LIBERALII, ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ, ÎN ȘCOLI

19 Noi 2009

IRESPONSABILITATE. La Măciuca, primărița liberală, Maria Floroiu, care a fost profesoarăpână sădevinășefa executivului din comună, nu s-a sfiit săle împartăelevilor materiale electorale cu însemnele PNL. De asemenea, la Galicea și la Stoilești directorii le-au "închiriat" microbuzele școlare liberalilor pentru a transporta afișele electorale sau diferite materiale de propagandă.

Setea de putere le-a luat mințile politicienilor autohtoni care ar fi în stare săfacă și "pact cu diavolul" pentru a fi siguri că vor ieși învingători din lupta electorală. Din păcate, nici școlile nu au scă pat de caracatița politică , directorii punând la dispoziția liderilor politici microbuzele școlare pentru transportul materialelor electorale, iar cadrele didactice împart într-o veselie pixuri și alte rechizite inscripționate cu însemne electorale ale diferitelor partide. Inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Vâlcea, Gabriela Ene, a declarat în nenumărate rânduri de la preluarea mandatului că nu va permite campania electoralăîn școli. Avertizările șefului ISJ Vâlcea au fost luate în derâdere, însă , de conducerile unităților de învățământ din localitățile Măciuca, Galicea și Stoilești. La Măciuca, primărița liberală, Maria Floroiu, care a fost profesoarăpână sădevinășefa executivului din comună, nu s-a sfiit săle împartăelevilor materiale electorale cu însemnele PNL. De asemenea, la Galicea și la Stoilești directorii le-au "închiriat" microbuzele școlare liberalilor pentru a transporta afișele electorale sau diferite materiale de propagandă. În ultima sa conferințăde presă , inspectorul general al ISJ Vâlcea, Gabriela Ene, a tras un semnal de alarmăși a mărturisit că au ajuns câteva sesizări la Inspectorat cu privire la implicarea anumitor directori sau profesori în acțiuni electorale organizate chiar în instituțiile de învățământ. Gabriela Ene susține că existăposibilitatea ca respectivele sesizări săaibădrept scop destituirea persoanei vizate și numirea în funcția respectivăa semnatarului sesizării, o practică des întâlnită, se pare, în mediul didactic. "Din păcate am avut semnalate câteva astfel de manifestări ale directorilor sau profesorilor care au încercat săfacă propagandăelectoralăîn școli. Nu putem săcredem pe cuvânt pe nimeni fiindcă acum existăși modalitatea de a spune că "X" face propagandăelectorală, că de fapt eu vreau locul lui. Atunci este puțin probabil săne implică m direct dacă nu existăprobe concludente. Adică ne trebuie ori o fotografie, ori un film făcut de cineva care săne arate că într-adevăr în școalăs-au dus pixuri sau agende sau brichete sau mai știu eu alte materiale electorale" - a declarat Gabriela Ene. Cu toate acestea, în perioada imediat următoare, ISJ va verifica plângerile primite recent conform că rora campania electoralăs-ar fi mutat în sălile de clasă.

Microbuzele școlare vor transporta buletinele de vot

Pentru a evita turismul electoral cu microbuzele unităților de învățământ, prefectul de Vâlcea a cerut ca în ziua alegerilor transportul buletinelor de vot săse facă chiar cu microbuzele școlare, sub atenta supraveghere a jandarmilor și a polițiștilor. "A fost o cerere expresă a prefectului ca microbuzele școlare sătransporte sacii cu voturi, însoțite de jandarmi și polițiști. Atunci, dacă vor fi observate și ținute sub control de cei de la poliție și jandarmerie nu cred că vor mai putea fi utilizate și în scopuri electorale. Sperăm sănu fie probleme. Ne dorim din tot sufletul ca, pentru prima dată, copiii săaibăun exemplu concret al unor alegeri cât se poate de corecte" - a mai spus inspectorul general al ISJ Vâlcea, Gabriela Ene.

Claudia Stanciu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...