Dan Nițu a inaugurat o investiție de peste 2,5 milioane de euro

19 Noi 2009

" Damila, o societate Europeană

REALIZARE. Marți, 17 noiembrie a.c., în prezența autorităților vâlcene, dar și a președintelui Comisiei de Apărare din Senat, liberalul Teodor Meleșcanu, și a vicepreședintelui PNL, Norica Nicolai, societatea Damila a inaugurat una dintre cele mai mari investiții din Rm. Vâlcea, fabrica de țiglămetalică ecologică .

O firmăprofitabilă

Societatea Damila a fost înființatăde vâlceanul Dan Nițu în urmăcu mai bine de 17 ani de zile. După o muncă asiduăși o strategie excepțională, acesta a reușit să-și transforme firma într-un dintre cele mai importante din țară în domeniul său de activitate. În 2008 a reușit săatingăo cifrăde afaceri de aproape 100 de milioane de euro, devenind al doilea jucă tor ca importanțădin România pe zona sa de activitate. În acest moment, Damila are depozite la București, Timișoara, Craiova, Râmnicu Vâlcea, Slatina, Drăgășani și Măciuca. În cadrul companiei, lucreazăpeste 400 de persoane policalificate, dar intenția conducerii societății este aceea de a crea în continuare noi locuri de muncă . Și a și făcut-o! Marți, 17 noiembrie, pe Platforma Industrialădin sudul Râmnicului, Dan Nițu a inaugurat o nouăfabrică , specializatăîn producția țiglei metalice, profilarea și debitarea tablei. această investiție s-a ridicat la nu mai puțin de 2,5 milioane de euro, creând peste 40 de locuri de muncă . Cu această ocazie, a fost lansatăpe piațăși țigla metalică ecologică "Rodach", primul brand al societății, dintr-o serie de multe alte produse inovatoare.

"Strategia noastrăde piațăse întinde pe un termen lung" - Dan Nițu

La evenimentul ce a avut loc pe Platforma Industrialăau participat, așa cum spuneam, foarte multe personalități vâlcene, dar și de la Centru. Printre aceștia îi putem enumera pe președintele Comisiei de Apărare din Senat, liberalul Teodor Meleșcanu, vicepreședintele PNL, Norica Nicolai, președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, primarul Râmnicului, Mircea Gutău, senatorul Cristian Buican, deputatul Samoil Vîlcu, senatorul Laurențiu Coca și mulți alții. Primul care a luat cuvântul a fost managerul general al societății Damila, Dan Nițu, care a promis că nu se va opri aici cu investițiile și va încerca săcreeze locuri de muncă în continuare. "Amenajarea fabricii a început anul trecut și a presupus un efort financiar de peste 2,5 milioane euro. Următoarea noastrăinvestiție, pentru că nu ne vom opri aici, va viza sistemele pluviale, care înseamnă jgheaburi, burlane, tot ceea ce înseamnă scurgerea apei de pe clădiri. această investiție va ajunge, conform calculelor noastre, la suma de 1,5 milioane euro. După aceea, vom încerca săatragem fonduri europene pentru a putea procesa și tablăcu o grosime de până la 12 milimetri și o lățime de 2.000. această investiție va fi mult mai mare, dar sperăm săatragem, așa cum am spus, fonduri de la Uniunea Europeană . Pentru asta, va trebui săaducem calea feratăîn interiorul fabricii, întrucât vom avea de-a face cu un volum foarte mare de tablă, poate chiar peste două mii de tone pe lună. Estimez că , până în 2012, investițiile companiei Damila pe platforma industrialăde la Râmnicu Vâlcea vor depăși pragul de 10 milioane de euro. Sigur că , pentru și mai multăeficiență, ne gândim sămutăm lângă Oltchim inclusiv secția de plasăsudată, situatăacum în zona industrialădin nordul municipiului. Pașii pe care ni i-am propus pot părea riscanți, însă , ținând cont de faptul că avem o rețea de distribuție foarte bine pusăla punct, că serviciile pe care le oferim sunt cele mai bune, eu cred că procedăm așa cum trebuie. Sunt convins că , prin servicii foarte bune, producție și distribuție ca la carte, adăugăm valoare, reducem costurile, creștem eficiența. În plus, strategia noastrăde piațăse întinde pe un termen lung, iar ținta noastrăeste sădezvoltăm o linie de producție pentru trei tipuri de profiluri, în care, în afarăde țigla metalică , pe care toată lumea o numește Lindab, dar de fapt acesta este un brand, se numărăinclusiv profilele pentru hale industriale. Eu cred că , prin ceea ce facem, are de câștigat întregul județ, cu atât mai mult cu cât, în sudul Râmnicului, începe săprindăcontur un parc industrial de forță, cu perspective mari" - a spus managerul general al grupului de firme Damila, Dan Nițu.

Ion Cîlea și Mircea Gutău sunt încântați de investiție

Președintele Consiliului Județean Vâlcea, Ion Cîlea, s-a declarat mulțumit că , acum, în plină crizăeconomică , mai existăoameni de afaceri care investesc în județul Vâlcea și atrag sume importante de bani prin proiecte europene. Mai marele județului l-a rugat, pe această cale, pe managerul general al Damila săpersevereze în realizarea a noi segmente de activitate din cadrul companiei, pentru a crea noi locuri de muncă și pentru a avea realizări din ce în ce mai performante. "Acest eveniment marcheazăun moment deosebit în economia vâlceană , dat fiind faptul că se lanseazărealizarea unor materiale de construcții de recentătehnologie. E vorba despre țiglăde tablăecologică care este un produs nou realizat în industria vâlceană . Aș vrea să-l felicit din toată inima pe domnul director Dan Nițu pentru această realizare și pentru curajul și eficacitatea dânsului de realizate a unei investiții într-o perioadă de recesiune și de crizăeconomică care în mod sigur și-a pus amprentăasupra companiei dânsului și bineînțeles asupra întregii economii a județului și a țării. Aș vrea să-l mai felicit și pentru faptul că , prin această unitate, creeazănoi locuri de muncă și că în ultimii 17 ani a reușit ca an de an săîmbunătățească indicatorii companiei, săobținărealizări deosebite. Asta demonstreazăcă este un foarte bun conducă tor, un om preocupat atât de asigurarea locurilor de muncă , cât și de dezvoltarea activității companiei pe care o conduce." - a spus Ion Cîlea, președintele CJ Vâlcea.

La rândul său, primarul Râmnicului l-a felicitat pe Dan Nițu pentru investiție și l-a asigurat că -l va sprijini în tot ceea ce întreprinde. "Pentru mine ca primar al municipiului Rm. Vâlcea este o deosebităplăcere săparticip la un astfel de eveniment indiferent că această investiție este făcutăde un liberal pedelist, penelist sau pesedist. Vreau să-l felicit pe domnul Nițu pentru efortul pe care l-a făcut. Vreau săvăspun că singura metodăde a ne dezvolta este săatragem fonduri externe, iar dumneavoastrăvăpricepeți săatrageți fonduri externe pentru că această investiție este făcutăcu fonduri externe. Așa cum faceți dumneavoastră vreau săvăasigur că așa fac și eu la Primăria Rm. Vâlcea, reușind în acest caz săatragem peste 80 milioane de euro pentru investițiile din municipiu. Încă o datăvădoresc mult succes și sădea Dumnezeu săfie profitabilă" - a spus Mircea Gutău.

Raul Pop

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...