Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Adrian Toader e pe cai mari

23 Iul 2008

 Un ilustru necunoscut a ajuns ministru secretar de stat

NOROC. Liberalul fuzionat Adrian Toader (fostul președinte al AP Vâlcea) a primit, de curând, numirea în funcția de ministru secretar de stat în Ministerul Muncii. Deși în presă au apărut, cu mai mult timp în urmă, informații cu privire la funcția pe care o va ocupa Toader, de curând, minunea s-a produs. Ilustrul necunoscut va ocupa, în perioada care a mai rămas până la alegeri, un scaun confortabil de ministru secretar de stat, unde, în stilu-i inconfundabil, va alege săpiardătimpul de pomană, excelând prin neimplicare.

 

Liberal săfii noroc săai

 

Adrian Toader a debutat politic în AP, un partid de buzunar cu oameni șterși ce n-au avut vreodatălucruri importante a spune în politicul vâlcean. Nu e prea mult de când, ministeriabilul ne invita, cu aere de vedetă, săparticipăm la anostele sale conferințe de presă , unde plictisul era la el acasă. Bătea câmpii cu grație, emițând fel de fel de utopii politice, câteodatăpenibile. Mai apoi, norocul i-a surâs. La nivel național, PNL a decis fuzionarea prin absorbție cu AP, iar Toader a devenit, peste noapte, din ceva cineva. Frâncu, din respect și admirație pentru tot ceea ce înseamnă nonvaloare, i-a dat funcție mare în partid fostului apist, numindu-l vicepreșdinte.

Paralel cu politica și semnificațiile actuale ale acesteia, Adi (dacă ne permite să-l alintăm astfel) a refuzat săaparăîn fața presei, preferând anonimatul, ce-l care l-a consacrat ca și individ. însă , în rarele sale apariții publice (ce flagel pentru bietele urechi!) Toader a dovedit, dacă mai era cazul, că este desprins de realitățile sociale, politice și economice ale momentului. Având în vedere aceste lucruri, ne întrebăm cum naiba se va achita de îndatoririle de serviciu, pe care le implică funcția de ministru, acest liberal pârât?

Mai zilele trecute, pe un post local de televiziune (care transmitea, în exclusivitate, un interviu cu Adiță!), Toader spunea că va încerca săfacă treabăla minister, pentru că este un om de inițiativă, care vrea sălase un semn al trecerii lui prin lume. Ce alea? Cât p'aci săi se rupăreporterului cablul de la microfon la auzul unei asemenea imensități. Adică , Adi vrea săzică că După ce a șomat politic atâta amar de vreme pe meleaguri vâlcene, odatăajuns la București va răsturna munții? S-avem pardon! Nu e timp săcredem așa ceva.

Deși ne abținem cu greu sănu zâmbim la gândul că un asemenea personaj politic va ocupa un post plin de răspundere, este foarte clar că Adițăa atins cea mai înaltătreaptăa carierei sale de până acum. Este adevărat că nu are norocul să rămână prea mult timp aici, dar, îi rămâne destulăvreme sădobândească fițe de ministru, ca tanti Preoteasa de la Învățământ care atunci când vine prin județ, pare că nici nu mai atinge solul când merge și care a ajuns de râsul televiziunilor și ziarelor cu vorbirea sa de profesor semidoct.

 

La noi e "inflație" de Neica Nimeni

 

Mai apăsat decât în alte epoci, într-a noastră, surplusul de personalitate devoalat public reprezintăo deprindere izbitoare, chiar enervantădeseori pentru bunul simț colectiv. Reflexul e răspândit. Iar cadrul mediatic, prilejuit de avântul tehnologiilor, tot mai sofisticate în materia mijloacelor de comunicare în masă, a permis și permite o prezențăextinsăîn timp și spațiu, a unor persoane dornice săse expună, săse exprime, săfacă demonstrația propriei valori, fie aceasta intelectuală, culturală, politică , managerialăetc. Între ele se regăsesc, de bunăseamă, și oameni care au performat și confirmat în domeniul lor de manifestare, care s-au distins prin excepționalitate, care s-au impus pe merit în conștiința contemporanilor, grație însușirilor lor cunoscute și recunoscute cvasi-unanim. Au ajuns astfel, săfie referențiale, pilduitoare, demne de urmat, de invidiat, de adulat. În paralel însă , se constatăși o puternică inflație de "neica nimeni", de ratați cu pretenții, care inundăcu prezența lor meschină(dar excesivă) ecranele televizoarelor, frecvențele radio sau înalte funcții de răspundere. Sunt de regulă, cei care vor săfrapeze prin ceva, să-și etaleze potențele și valențele, să-și exhibe ideile sau trăirile. Deranjante, sunt nu numai lăudăroșenia sau exercițiul adorării de sine al unor artiști (în genere, cei mai "subțirei" în meserie ), cât stilul lor silit, arogant, suficient.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella