Mortul de la groapănu se mai întoarce!

23 Iul 2008

EXCLUDERE. La începutul acestei săptămâni, la sediul PSD, din București, a avut loc ședința Biroului Permanent în care, printre altele, s-a discutat situația din cadrul organizațiilor PSD Bihor - a că rei conducere a fost dizolvatăprin decizia Consiliului Național de la Mamaia - și PSD Vâlcea, în care a existat un conflict între conducerea organizației județene și cea a organizației municipale. La întrunire nu a participat nici un membru al conducerii organizației social democrate vâlcene, dar pe masa de lucru a participanților s-a aflat întreaga documentație care a stat la baza propunerii de excludere din partid a fostului președinte al fostei organizații municipale Rm. Vâlcea - Ion Tudor.

 

Săne aducem aminte

 

Rememorând întreaga istorie a scandalului care ține capul de afiș al unor ziare județene, mai acerb, acum, decât până la data la care ne referim, facem precizarea că Ion Tudor, neînțelegându-și rostul, rolul și menirea în fruntea unei organizații politice (care nu funcționeazăpe criteriile societăților comerciale) și necunoscând prevederile statutare ale PSD, a încă lcat grav prerogativele ce îi erau conferite de poziția de președinte la nivel de municipiu și a dispus suspendarea din funcție a unor persoane cu grad ierarhic superior din organizația județeană . Suspendații au fost Dumitru Persu - secretar executiv al organizației județene, director de campanie și membru al Consiliului Național al PSD, din anul 1993 și Constantin Pîrvu - vicepreședintele organizației județene, liderul sindicatului CNSLR Frăția - filiala Rm. Vâlcea. Analizând la rece sancțiunile care l-au dus la pierzanie politică pe Ion Tudor, propunerile trebuiau făcute în cadrul de conducere organizat - Biroul Permanent județean, ce urma să-și dea acordul și, apoi, săfie validate de Comitetul Executiv Național. A fost ocolităcalea statutarăși s-a preferat autocrația pe care acum o (de)plânge abuzivul ex-președinte, alături de ziariștii tonomat ce mimeazămila și nemulțumirea. Este demn de menționat că sancțiunile abuzive au fost luate cu două săptămâni înainte de începerea campaniei electorale pentru alegerile locale, creându-se suspiciunea că s-a urmărit o slăbire a forțelor propagandistice pesediste (Dumitru Persu era directorul de campanie al organizației județene), pentru a se obține rezultate slabe în alegeri și, de aici, reorganizarea, cu Ion Tudor, pe cai albi, la conducerea întregii organizații județene pesediste. "Într-o discuție telefonică avutăcu soția lui Ion Tudor, aceasta mi-a spus că dacă nu facem ceea ce spune soțul său, își ia partidul (organizația municipalăRm.Vâlcea, constituitădin salariații firmelor lor - n.r.) și trece la PNL, distrugându-ne la Vâlcea. S-a urmărit obținerea unor rezultate slabe în alegeri și, ca urmare, reorganizarea filialei județene, cu soțul ei la timonă." - ne-a declarat Dumitru Persu, omul care a încurcat existența politică totalitarăa ex-președintelui Tudor.

 

MEDIAFAX intoxică

 

Ion Iliescu a ajuns și președintele de onoare al PSD și, ca atare, nu poate lipsi de la nicio convocare a factorilor de conducere ai partidului, cum nu a lipsit nici de la ședința ce a avut loc luni, 21 iulie. Conform unor informații neconfirmate însă , transmise de agenția de știri MEDIAFAX, Iliescu a intervenit în discuții în momentul în care liderii partidului dezbăteau situația din cadrul organizațiilor PSD Bihor și PSD Vâlcea, spunând că nu ar trebui săse grăbească săîi excludădin partid pe cei ce adoptăpoziții critice și sănu recurgăla astfel de "măsuri cazone", dar nu a făcut nici o referire concretăla cineva. Sursele noastre, din anturajul liderului național PSD, afirmăcă bătrânul social democrat i-a vizat pe cei de vârsta a treia din organizațiile județene, trași pe linie moartăîn politic și nicidecum la Tudor-Vâlcea, Bar - Bihor sau Solcanu - Iași. Producând o intoxicare calculată, agenția MEDIAFAX afirmăcă "După ce liderii partidului au decis sălase la latitudinea PSD Vâlcea dacă îl vor exclude din partid pe fostul lider al organizației municipale Râmnicu Vâlcea, Ion Tudor, Ion Iliescu a intervenit, afirmând că ar fi indicat ca PSD sănu mai recurgăla astfel de "măsuri cazone", de excludere a vocilor critice. Ceea ce nu poate fi adevărat, pentru că , la întâlnirea liderilor vâlceni cu președintele național Mircea Geoanăși directorul campaniei electorale Miron Mitrea, care a avut loc la București, în luna aprilie, s-a dispus ca săse propunăComitetului Executiv Național "dizolvarea organizației municipale Rm. Vâlcea și demiterea din funcții a structurilor de conducere ale organizației", iar la data de 11 aprilie, în ședința Comitetului Executiv Național PSD s-a aprobat propunerea făcută. Excluderea, s-a făcut, deja, teoretic. Atunci, de unde referirea lui Iliescu la organizația vâlceană și la Ion Tudor? Lui Ion Iliescu i-au răspuns secretarul general al PSD, Titus Corlățean, și vicepreședintele Marian Sârbu, care au replicat că , atât potrivit Statutului, cât și conform unor principii politice elementare, cei care fac declarații belicoase la adresa altor colegi de partid sau prejudiciază, prin afirmații publice, imaginea. Iar Ion Tudor a făcut-o prin ziarul familiei sale - "Ziarul de Vâlcea", unde subiectele predilecte la calomnie și insultăîn campania electoralăau fost Ion Cîlea - președintele PSD și Dumitru Persu - secretarul executiv PSD Vâlcea.

 

Poate învațăacum

 

Toți cei care susțin ca fiind legal gestul comis de Ion Tudor (de unde i s-a tras și ieșirea în decor), trebuie săcunoască faptul că orice propunere de sancționare a domnilor Dumitru Persu și Constantin Pîrvu se poate face numai în Biroul Permanent Județean, unde se obține acordul de principiu și, apoi, se transmite validarea Comitetului Executiv Național al PSD, ce are ultimul cuvânt asupra excluderii. Comitetul Executiv Național este organul lucrativ, între ședințele Consiliului Național și Congresul Național PSD și are dreptul statutar săpunăpunct excluderilor analizate și validate de structura inferioară. Mai tîrziu, excluderea lui Ion Tudor a urmat o astfel de cale și numai o catastrofăpolitică în partid îl mai poate salva. Din susținerile mediatice ce se fac pentru cel care acum plânge pe la toate colțurile că a fost dat afarăabuziv, omul simplu nu prea înțelege multe, dar știe bine că mortul de la groapănu se mai întoarce. De asemenea, nu se poate înțelege de ce existăaceastă lipsăde demnitate la perdant, pentru că dragoste cu sila nu se mai poate face și locul său în PSD a fost ocupat.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Romeo POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa romeo.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...