"Haiducia lui Tudor ne-a costat mult"

 Ion Cîlea explică decizia de excludere a lui Ion Tudor

 

Conferințăde presă agitatăluni, 21 iulie a.c., la sediul PSD Vâlcea. Liderii social-democrați Ion Cîlea, Dumitru Persu și Aurel Vlădoiu au dezvăluit opiniei publice motivele ce au dus la excluderea din partid a fostului președinte de la municipiu, Ion Tudor. Ei au spus lucrurilor pe nume, catalogând situația ca fiind una foarte gravă, care a adus mari prejudicii de imagine partidului. Eliminarea controversatului om de afaceri Ion Tudor din rândurile social-democraților a ținut, săptămâna trecută, capul de afiș al tuturor ziarelor din Vâlcea. Social-democrații au evitat pe moment să-și motiveze decizia, însă După câteva zile de tăcere, ei au trecut la dezvăluiri. "În partidul nostru au apărut anumite turbulențe într-un moment nepotrivit, chiar înaintea declașării campaniei electorale. Este bine cunoscutăsituația organizației municipale a PSD, creatăartificial de conducerea acesteia. Ion Tudor și câțiva dintre apropiații săi au trecut la adevărate represalii politice, încă lcând grav normele și prevederile statutare. Asta în condițiile în care eu, în calitate de președinte al organizației județene, am atras atenția că nu este bine ca în acel moment săorganizăm o adunare a Biroului Municipal și săluăm măsuri aberante. De altfel, eu am refuzat sămerg la o adunare care pregătea un masacru, deși am fost invitat săparticip" - a afirmat Ion Cîlea.

 

Aranjamentele politice ale lui Tudor

 

Președintele PSD Vâlcea susține că a purtat o discuție cu Ion Tudor, încercând să-l convingăsărenunțe la planurile de răzbunare împotriva secretarului executiv al partidului, Dumitru Persu și a lui Constantin Pârvu. Totul a fost în zadar pentru că afaceristul Tudor, avid După Putere, se și vedea cu partidul în buzunar. "Am discutat cu Ion Tudor înainte de a se lua măsura de dizolvare a organizației și l-am rugat săse împace cu cei doi colegi pe care dorea să-i suspende și săcalmăm lucrurile. El nu a vrut și ați văzut ce s-a întâmplat. Haiducia lui și a lui Mihai Dinescu ne-a costat foarte mult, mai ales în zona municipiului Rm. Vâlcea, unde, trebuie sărecunoaștem, rezultatele noastre au fost lamentabile. În loc săse ocupe de problemele fierbinți ale momentului, ei s-au ocupat de epurări și alte aranjamente politice, care au obligat conducerea partidului săhotărască dizolvarea organizației municipale. Asta l-a supărat și mai mult pe Ion Tudor și l-a împins săfacă fapte necugetate, deosebit de grave pentru organizația noastră. Acțiunile sale au culminat cu susținearea în presă a unei campanii de defăimare și denigrare împotriva mea și a altor lideri din PSD Vâlcea. Nu am mai văzut în viața mea așa ceva!" - a adăugat liderul social-democrat vâlcean, Ion Cîlea.

 

"Tânărul Iuda și-a primit cei 30 de arginți pentru trădare"

 

Vizibil afectat, Ion Cîlea a susținut că toate atacurile murdare la care a fost supus în timpul campaniei electorale nu au fost întâmplătoare. El s-a arătat convins, însă , că PSD Vâlcea nu obținea rezultate bune la alegerile locale dacă nu se lua decizia dizolvării organizației municipale. "Sunt un om care muncește de dimineața până noaptea, iar în patru ani de zile nu am făcut nicio afacere sau ceva în plan personal. Cu toate astea, eu am fost dur atacat în această campanie electoralăși asta nu întâmplător. Faptele lui Ion Tudor și ale mai tânărului său confrate de rele Mihai Dinescu, au atârnat ca niște pietre de moarăîn ochii electoratului vâlcean. Aprecierea făcutăde Comitetul Executiv Național la reuniunea organizatăpentru evaluarea rezultatelor alegerilor locale din organizațiile județene, a fost aceea că dacă la Vâlcea nu se luau măsurile respective nu am fi reușit săcâștigă m președinția Consiliului Județean și nici un vot destul de bun pe lista consilierilor județeni. Și atunci, ce era săfacem? Să-i felicităm sau săluăm măsurile ce se impuneau. Săptămâna trecută, în cadrul Biroului Permanent Județean, am propus exluderea celor doi din partid. Prin aceste măsuri nu am făcut altceva decât săacționăm în litera și spiritul statutului patidului. Între timp, tânărul Iuda, adică Mihai Dinescu, și-a primit cei 30 de arginți pentru trădare și a ajuns șef de cabinet la biroul parlamentar al lui Emilian Frâncu" - a mai spus Ion Cîlea.

 

În așteptarea unui gest de bărbăție care nu a venit niciodată

 

În opinia lui Ion Cîlea, singurul gest onorabil pe care l-ar mai fi putut face Ion Tudor era să-și fi dat demisia. "Am așteptat un gest de bărbăție din partea lui Ion Tudor pentru atitudinea permanentăde terfelire a mea și a colegilor mei, ca pentru faptele deosebit de grave săvârșite, și nu din prostie sau inconștiență, ci deliberat, să-și dea demisia. De unde, însă , atâta bărbăție!?! Unde nu e, nici Dumnezeu nu cere!" - afirmăpreședintele PSD Vâlcea.

În final, liderul social-democrat a ținut sămai aducă câteva argumente ce au dus la decizia Biroului Permanent Județean de excludere a lui Ion Tudor: "Noi nu am făcut altceva decât săpunem în aplicare prevederile hotărârii Comitetului Executiv Național a PSD nr. 27 din 2.07.2008, care prevede foarte clar: "Având în vedere prevederile statutare, analizînd rezultatele obținute la alegerile locale 2008, Comitetul Executiv Național al PSD hotărăște: organizațiile județene ale PSD vor analiza activitatea defăimătoare la adresa partidului desfășuratăde unii membri de partid pe timpul camapniei electorale procedând la excluderea acestora din organizație"".

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...