Polițiștii vâlceni, obligați să-și facă planul la amenzi

01 Aug 2010

CONSTRÂNGERI. Polițiștii vâlceni au scăpat de ,,securea" lui Boc, respectiv de celebra Ordonanță 63, care prevede o reducere de  20% a personalului MAI. La Vâlcea, Ion Stoica, șieful IPJ Vâlcea, nu poate să facă disponibilizări nici dacă și-ar dori acest lucru, pentru că posturile de poliție vâlcene se confruntă cu o acută lipsă de personal. Cei care au supraviețuit ordonanței sunt obligați să amendeze tot ce prind. În prezent, șase posturi de Poliție Rurală își desfășoară activitatea doar cu un singur polițist și acesta călare.  În plin mileniu III, polițiștii vâlceni aleargă după infractori cu bicicleta din dotare și nu cu ultima invenție în materie de transport: autoturismul, și asta în ciuda faptului că fiecare ministru a aruncat zeci de milioane de euro pentru înnoirea  sau modernizarea parcului auto, doar că în teritoriu autoturismele nu au mai ajuns.

Șase posturi de poliție din județ funcționează cu un singur polițist, cu toate acestea premierul Emil Boc, în nemărginita lui inteligență, a decis reducerea numărului de polițiști: un polițist la  o mie de locuitori,  în ideea că infractorii vor acționa în baza unui grafic foarte bine stabilit, se vor bate cu rândul,  pentru a le  permite polițiștilor să ajungă în timp record, călare pe biciclete, la locul faptei. Superb! Un scenariu demn de  Stan și Bran, dar polițiștii vor fi fericiți că- și vor păstra joburile, chiar și așa reduse la jumătate.

Chestorul Ion Stoica, șieful Inspectoratului Județean de Poliție Vâlcea, a declarat că există la ora actuală 63 de funcții neocupate, înregistrându-se doar șase posturi de poliție cu un singur polițist la post: Bărbătești, Ghioroiu, Lăcusteni, Oteșani, Stroești și Berislăvești.

"Este o problemă deosebită în mediul rural. Sperăm ca prin promoția pe care o primim zilele viitoare să reu șim să acoperim în parte golurile pe care le avem la posturile de poliție. În schimb, la ofițeri o să acoperim marea majoritate a posturilor, bineînțeles rămân posturile de specialiști. Mă refer la informatică și celelalte posturi care vor fi ocupate, dar nu anul acesta pentru că am primit ordin că nu se mai țină niciun concurs din sursă externă. Posturile de specialiști vor rămâne neocupate", a subliniat chestorul Stoica.

Atenție... polițist călare!

15 posturi de poliție de pe teritoriul județului funcționează ca în Evul Mediu, fără autoturisme, calculatoare sau Internet. Chestorul Ion Stoica a confirmat faptul că IPJ Vâlcea stă catastrofal și în privința dotării cu autoturisme și nu numai. "Gradul de dotare este de 40,96%, departe de ceea ce noi ne dorim. Sunt 195 de autovehicule în tot județul, față de 476 cât prevede actuala tabelă de înzestrare. Mai rău este faptul că majoritatea sunt autoturisme vechi, care ne creează probleme și reparațiile costă sume destul de importante, iar în această perioadă de criză sunt probleme în această direcție. În momentul de față facem tot posibilul să ținem toate autoturismele aflate în dotarea poliției. Zilnic, facem analize și încercăm să găsim soluții", a declarat șieful IPJ Vâlcea. Și a găsit: polițiștii au primit ordin să amendeze pe rupte tot ce prind. Începând din această lună, polițiștii vor face exces de zel și nu vor mai trece nimic cu vederea, de la violență domestică, tulburarea ordinii publice și infracțiuni rutiere. O decizie salutară ținând cont de nivelul scăzut de civilizație al cetățenilor. În cazul în care polițiștii vor pune în aplicare ordinul chestorului Stoica, IPJ Vâlcea va obține câteva zeci de milioane de lei, necesare pentru achiziționarea benzinei, numai din amenzile  pe tulburarea ordinii publice. Cartierul Inătești poate fi o sursă nesecată de venituri, plus că se află la doi pa și de sediul Poliției. După plecarea lui Florian Marian de la șiefia Poliției, țiganii din zonă și-au reluat proastele obiceiuri și terorizează cu manele și certuri infernale toate cele trei cartiere învecinate, iar cazul nu este singular.

DANA NEDESCU

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...