CSM a învins pe CS Otopeni

12 Noi 2009

Fotbal, Liga a II-a

Pe o ploaie mocă nească puțini spectatori s-au încumetat sămeargăla stadionul din Zăvoi pentru meciul dintre CSM și CS Otopeni. În ciuda terenului greu, partida a avut de toate, goluri multe, ocazii cu duiumul ºi încrâncenare în teren. Oltenii au pus stãpânire pe mijlocul terenului încã din startul întâlnicii ºi au încercat sã mute jocul înspre careul oaspeþilor pentru a înscrie cât mai rapid. Prima fazã fierbinte a avut loc în minutul 18, atunci când juniorul Petre Goge a reluat din interiorul careului dar Nae a scos de pe linia porþii. La faza imediat urmãtoare, Mihai Deaconescu a fost omul în plus din careul elevilor lui Florin Tene ºi a ºutat fãrã speranþe pentru 1-0. Pânã la finele primei reprize ocaziile s-au succedat la cele douã porþi. Iulicã Popa a ºutat bine din loviturã liberã dar Nae a respins în corner cu un reflex de mare portar, remarcându-se ºi la ºutul puternic al lui Boroiban. Tot " Boro " a fost aproape de 2-0 dar mingea lovitã de el cu capul a ajuns în bara transversalã. De partea cealaltã, CS Otopeni putea egala dar ºi mingea trimisã de Kalle cu capul a nimerit bara. În mitanul secund vâlcenii s-au organizat ºi mai bine pe teren, nu au cedat mijlocul terenului în timp ce oaspeþii au cãutat egalarea pe contraatac. În minutul 65 avea sã fie 2-0 pentru CSM, Laurenþiu Boroiban îndeplinind o simplã formalitate la centrarea perfectã a lui Rãzvan Dobre. Elevii lui Florin Tene nu ºi-au revenit din pumni ºi cu 15 minute înainte de final Rãzvan Dobre a stabilit scorul final, 3-0, dupã un ºut imparabil de la peste 25 de metri, gol care a semãnat izbitor de mult cu cel reuºit de Onofraº pentru Unirea Urziceni în Liga Campionilor. Vâlcea a terminat partida cu trei juniori în teren, Goge, Vasile ºi Sãraru iar oaspeþii cu un fotbalist în minus, dupã eliminarea lui Ionuþ Savu care l-a lovit fãrã minge pe Boroiban.

Alin Artimon: "M-am temut de Otopeni"

Tehnicianul principal de la CSM, Alin Artimon, crede că victoria elevilor săi, 3-0 cu CS Otopeni, a fost pe deplin meritată: "Când am văzut lotul oaspeților mi s-a făcut pielea de găină. Au o medie de vârstã de 28 de ani, fotbaliºti experimentaþi cu multe meciuri în Liga I ºi Liga a II-a. Normal cã m-am temut mai ales cã situaþia noastrã din clasament nu este una foarte fericitã. E bine cã am câºtigat ºi cã astãzi am reuºit un meci foarte bun. Astãzi am fost superiori la toate capitolele ºi am terminat partida cu trei juniori în teren. Despre arbitraj nu am nimic de comentat, este ºi greu sã nu greºeºti pe un teren alunecos. Situaþia este dificil de gestionat dupã o înfrângere cum a fost cea cu FCM Târgu Mureº dar ºi dupã o victorie ca cea de azi. Trebuie sã uitãm rapid aceastã partidã. Trebuie sã-i fac pe bãieþi sã înþeleagã cã pânã la urmã a fost un meci câºtigat pe propriul teren ºi cã noi rãmânem tot la minus 5 în clasamentul adevãrului. Una peste alta eu cred cã meritam sã fim mai sus în clasament dar putem ajunge în urmãtoarele etape." De partea cealaltã, Florin Tene a declarat cã formaþia sa merita mai mult: "A fost un accident. Ne-am creat ocazii ºi la 1-0 ºi la 2-0, dar mingea n-a vrut sã intre în poartã. Am avut ghinion, dar ãsta e fotbalul. Sper sã ne revenim repede din acest eºec pentru cã nu vrem sã ne îndepãrtãm de locurile fruntaºe"

Deaconescu: "Ne putem bate la promovare"

Mihai Deaconescu a marcat primul sãu gol pentru CSM Râmnicu Vâlcea în partida cu CS Otopeni, gol pe care îl dedicã tatãlui sãu, Gicu Deaconescu, director tehnic la echipa de Liga a III-a, FC Oltchim. "Tatãl meu a fost mereu aproape de mine. M-a antrenat când eram mic, m-a sfãtuit în permanenþã, mereu m-a încurajat. Este primul meu gol pentru CSM ºi mi se pare normal sã-l dedic tatãlui meu. Pânã la urmã este mai puþin important cã am marcat eu, important este cã echipa a câºtigat nu întâmplãtor ci dupã o evoluþie bunã. Aveam mare, mare nevoie de cele trei puncte pentru cã eram deja la minus cinci în clasamentul adevãrului. Ne-am mai liniºtit, oricum cred cã locul nostru este mai sus în clasament. Mai sunt multe etape de disputat din acest campionat ºi avem timp sã urcãm, uºor, uºor, în clasament. Important este sã jucãm bine, ca în partida de astãzi", a declarat fotbalistul vâlcean. Deaconescu junior spune cã-ºi doreºte sã rãmâne la Râmnicu Vâlcea ºi în campionatul viitor: "Eu am venit sub formã de împrumut de la Liberty Oradea. Mai am doi ani de contract cu aceastã formaþie care acum, din pãcate, evolueazã în Liga a IV-a. Îmi doresc sã rãmân la Râmnicu Vâlcea, este foarte plãcut sã joci în oraºul unde te-ai nãscut ºi ai copilãrit. Eu pot juca ºi fundaº ºi mijlocaº, joc acolo unde mã pune antrenorul. La începutul carierei mele am evoluat vârf. " Fotbalistul de la CSM este optimist în ceea ce priveºte parcursul echipei din acest sezon: "Am început mai prost dar sunt sigur cã ne putem bate pentru promovarea în primul eºalon. Cu toþii ne dorim acest lucru ºi cred cã am demonstrat ºi în meciul cu CS Otopeni cã echipa are valoare." Altfel, fundaºul central Bogdan Viºa ºi-a reluat antrenamentele ºi tehnicianul Alin Artimon îl va putea folosi în meciul urmãtor de la Lupeni. Fundaºul central vâlcean s-a accidentat înainte de meciul cu FCM Târgu Mureº ºi este refãcut în totalitate.

Vlad Soare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...