"Guvernul Tăriceanu II nu a realizat nici măcar o investiție majorăîn infrastructură"

03 Aug 2008

 Deputatul PSD, Aurel Vlădoiu, susține

IMPLICARE. Aurel Vlădoiu, unul dintre cei mai activi parlamentari vâlceni, acuzăguvernul Tăriceanu de incompetențăși neimplicare. Social-democratul susține că în domeniul infrastructurii, executivul nu are nicio viziune constructivă. Românii circulăcu greu pe șoselele patriei, dar asta pare sănu-l afecteze prea mult pe premierul Tăriceanu, care a intrat prea devreme în campanie electorală.

 

"Programul politic al PNL, prezentat cu mare tam-tam de că tre că lin Popescu Tăriceanu, este total nerealist în ceea ce privește domeniul infrastructurii" - susține deputatul social-democrat. Aurel Vlădoiu a explicat că în timpul guvernării liberale nu a fost consumat nici măcar un cent din fondurile de coeziune." Trebuie subliniat că , După aproape 4 ani de guvernare de dreapta, în România nu s-au realizat investiții majore în infrastructură! Din păcate, nu s-au continuat nici măcar investițiile începute în timpul guvernării PSD în acest domeniu. Conform statisticilor oficiale, în acești patru ani au fost consumate 0 fonduri de coeziune, s-au anulat multe contracte de concesiune (parteneriat public-privat) și nu s-a încheiat nici măcar un contract nou. În acest timp, s-a triplat valoarea contractului cu Bechtel și s-a dublat perioada de execuție a acestuia (în 2009 trebuia săse circule de la Turda la Oradea, însă azi nu se circulăpe niciun kilometru de autostradăși nici până la finele anului 2008 nu se va circula!)" - susține social-democratul.

Aurel Vlădoiu acuzăactualul Executiv că vide gogoși electorale și că nu a fost în stare în 4 ani de zile săcheltuie 3 miliarde de euro, bani proveniți de la Uniunea Europeană . "În timp ce oferta noastrăde a construi 1.000 de kilometri de autostrăzi în 4 ani (cost aproximativ 9 miliarde de euro) a fost criticatăca fiind irealizabilă, atunci oferta de investiții de 7 miliarde de euro pe an (28 de miliarde de euro în 4 ani) a PNL cum pare? Pentru a distinge vorbele goale de adevăr, trebuie spus că întregul program de infrastructurăde transporturi, la finalul negocierilor cu Uniunea Europeană , era evaluat la 23 de miliarde de euro; inflația și costul terenurilor au modificat prognoza Financiară la 40 de miliarde euro. În acest timp, Guvernul Tăriceanu II nu a fost capabil, în acești 4 ani, săcheltuie 3 miliarde de euro. Va fi în stare, în cele trei-patru luni care i-au mai rămas de trăit, sărezolve întreaga problemăa infrastructurii în România? NU, dar va vinde în continuare gogoși electorale" - a mai adăugat parlamentarul.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...