Spionaj la nivel înalt?

16 Noi 2009

În plină campanie electorală, candidatul Crin Antonescu a lansat provocarea aflării motivului real al "plimbării" la Moscova a liderului PSD Mircea Geoană, misterioasa sa deplasare (neoficială) având iz de spionaj, de prezentare la raportul periodic dat de "conservele" pro-rusești Marelui GRU, serviciul de spionaj al Armatei Federației Ruse. Știrea lansatăde liderului PNL nu a fost o gulgutădin scenariul propagandei cenușii, pentru că în luna aprilie a acestui an, Geoanăchiar s-a deplasat pe șest, neoficial, la Înalta Poartă(de Est), purtând cu el o mapăcu date solicitate MAE, privind sistemul Energetic Național. La Moscova, acesta s-a întâlnit, în secret, cu unul dintre consilierii președintelui Medvedev, binecunoscutul Boris Golovin (nume de cod Marmeladov), fost spion rus cu afaceri în domeniul energiei în România, un apropiat de Viorel Hrebenciuc. Investigațiile privind informațiile lansate în media au dus la descoperirea cursei aero cu care s-a deplasat Geoană, cât și hotelul la care acesta a fost cazat la Moscova. Cu privire la Boris Golovin și afacerile sale din România, conexiunile Moscovei cu membri ai clanurilor politice ale PNL și PSD, detalii cu privire la nivelul de infiltrare și control realizat de structurile specializate militare rusești, cele care, mai mult ca sigur, i-au pus la dispoziție lui Mircea Geoană, în data de 27 aprilie 2009, culoarul de comunicare cu Kremlinul controlat la vârf exclusiv de cadre militare, în numerele viitoare, vom continua săle prezentăm toate informațiile deținute, fără teama de a fi acuzați de intoxicare sau dezinformare. Suntem doar români și ne iubim țara! Menționăm că astfel de că i de comunicare a că utat săle obținăși PNL-ul, în repetate rânduri, dar fără succes. În curând, în presa necumpăratăde oligarhi, se vor da publicității elemente ale dosarului infiltrării rusești în România prin intermediul unora dintre membrii rețelei create de cârtița Ion Ilici Iliescu, tătucul de la care a preluat ștafeta Mircea Geoană.

Cine este Boris Golovin?

Boris Golovin se prezintădrept un fost membru al forțelor speciale ale armatei din fosta Uniune Sovietică (ex ofițer GRU). În România însă , Boris Golovin este reprezentantul firmei rusești ZIOMAR Engineering Company, firmăcare face parte dintr-un consorțiu numit EM Alliance-Atom. În acest consorțiu, statul rus, prin firma TVEL Atomoenergomash, deține 51% din acțiuni. EM Alliance-Atom este un gigant rusesc activ în domeniul energiei nucleare. Potrivit unor surse ale contraspionajului românesc, Golvin a fost colonel în trupele Spetnatz - GRU - serviciul de spionaj al armatei ruse. Reprezintăîn România interesele lui Oleg Deripaska și Igor Ziuzin, doi oligarhi ruși, parteneri ai evazionistului mondial Mark Rich. Golovin este asociat și unul dintre administratorii firmei Global International 2000. Potrivit Business Standard, compania este unul dintre principalii furnizori de că rbune rusesc, printre clienții săi numărându-se termocentralele de la Deva, Iași sau Suceava. Conform declarațiilor lui Boris Golovin, Global International 2000 elaboreazăproiecte în domeniul construcțiilor energetice și întocmește studii de fezabilitate. Sistemul Energetic Național a importat huila rusească prin intermediari precum Boris Golovin, colonel în rezervăîn spionajul militar rusesc, Tonya Halpern, care este aflatăîn atenția contraspionajului militar românesc și foștii KGB-iști Constantin Iavorsky, Anatoli Patron și Iuri Ustinov.

Geoanăeste de capul lui?

Scandalul iscat în jurul vizitei secrete făcute de Mircea Geoanăla Moscova ia amploare. Președintele PNL Crin Antonescu a cerut explicații despre vizita secretăîntreprinsăde președintele PSD în Federația Rusă. "Nu știm clar care este adevărul, dar trebuie să-l aflăm. A avut Geoanăacordul CSAT când a plecat în Rusia? De ce era nevoie de o vizităneoficială?" Sursele susțin că Mircea Geoanăa plecat pe 27 aprilie la Moscova însoțit de un SPP-ist, Traian Băsescu aflând prin Lucian Pahontu, șeful SPP, de că lătoria acestuia. "Care este adevărul în legăturăcu sprijinul cerut Moscovei în campania electorală, de ce era nevoie de o întâlnire neoficialăși de ce s-a păstrat misterul pe tema acestei întâlniri?" - se întreabăromânii patrioți. "Geoanăavea, în calitatea sa de vicepreședinte al CSAT, un mandat din partea acestei instituții?" De ce Golovin și Viorel Hrebenciuc au spus că nu știu nimic despre vizită, iar fostul ministru de Externe, Cristian Diaconescu, a confirmat-o? Nu-i prea cusutăcu ațăalbăafacerea? Totodată, trebuie săi se cearălui Geoanăsăspunădacă este adevărat că ar fi solicitat "sprijin financiar și politic din partea Federației Ruse sau a unor cercuri din Federația Rusă, în campania electorală", pentru că independentul Oprescu a afirmat că "Geoanăa cheltuit în campanie, până acum, 50 de milioane de euro". Iar pensionarilor nu li se pot plăti pensiile și bugetarilor salariile! Din informațiile culese de reporterul nostru de specialitate, președintele Senatului s-a dus la Moscova, în vizita aranjatăde fostul ofițer GRU (direcția de informații a armatei ruse), pentru a se întâlni cu un consilier al lui Vladimir Putin cu care ar fi vorbit despre privatizarea Romgaz și alte chestiuni legate de energie.

Traian Băsescu a avut dreptate!

Întreaga poveste îi vine mânușălui Traian Băsescu, care a făcut deja numeroase declarații referitoare la faptul că guvernul Grivco pregătește privatizări tică loase pentru Romgaz, Transgaz, Poșta Română. După ce s-au ars cu Petrom, românii nu vor fi prea încântați săafle că e pe foc rusesc ciorba Romgaz. Se știe că interesat de Romgaz este și Dinu Patriciu, iar dacă magnatul liberal a aflat cumva că discuția de la Moscova se putea lăsa cu suntarea lui, este foarte probabil săfi ieșit la atac. Cu atât mai mult cu cât sub scaunul său stau multe grenade, între care vizitele în Deltăla SOV, activitatea DGIPI (oare când s-o termina ancheta privind înregistrarea Hayssam - Degeratu? Între cele două tururi de scrutin, cumva?), marca Vanghelie și minunatele aventuri cu bani publici ale baronilor PSD, posibilul episod al treilea al stenogramelor ziariștilor, în care ar fi vorba despre prezidențiabilul social democrat și banii de campanie.

P.S. - Pe forumul ziarului nostru, s-a primit următorul mesaj. Declarând că nu suntem adepții unor astfel de "analize", îl dăm publicității, pentru că trebuie sădeschidem ochii mari și săpunem ștampila de vot pe patrioții țării. "Frați români! Crește inima în mine când aflu că iubitul nostru președinte, domnul Mircea Geoană, are sprijinul marelui popor frate de la răsărit. Trăiască poporul rus, fratele nostru mai mare! Așteptăm cimentarea unei prietenii veșnice între cele două țări și conducerile lor. Așteptăm revenirea pe meleagurile noastre a glorioasei armate roșii (chiar și prezentăîn mod simbolic) așa cum, popoare creștin ortodoxe fiind, așteptăm a doua venire a Mântuitorului pe pământ. Lăsând gluma la o parte, măîntreb și eu, ce cautăPreședintele Senatului, Mircea Geoană, într-o vizităsecretăla Moscova? Sănu spunăcineva că s-a dus într-o vizităprivatăsăfacă saunărusească , acolo. Observ că Geoanăeste chiar periculos și ne vinde, iarăși, rușilor. Atenție mare, nu văbateți joc de sufletele celor uciși în 21-22 decembrie 1989, votând marioneta lui Iliescu." - Ion din Dăbuleni

" (citiți în numărul viitor articolul "Spionii care ne umflăfactura la întreținere". Îi veți găsi, ca "eroi", pe aceiași foști agenți din serviciile secrete ruse, bulgare și israeliene, cu conexiuni la București.)

Romeo Popescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...