Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Hackerii vor mai sta în arest cel puțin 30 de zile

10 Aug 2008

 Magistrații vâlceni au hotărât

 la proces a asistat și actorul de telenovele, Augustin Viziru, el fiind amic cu unul dintre tinerii judecați 

 

Cei 22 de tineri acuzați de fraude informatice și arestați, luna trecută, la Vâlcea, în urma unei acțiuni comune a FBI și a DIICOT Vâlcea, au primit alte mandate de arestare pentru încă 30 de zile. Membrii grupului acuzat de infracțiuni informatice au fost prezentați vineri, 8 august a.c. Tribunalului Vâlcea, cu propunerea de prelungire a mandatelor de arestare preventivă. Procesul, la care a asistat și actorul de telenovele, Augustin Viziru, a durat mai bine de 5 ore. Judecă toarea Adriana Mărăcinescu a dat verdictul După încă o oră: toți cei reținuți rămân După gratii. Avocații au anunțat că vor intenta recurs la decizia de rămânere în arest, care se va judeca pe 12, respectiv 15 septembrie a.c. la Curtea de Apel Pitești.

Așadar, grupul - din care face parte și un minor al că rui mandat de arestare a fost deja prelungit săptămâna trecută- rămâne în arestul IPJ Vâlcea. Tinerii acuzați de fraude informatice riscă pedepse cu închisoarea cuprinse între 5-12 ani, pentru fraude pe Internet, dar și de la 10-la 20 de ani detenție pentru furt calificat, cu prejudiciu deosebit de grav.

Luna trecută, membrii unei rețele care intra ilegal în sisteme și conturi bancare și apoi organiza licitații fictive pe diferite site-uri, au fost arestați la Râmnicu Vâlcea, în urma unei ample acțiuni, denumită"MALWARE" și declanșatăsimultan în localități din județele Vâlcea, Cluj, Teleorman Sibiu, Hunedoara și în municipiul București. Persoanele arestate în acest caz sunt suspectate că ar fi comis fraude informatice în SUA, liderul rețelei fiind Romeo Chiță, din Râmnicu Vâlcea, care a fost prins în locuința închiriatăîn București de la soția deputatului PD-L Dumitru Puzdrea.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella