Majorarea capitalului social așteaptă decizia UE

27 Iul 2008

La Oltchim

Normal 0 21

AMÂNARE. Vineri, 25 iulie 2008, la sediul societății OLTCHIM, Adunarea GeneralăExtraordinarăa Acționarilor a SC OLTCHIM SA a decis amânarea acțiunii de majorare a capitalului social până la primirea unui răspuns din partea Direcției Generale Competiție a UE cu privire la existența unui ajutor de stat în acest proces.

 

Directorul general, Constantin Roibu, explică situația combinatului chimic, adăugând că datoriile Oltchim nu reprezintăneplata taxelor sau impozitelor, ci ratele creditelor de investiții pe care le are Oltchim. "Este normal ca statul să-și recupereze banii investiți în Oltchim. Datoria pe care societatea o are în acest moment la statul român reprezintărate la creditele de investiții plătite pentru Oltchim de că tre Ministerul de Finanțe. Aceste credite au fost acordate ca urmare a blocă rii financiare a societății în urma modifică rii legislației privind investițiile de că tre stat și anume introducerea de taxe vamale la echipamentele și tehnologiile aduse din import. Așadar, datoria de care vorbim nu are la bazătaxe sau impozite neplătite de că tre companie și este deci normal ca statul să-și recupereze acești bani fie prin majorare de capital fie prin privatizarea societății și apoi plata datoriei de că tre viitorul proprietar", a declarat Constantin Roibu, director general și președintele Consiliulului de Administrație al Oltchim.

Oltchim este cel mai mare combinat petrochimic din Romania și este lider de piațăîn Europa Centralăși de Est pentru o serie de produse ca soda caustică , policlorura de vinil (PVC), polioli, plastifianți. Societatea deruleazăîn prezent un program investițional impresionant, în valoare de peste 350 mil Euro, destinat retehnologizarii și extinderii capacităților de producție. SC OLTCHIM SA are un capital social de 32,36 milioane RON, divizat în 323,6 milioane acțiuni cu o valoare nominalăde 0,10 lei. În structura acționariatului OLTCHIM, AVAS deține 53,26% din capital, restul de 46.74% fiind deținut de acționari minoritari. Capitalul social al SC OLCTHIM SA este în momentul de Față foarte mic în comparație cu cifra de afaceri și programul investițional, în consecințămajorarea de capital este un pas necesar și firesc în următoarea perioadă .

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

16
Ian2020
Despre morți numai de bine!

Despre morți numai de bine!

Written byRomeo POPESCU

"În singuratate înveți rugăciunea și meditația care îți arată că ea, singuratatea, nu există." - Ioan Gyuri Pascu Despre regretata Cristina Țopescu este vorba. O tragedie neașteptată. Nici nu a început bine anul și o veste dramatică a întristat România....

Opinii

06
Ian2020
Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Arde Australia!!! Ne pasă? Ar trebui

Written byMagda POPESCU

Continentul australian se poate transforma în orice secundă într-o catastrofă climatică fără precedent, incendiile care au cuprins întreg continentul fiind în plină desfășurare și la ora când scriu aceste rânduri. Imaginile apocaliptice care ne vin de acolo, din locul în...