Tandemul Cîlea-Persu dăfiori mafiei locale

30 Iul 2008

 Presa găinară încearcă să-i încaiere pe liderii PSD

INTERESE OBSCURE. Mult mediatizata disoluție a autorității tinde sădevinăo neverending story (poveste care nu se termină). Dacă până acum presa a pus pe tapet dovezi de netăgăduit privind corupția unor personalități politice aflate în administrațiile care s-au succedat în cei 18 ani la Putere, în prezent, un alt fenomen pune în pericol siguranța națională: mafiile locale.

 

Vorba aceea: oraș mic, mafie mare că doar Platforma este aproape și mulți așa-ziși afaceriști s-au înfruptat din beneficiile ei. De-a lungul timpului, în Vâlcea, a apărut o specie de oameni de afaceri, care, din păcate, nu este pe cale de dispariție. Este vorba de afaceriștii care s-au îmbogățit pe spinarea statului. Imediat După Revoluție, aceștia au prins gustul banilor proveniți din afacerile făcute cu statul și acum nu se mai satură. Au averi incomensurabile, îi găsești în Top 300 și privesc de sus în jos la muritorii de rând, considerând că banii le asigurăeternitatea.

Mafioții locali, deghizați în oameni de afaceri, sub imunitatea afilierii la partidul de guvernământ, au declanșat furia devalizării averii statului și din Vâlcea. Evident că acești adevărați baroni ai "comitatelor" pe care le conduc autarhic nu acționeazăsinguri, având pe lângă mafia localăsusținere de la București, fie în Palatul Victoria, fie în Palatul Cotroceni sau măcar în Palatul Parlamentului. Pe "ștatul" lor de platăse aflăparlamentari, directori, șefi de instituții, ba chiar înalți funcționari. Despre o asemenea caracatițăse poate vorbi și la Vâlcea, caracatițăcare acum, odatăcu venirea la conducerea CJ a echipei pesediste Ion Cîlea -Dumitru Persu, își vede amenințate interesele. Le stăîn calea desăvârșirii jafului dezvoltat. Nici primarul Mircea Gutău nu este privit cu ochi buni de veroșii afaceriști, care și-au propus, cu orice preț, săpunămâna pe municipiu. Deocamdată, "sus pușii" controleazăo parte a Platformei chimice, apele minerale de la Olănești, canalele media și încearcă din răspunderi să-și infiltreze oameni în politicul autohton, cu ajutorul că rora afacerile lor săprospere și mai mult.

Mafioților și corupților locali pare sănu le convinădeloc că Vâlcea se aflăîn mâinile unor oameni integrii, care nu s-ar murdări pentru câteva ciosvârte aruncate în silă. Dominând o parte a mass-media locală, ei încearcă săcreeze o breșăde comunicare între Ion Cîlea și Dumitru Persu, echipa care a câștigat alegerile locale și care până acum se dovedește a fi indestructibilă, lucrând cot la cot, în beneficiul concetățenilor. Șmecherii și cârcotașii vor cu tot dinadinsul sădistrugăunitatea dintre cei doi. Disperați că nu au reușit să-și impunăomul lor în conducerea Consiliului Județean, afaceriștii cu orientări de giruetăîncearcă săintre în grațiile actualei conduceri. Ajutați de cozile de topor de prin presă , care, de mai bine de două săptămâni, publică articole despre o așa-zisăcrizăde autoritate în CJ (afirmând că Ion Cîlea ar fi condus din umbrăde Dumitru Persu), afaceriștii își freacă mâinile mijind a victorie, crezând că și-au atins scopul propus.

însă atât Cîlea, cât și Persu cunosc bine care sunt familiile "domnitoare" peste județ și care le sunt interesele, sunt convinși că orice dovadăde slăbiciune din partea lor ar însemna extinderea de neoprit a tentaculelor hidrei mafiote. Președintele CJ, Ion Cîlea, îi atenționeazăpe cei "interesați" că el nu este de condus, ci conducă tor. A dovedit-o atât în calitate de politician, de 4 ani conduce cu succes organizația județeană a PSD Vâlcea, precum și ca vicepreședinte al CJ, când toate problemele spinoase ale instituției că deau în sarcina sa. "Nu se pune problema ca eu săfiu condus de cineva. Eu și Dumitru Persu colaborăm foarte bine și de mulți ani. Ceea ce încearcă acum unii săfacă , mi se pare jenant. Nu pot distruge relația de amiciție și colaborare care existăîntre noi. Împreună, am trecut prin momente grele, dar și bune. Sunt convins că , împreunăcu Dumitru Persu, voi reuși să-mi pun în aplicare toate promisiunile făcute vâlcenilor în campania electorală. Le transmit detractorilor să-și vadăde treabăcă la Consiliul Județean eu sunt șef și vreau săimpun domnia legii" - ne-a declarat Ion Cîlea.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

30
Ian2020
Virusomania tâmpește România

Virusomania tâmpește România

Written byMagda POPESCU

Știrile care vin din China sunt tot mai alarmante în ceea ce privește noul virus gripal descoperit acolo. Însă, în România, în loc să tratăm, la nivel public și informațional, această situație cu responsabilitate și discernământ, se titrează cât mai...