SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

12 Noi 2009

" nici nu se putea ca în campania asta electoralăMircea Dinescu sănu-și facă numărul de saltimbanc plătit " (i)Realitatea și-a dat arama pe Față . Mahalagiii l-au jignit, non-stop, pe invitatul lor. Cosmin Gușe, un alt fost ziarist care aleargăDupă covrigi, de la un stăpân la altul, i-a sărit la beregata invitatului " politicianului român i se pare că pentru a fi, cu adevărat, remarcat de cei din jurul lui trebuie săfie capabil să-și ucidăpolitic prietenii și inamicii " tânărul subprefect Adrian Burlănescu s-a aranjat și la propriu și la figurat. Prefectul Bebe Ungureanu l-a delegat ca președinte al Comisiei județene de fond funciar, funcție ce revine, prin lege, prefectului, nu subprefectului "

" Nici nu se putea ca în campania asta electoralăMircea Dinescu sănu-și facă numărul de saltimbanc plătit. Comedia jucatăde el la Craiova, când a vrut să-l provoace pe Traian Băsescu, tocmai pe scena campaniei sale electorale, îl așazădefinitiv în panoplia canaliilor contemporane care fac jocul derbedeilor politici din "Alianța de la Grivco". Numai că provocarea nu i-a mers, oltenii, toleranți până la un moment dat, l-au ejectat de pe scenă, pe nesimțit, făcându-l săse simtă penibil, După cum îi este ursit și se mai și arată. Noi vedem această provocare, ca parte a scenariului complotiștilor împotriva democrației României și, cu mâhnire, ne întrebăm unde au fost SPP-iștii și organizatorii mitingului de a ajuns acesta lângă președintele Băsescu, întrebare sugerată, într-un plan subțire și îndepărtat, de poetul Adrian Păunescu, printr-o strofădin poezia intitulată"Capul lui Mihai Viteazul": "Nu mai acuzați străinii că ne taie domnitorii/că intimideazățara, cu guverne provizorii/Eu atât aș vrea săaflu, arătându-ne obrazul/ Totuși, unde au fost românii, când a fost tăiat Viteazul". Dinescu nu este prietenul nostru. Îl vedem ca pe o maimuțătoleratăde oameni. "Macacul Rhesus" se face că muncește, de când îl știm... și are noroc, șmecherul. Dinescu are privilegii: bea și se îmbatăși cu cei de la PSD și cu ăia de la PNL. A încercat și cu Traian Băsescu, numai că nu i-a mers prea mult. S-a prăpădit până și alcooscopul. Dar, la PNL, a zis că e cel mai bine, că Orban face instrucție cu sticlele și cum nu-i plac femeile, i le lasălui Dinescu, pe toate. Nu i-a scă pat nici tanti Viorica, aia care mai dăcu mopul prin Casa Scriitorilor. Rade tot ce se dăpe "role". Mircea Dinescu e omul nou. Omul lui Patriciu și al lui Voiculescu. Avea dreptate tac'su Ceaușescu: stai, bă, și tu aici, în buricul Bucureștiului, că -ți dăm noi salariu de "dizident" și băieții de la Secu îți aduc mâncare acasă. Tu pune mâna și învață, săfii pregătit pentru viitor... Iar "învățătura" lui se vede! P.S. - Notăde la Cezar Ivănescu: "Dinescu a fost complice la moartea lui Marin Preda". Dar și a lui Ivănescu, spunem noi...

" SCRISOARE DESCHISĂ CĂTRE LUDOVIC ORBAN, VICEPREȘEDINTE P.N.L.

Stimate domnule Ludovic Orban,

Văscriem, având speranța că veți apela la serviciile noastre de dezalcoolizare, care au un randament de vindecare de 99 de procente. Desigur date fiind antecedentele alcoolice ale dumneavoastră, nu văputem garanta o vindecare totală, dar văasigurăm că vom încerca. Avem și o sală, cu treizeci de locuri cu manechine îmbrăcate în albastru așezate pe aceste locuri, în fața lor este un pupitru tot albastru cu microfon și instalație de sonorizare, de unde văputeți debita inepțiile, aplauzele pot fi programate cu o cadențăde 3 sau 5 minute. Nu suntem răuvoitori, totul face parte din strategia de vindecare a dependenței totale de alcool, potrivităprofilului dumneavoastrăpsihologic. Am uitat sămenționăm, că la primele discursuri, datăfiind starea dumneavoastrăextrem de gravă, la pupitru mai avem un dispozitiv de ghidare a mâinii dumneavoastră, că tre microfon, astfel încât starea permanentăde Delirium Tremens văva trece neobservată. Încheiem aici asigurându-văîncă o datăde bunele noastre intenții. Ca servicii suplimentare psihoterapeutul nostru văva îngriji preventiv și pentru ideile de suicid, caracteristice unei gene ale unei părți a populației de care aparțineți. Trebuie sămenționăm cu toată sinceritatea că nu văputem îngriji în ceea ce privește suicidul dumneavoastrăpolitic.

Cu deosebita stimă, Alcoolicii Anonimi

" De curând, la "Nașul", am văzut o nouă"mostră" de jurnalism made in SORIN ROȘCA STĂNESCU. După cum pare la prima vedere, este vorba de un șantaj ordinar, asupra unui înalt demnitar al statului. Grav nu este asta, ci faptul că atunci când am schimbat programul pe (i)Realitatea TV era domnul Traian Ungureanu Față -n Față cu cei mai abjecți jurnaliști ce latrăla acest post Tv anti-național. (i)Realitatea și-a dat arama pe Față . Mahalagii l-au jignit, non-stop, pe invitatul lor. Cosmin Gușe, un alt fost ziarist care aleargăDupă covrigi, de la un stăpân la altul, i-a sărit la beregata invitatului, acuzându-l că face jocul lui Băsescu, de parcă acesta nu poate avea prieteni, simpatizanți sau electori deștepți. Golanii, pe tot parcursul discuției, au că utat, permanent, să-i închidăgura lui Traian Ungureanu, determinându-l pe acesta săpărăsească emisiunea. Felicitări, domnule Ungureanu! Trepădușul Gușe, tot timpul, că uta să-i ia apărarea lui Sorin Roșca, manipulând conversația alături de "partenerii" săi de "coaliție" de la abjectul post tv. Am spus-o, mai demult, iar acum s-a dovedit (și este deosebit de grav) că REALITATEA TV este un post de televiziune care, prin intermediul unor "profesioniști" roșii, manipuleazăpermanent telespectatorii. Nu meritădeclaratăteleviziune de știri! Aduceți-văaminte, când se declara sora mai mică a CNN... Vai de ei!!! Pentru orice om normal, Roșca Stănescu nu mai este, de mult, jurnalist. Când arunci cu tot felul de "știri" la unele televiziuni și nimeni nu te întreabăunde sunt probele, dar nici tu nu le oferi, spune multe despre presa noastră. Idealul cu "câinele de pazăal democrației" s-a transformat într-un schelălăit slugarnic Față de cine dămai mulți bani. Așa cum și CTP a dezamăgit, a urmat și Chiriac. Credeți că degeaba tace Clubul de presă sau Agenția de Monitorizare a Presei? Credeți că Mircea Toma este departe de ei? Verificați și veți vedea că este în aceeași barcă , doar că interesele lui sunt prin alte orașe, nu în București.

" Politicianul român, joacă , de obicei, perfect, rolul lui Ponțiu Pilat: își spalămâinile, lăsând pe seama publicului grija de a cere că derea capului. I se pare că pentru a fi, cu adevărat, remarcat de cei din jurul lui trebuie săfie capabil să-și ucidăpolitic prietenii și inamicii. De multe ori îi face o plăcere nebună. Dar, oare, făcând toate aceste lucruri care dezonoreazăspiritul și mintea, simte, ajungând la putere, vreo formă de regret sau de dezgust? Dar, cu mintea plină de pofta de putere, apeleazăla un mecanism pe care, în mod eronat, îl numește, cu plăcere, "raționalizare". "Eu fac asta pentru binele comun; dacă nu aș fi făcut-o eu, adversarul meu ar fi făcut-o, nu existăprieteni în politică , deci nu am trădat pe nimeni, e normal, e legea celui mai puternic, nu poți face omletăfără săspargi ouăle etc.", își spune el, încercând un imbecil sentiment de autoconsolare. Acest tip de "raționalizare" îi permite săse simtă moralmente mai bine. După aceea, ucide din nou

" Tânărul subprefect Adrian Burlănescu s-a aranjat și la propriu și la figurat. Prefectul Bebe Ungureanu l-a delegat ca președinte al Comisiei județene de fond funciar, funcție ce revine, prin lege, prefectului, nu subprefectului. Gestul prefectului nu are nimic de-a face cu altruismul, ci mai mult cu sporturile extreme. Burlănescu habar nu are ce-l așteaptă, pentru că nu știe câte procese sunt pe rol pe legea fondului funciar, unele intentate chiar foștilor prefecți, care dețineau prin lege calitatea de președinte al acestei comisii. Proaspătul subprefect riscă săși le ia pe cocoașăamarnic chiar din cauza prefectului dacă nu cască bine ochii la actele care-i sunt vârâte sub nas.

Se pare că prefectul avocat Petre Ungureanu a încercat figura asta și cu subprefectul Filip, dar acesta nu a ,,mușcat" nada întinsăde prefect. Ocupantul cabinetului trei al prefecturii a mulțumit pentru ,,super-ofertă" și a rămas cu ,,oile" lui, dar în afara ,,pericolului". Burlănescu nu este singura victimăa prefectului: angajații din subordine sunt puși sădea tot felul de declarații și explicații care mai de care mai nerealiste ca să-l salveze de minciunile gratuite lansate fără pic de jenă. Președintele Tribunalului Vâlcea și le-a luat la greu, zilele trecute, când a fost prins cu mâța-n urna de vot la cererea prefectului. Nici purtătoarea de cuvinte nu a scă pat, prefectul a pus-o săspunăcă ghioroienii care vor să-și schimbe primarul n-au depus semnăturile pentru referendum, iar a doua zi, După scandalul lansat de presă , declarațiile au fost schimbate la 180 de grade. Nebunie mare mon cher Parol! Monsiur Bebițăprefectologul habar nu are cu ce se papăfoncția de prefect, deocamdatăi-a băgat pe toți în ceață, dar dacă mai stămult îi bagă-n și-n pușcă rie.

" Președintele PSD se înconjoarănumai cu oameni de calitate. După Marian Vanghelie a venit rândul lui Bercea Mondialu, controversatul om de afaceri al că rui nume în acte este de Sandu Anghel. Întrebat fiind ce cautăacest personaj în sediul PSD, Geoanăa făcut pe niznaiul. "Nu-l cunosc, nu știu cine este", a încercat săînchidăsubiectul președintele PSD (vezi aici: http://www.realitatea.net/bercea-mondialu-a-trecut-pe-la-sediul-psd-dar-nu-a-explicat-prea-mult-motivul-prezentei-sale_660257.html ). Degeaba însăîncearcă Geoanăsăascundăgunoiul sub preș. Românii sunt suficient de deștepți ca sănu-l voteze pe Mircea Mondialu în calitate de președinte.

                                                                              " Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...