ÎNCĂ UN HACKER DUPĂ GRATII

23 Iul 2008

Operațiunea Malware

 

Un alt membru al rețelei infracționale specializate în comiterea de infracțiuni informatice a că zut în plasa polițiștilor. Este vorba despre iordanianul Abdul Yaahya, de 39 de ani, rezident în București, care a fost prins de oamenii legii la aeroportul Otopeni, în seara zilei de 20 iulie a.c. În data de 18 iulie a.c. a fost instituit consemn la frontierăpentru trei persoane care nu au putut fi găsite la domiciliu, în vederea completării urmăririi penale de că tre procurorii DIICOT în legăturăcu grupul organizat destrămat la data de 15 iulie a.c., în urma acțiunii "MALWARE". Iordanianul, ca și ceilalți membri ai grupului, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de fraude informatice, constituirea și aderarea la un grup organizat în vederea săvârșirii de infracțiuni, furt calificat cu consecințe deosebit de grave și spălare de bani.

Iordanianul a fost audiat de procurorii DIICOT Vâlcea, fiind inițial reținut pentru 24 de ore. Pe numele lui Abdul Yaahya, magistrații vâlceni au emis un mandat de arestare de 29 de zile.

Reamintim că hackerii au fost prinși în urma unei acțiuni de amploare a procurorilor DIICOT și FBI, care au descins în județele Hunedoara, Teleorman, Vâlcea și Sibiu, dar și în Capitală. Printre altele, hackerii reținuți sunt suspectați că ar fi organizat licitații false pe Internet și că ar fi făcut cumpărături cu carduri false. "Specialiștii" în calculatoare sunt suspectați că ar fi dat străinilor țepe de câteva milioane de dolari. Deocamdată, oamenii legi au evaluat prejudiciul la suma de 400.000 euro. Grupul infracțional organizat s-a format în jurul lui Romeo Chițăși a lui Petre că tălin Bunescu. Anchetatorii spun că numărul celor care fac parte din acest grup este foarte mare și că fiecare avea un rol bine determinat.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...