Adrian Năstase, în campanie pentru Geoanăla Vâlcea

16 Noi 2009

ELECTORAL. Weekend furtunos pentru pesediștii vâlceni, care au făcut un tur de forțăprin județul Vâlcea cu doi dintre cei mai importanți lideri centrali ai lor: Cristian Diaconescu și Adrian Năstase. Dacă primul a participat sâmbătă, 14 noiembrie a.c., la ridicarea Episcopiei Râmnicului la rang de Arhiepiscopie, ei bine, Adrian Năstase a făcut, duminică , un periplu prin localitățile vâlcene. Staff-ul de campanie al PSD Vâlcea și tinerii social-democrați au organizat o serie de întâlniri cu cetățenii în localitățile Bărbătești, Tomșani și Horezu, unde Adrian Năstase a fost primit cu simpatie și aplauze.

Năstase susține că va încerca săajute Oltchim-ul

Președintele Consiliului Național al PSD, Adrian Năstase, a ajuns în județul Vâlcea duminică , 15 noiembrie a.c., în jurul orei 10.00. Alături de liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, și de secretarul executiv al partidului, Dumitru Persu, el a ținut o conferințăde presă . Primul care a luat cuvântul a fost Ion Cîlea, care nu s-a sfiit să-i atace pe pedeliști, acuzându-i că nu au luat nicio măsurăpentru a salva combinatul Oltchim, deși au promis multe. "toată vara prim - ministrul, ministrul Finanțelor, ministrul Economiei și președintele încă în exercițiu Traian Băsescu au bătătorit drumul spre Oltchim și au promis că până în luna noiembrie vor face și vor drege. Văamintiți cum liderii PD-L Vâlcea mi-au cerut sănu mămai bag și sănu mai încerc săajut combinatul, pentru că ei vor fi salvatorii Oltchim-ului. Au salvat pe dracu'! Nu au făcut nimic până în acest moment. Ba dimpotrivă. Au dus tratative secrete cu acționarul minoritar PCC și i-au asmuțit pe aceștia împotriva directorului Constantin Roibu, purtându-l prin instanțele de judecată. Între timp, necazurile s-au înmulțit. Asta pentru că arpechim-ul nu a fost nici până acum preluat sau repornit, iar jumătate din salariați au fost concediați. Situația este gravăși eu cred că este nevoie de o decizie a noastră. Vreau săle garantez vâlcenilor că în condițiile în care Mircea Geoanăva fi ales președintele României, noi vom soluționa această problemăpentru că nu voi pleca de la ușa lui și prim-ministrului până când nu rezolvăproblemele combinatului Oltchim. Este o problemăcare ține de viața și de locurile de muncă a 10.000 de salariați" - a spus Ion Cîlea. La rândul său, Adrian Năstase a promis că în calitatea sa de vicepreședinte al Camerei Deputaților va încerca săajute Oltchim-ul. "Oltchim-ul este necesar în continuare și poate fi foarte util pentru viitorul județului sau chiar al țării. Acum are nevoie de un impuls pentru a-și reveni, iar un ajutor din partea statului poate fi dat foarte ușor. S-au găsit resurse și pentru alte societăți, așa că nu văd de ce nu s-ar face același lucru și cu Oltchim-ul. Părerea mea este că statul trebuie săintervină. Am discutat de curând și cu domnul director Constantin Roibu și am promis că , în calitatea mea de vicepreședinte al Camerei Deputaților, voi încerca săsprijin această societate așa cum pot eu pentru a rezolva problemele" - a afirmat social-democratul Adrian Năstase.

Ion Cîlea îi cere, public, demisia directorului Poștei Vâlcea

În aceeași conferințăde presă , liderii pesediști vâlceni s-au plâns de faptul că pedeliștii fac o campanie "deșănțată" în județ. Ion Cîlea i-a povestit șefului său despre scandalul meselor organizate de democrat-liberali cu poștașii și cu președinții de asociații. Președintele PSD Vâlcea susține că atât poștașii, cât și președinții de asociații au fost amenințați, primii că -și vor pierde locurile de muncă , iar ceilalți că nu vor mai primi ajutoare de încă lzire. "Șantajul, mituirea, înșelarea alegătorilor au luat proporții îngrijorătoare. Sunt șantajați președinții asociaților de proprietari cu care s-a organizat o masăla Vila lui Ceaușescu privind acordarea ajutoarelor de încă lzire, în funcție de aportul lor la alegerea lui Traian Băsescu, mobilizarea lor în favoarea PD-L-ului. La fel au procedat și cu poștașii din Vâlcea și tot la Vila lui Ceaușescu. Pedeliștii le-au spus că riscă să-și piardălocurile de muncă dacă nu voteazăcu Băsescu pentru că , dacă Mircea Geoanăva ajunge președinte, va privatiza Poșta Română. Numai minciuni sfruntate! Am depus sesizări și contestații, dar peste tot tăcere. Eu cer oficial demisia directorului Botea din fruntea Sucursalei Poștei Române Vâlcea. Vreau să-i asigur pe vâlceni că toate problemele județului nostru vor fi rezolvate odatăce Mircea Geoanăva fi ales președinte al României. Eu nu i-am mințit niciodatăpe vâlceni și îi rog săaibăîncredere în mine. Îi asigur că dacă nu voi rezolva problemele Vâlcii, îmi voi da demisia" - a mai spus Ion Cîlea. Nici Adrian Năstase nu s-a lăsat mai prejos, el acuzându-l pe președintele Traian Băsescu că "pervertește mecanismul democratic". El nu s-a arătat surprins de modul cum se duce, la Vâlcea, campania electoralăpentru alegerea președintelui României, susținând că votul este privit de pedeliști ca o marfă.

"Eu îl susțin pe Mircea Geoană" - Adrian Năstase

De la conferință, întreg staff-ul de campanie al PSD Vâlcea, împreunăcu Adrian Năstase, au mers în teritoriu, mai exact în localitățile Bărbătești, Tomșani și Horezu. La Bărbătești, pesediștii au fost întâmpinați de aproximativ 200 de oameni, care au scandat numele candidatului PSD la președinție, Mircea Geoană, dar și pe cel al lui Adrian Năstase. "Este important ca acum, când fiecare dintre noi se gândește la trecut, dar și la viitor, săcă utăm răspunsurile care săne aducă la o situație de normalitate. Uitați-văla televizor în aceste zile și gândiți-văla ce s-a întâmplat în acești cinci ani cât Traian Băsescu a stat la conducerea țării. A fost un haos total și dezbinare. Trebuie sărevenim la o stare de normalitate și liniște care săînsemne și pentru copii dreptul de a merge la școli mai bune și pentru cei care sunt în putere săaibălocuri de muncă mai bune, dar și pentru pensionari care merităsăaibăo pensie decentă. Eu cred că pentru aceste obiective merităsăte gândești sădai un vot responsabil care săînsemne dreptul de a privi cu mai multăsperanțăși optimism spre viitor. Mircea Geoanăpoate realiza aceste lucruri pe care cu toții ni le dorim. Eu îl susțin pe Mircea Geoană! El nu vine singur în această luptă. El vine și cu primarul dumneavoastrăși cu președintele Consiliului Județean Vâlcea și mai vine cu o echipăa PSD-ului care a demonstrat că știe cum trebuie repornite motoarele economiei" - a spus Adrian Năstase. De la Bărbătești, președintele Consiliului Național al PSD a mers în localitatea Tomșani, acolo unde alături de Ion Cîlea și primarul Dumitru Pearcu a tăiat panglica noului că min Cultural din comună. Și la Tomșani, Adrian Năstase a fost întâmpinat de sute de oameni, care i-au mărturisit că vor vota cu Mircea Geoanăși că vor susține PSD-ul în continuare. Înainte de a pleca spre București, liderul PSD s-a întâlnit și cu oamenii din Horezu pe care i-a asigurat că îi va sprijini în toate proiectele lor.

Claudia Stanciu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...