Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

PSD aruncă în lupta electorală nume grele

23 Iul 2008

 Se stabilesc candidații pentru colegiile uninominale

COMPETIȚIE. Social-democrații dominămajoritatea colegiile uninominale din Vâlcea. Criteriul de performanțăînsușit de pesediști este obținerea a cel puțin 3 deputați și a unui senator. La nivelul maximal, PSD Vâlcea își propune 4 deputați și 2 senatori. Pesediștii vâlceni au anunțat numele candidaților care s-au înscris la alegerile parlamentare viitoare. Lista este provizorie, putând fi schimbatăpână în toamnă. Ea a fost anunțatăde secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu, într-o conferințăde presă .

 

Aurel Vlădoiu va candida în Colegiul uninominal Horezu

 

 

Deși încă numele anunțate nu sunt bătute în cuie, prin PSD se vorbește despre trei candidaturi ca fiind sigure. Este vorba despre Aurel Vlădoiu la Horezu, Vasile Bleotu la Drăgășani și Dan Mazilu la Bălcești. De altfel, Aurel Vlădoiu a făcut publică de mai mult timp intenția sa de a candida pentru funcția de deputat în colegiul Horezu. "Eu mi-am propus săcandidez în colegiul uninominal Horezu. Voi face o campanie curată, corectă, cu programul nostru de guvernare adaptat la condițiile concrete ale zonei Horezu și sper ca pe data de 23 noiembrie la ora 24.00 săfiu victorios. Ne-am propus săcâștigă m trei colegii de deputați (Horezu, Drăgășani și Bălcești) și un colegiu senatorial pe zona Drăgășani. Acesta este criteriu de performanțăcu care partidul nostru merge, se luptăși va câștiga la alegerile din 23 noiembrie 2008" - a spus Aurel Vlădoiu.

 

Bătălie mare pe colegiul Bălcești

 

Secretarul executiv al PSD, Dumitru Persu, a anunțat pesediștii care s-au înscris până acum în cursa electorală. Pentru funcția de senator și-au depus candidatura trei membri: Laurențiu Coca, Rodica Bulacu și Nicolae Spiridon. La deputați, bătălia este aprigă, în cursăînscriindu-se 11 politicieni social democrați. Astfel, și-au exprimat intenția de a candida Vasile Bleotu la Drăgășani, Aurel Vlădoiu și Dumitru Pearcu la Horezu, Ion Matei pe colegiul Rm. Vâlcea Nord, Mihai Persu pe colegiul Rm. Vâlcea Sud, Aurel Amza, Dan Mazilu, Constantin Vlăduțu, Remus Grigorescu și Ștefan Pralăla Bălcești.

Vizavi de nominalizarea candidaților social-democrați la parlamentare, Dumitru Persu susține că PSD nu are timp de experimente politice: "Unii dintre acești candidați sunt pur și simplu visători. În ceea ce măprivește, nu voi accepta niciodatăsăfacem experimente în partid pentru că noi trebuie realiști și săavem candidați oameni cu notorietate, oameni care au lucrat în administrația publică locală, pregătiți profesional, care au într-adevăr ținuta unui parlamentar" - a mai adăugat secretarul executiv. De asemenea, Persu a dezmințit informațiile că ar dori săcandideze pentru un post de senator, spunând că funcția de vicepreședinte al CJ este ceea ce și-a dorit și că în următorii 4 ani vrea săfacă echipăcu Cîlea la Consiliu Județean.

 

Selecția candidaților

 

Ion Cîlea, președintele PSD Vâlcea, a anunțat că doritorii vor fi selecționați în urma unei analize atente. "S-a hotărât în Biroul Permanent Județean că primul filtru privind nominalizarea candidaților este Comitetul Executiv Județean prin vot secret se va decide asupra candidaților care rămân în cursă. Dacă în urma votului, vor rămâne 2 sau trei candidați care vor săse înscrie în același colegiu electoral, vom merge în teritoriu și vom cere votul primarilor și poate chiar al membrilor birourilor locale. Vrem săavem confirmarea membrilor de partid ca săștim dacă oamenii noștri susțin candidații cu care noi vrem sămergem" - susține liderul social-democrat

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella