Aurel Vlădoiu îi cere demisia lui Ungureanu

19 Noi 2009

Deputatul PSD, Aurel Vlădoiu, a cerut, de curând, prin intermediul unui comunicat de presă demisia prefectului Petre Ungureanu, despre care spune că a generat harababurăjuridică înainte de alegeri. El declarăcă acesta trebuie săplece din fruntea Prefecturii Vâlcea, pentru că a încă lcat, flagrant, legea electorală.

"În conformitate cu prevederile Ordonanței de Urgențăa Guvernului nr. 95/2009, care a modificat și completat Legea pentru alegerea președintelui României, nr. 370/2004, în data de 12 noiembrie, președintele Tribunalului Vâlcea a procedat la tragerea la sorți, în vederea desemnării președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, în Circumscripția Electoralăjudețeană nr. 40 Vâlcea. În opinia specialiștilor juriști, tragerea la sorți a fost neconformă cu prevederile legale, încă lcă rile legii electorale fiind următoarele: lista juriștilor înscriși pentru funcțiile de președinte și locțiitor ai birourilor secțiilor de votare nu a fost introdusăîn totalitatea ei în bolul din care s-a efectuat tragerea la sorți, deși numărul juriștilor înscriși pe liste pentru funcțiile de președinte și locțiitor ai birourilor secțiilor de votare ar fi acoperit funcțiile pentru toate cele 91 de secții de votare înființate pe teritoriul municipiului Rm. Vâlcea, la tragerea la sorți, funcțiile de locțiitor au fost trase din lista întocmităde prefectul județului Vâlcea din rândul persoanelor cu bunăreputație din Rm. Vâlcea, la o serie de secții de votare din județ au fost trase la sorți, în mod inexplicabil, persoane cu studii juridice, care nu au figurat pe lista juriștilor și magistraților, ci apar pe lista înaintatăde Instituția Prefectului din rândul persoanelor cu o bunăreputație în localitate, deși nu au domiciliul în acele localități.

Cu toate acestea, Biroul Electoral Județean a respins, prin vot, contestația depusăde președintele Partidului Social Democrat - filiala Vâlcea, Ion Cîlea", spune Vlădoiu. În accepțiunea sa, aspectele scoase în evidențăsunt încă lcă ri flagrante ale legilor țării și normalității, fapt pentru care solicitădemisia prefectului Petre Ungureanu, cel care a generat toată această încurcă tură.

Raul Pop

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...