Domnului CRIN ANTONESCU Președinte al Partidului Național Liberal

03 Dec 2009

SCRISOARE DESCHISĂ

Declarația Domniei Voastre la "Știrea zilei" (Antena 3) că : "Ion Iliescu este de apreciat pentru că în anii '90 nu a pus armata săîmpuște oameni în Piața Universității" ne-a lăsat înmărmuriți și stupefiați în același timp. Tot Excelența Dumneavoastrăa mai spus că : "traseul lui Ion Iliescu, de la partidul comunist la cel al unui politician care a ajuns sălupte pentru Constituție și pluralism, genereazăoptimism din punct de vedere antropologic" și este "un efort care merităsalutat. Noi am remarcat faptul că faceți tot posibilul să-i atrageți de partea liberalilor pe PSD-iștii care nu-l acceptăpe Geoanănici ca lider de partid și nici ca eventual președinte, iar în cazul în care intrați în turul II, fără admiratorii lui Iliescu nu aveți nicio șansăla prezidențiale. Dar nu văderanjează. Deriva și inconstanta din declarații este atât de mare, încât încă lcați orice principii liberale. Mulți alegători din nucleul dur al PNL, unii dintre ei "golani" care n-au scă pat de bâtele minerilor veniți în Piața Universității, nu au înghițit această declarație. Ioan Talpeș spunea că PNL a fost înființat de generalul Caraman, și probabil din ordine date de sus. Asta explică relația PNL-PSD de altfel dificilăși greu de înțeles. La fel și poziția lui Patriciu. Idem și cea a lui Iliescu. Nu am uitat că PNL este creat de FSN, iar Radu Câmpeanu a admis în CPUN proporția de 50 la sutăFSN - 50 la sutăalte partide și organizații, din care cele mai multe erau apropiate de FSN - Iliescu. După care au apărut tinerii liberali furioși, în frunte cu arhitectul Dinu Patriciu, care a lansat clipul "Vin lupii", îndepărtând astfel pentru alegerile din Duminica orbului, pe foștii membri ai PCR, aproximativ 4 milioane de români nevinovați și speriați. PNL a rămas un partid de dimensiuni modeste controlat de Iliescu, pentru ca ulterior săse fărâmițeze în aripi și aripioare: Aripa tânără, PAC, PL 93, PNL-CD și tot așa. În anii însângerați de mineriade, mulți am sperat că liberalii vor deveni vârful de lance al luptei anticomuniste, răzbunând astfel suferința marilor oameni de stat morți în temnițele comuniste. La capitolul "eșecuri", istoricii acestor două decenii nu vor uita săincludăși numărul mare al foștilor informatori sau ofițeri ai Securității din PNL: Mircea Ionescu-Quintus, Dan Amedeo Lăzărescu, Daniel Daianu, Bălăceanu-Stolnici, Alexandru Paleologu, Ștefan-Augustin Doinaș, Mona Muscă , Titus Ghiorghioff etc. Desigur nu toți pot fi judecați cu aceeași măsură, culpabilitatea este diferită, dar impuritatea și lipsa de moralitate sunt incontestabile. Considerăm mult mai important săvorbiți de necesitatea unei Legi a lustrației, decât să-i pupați mâinile lui Iliescu și să-l prezentați românilor ca "n lider politic interesant, care a demonstrat că oamenii pot evolua și că oferămotive de optimism".
Credeam că văgândiți la Dosarul Mineriadei din 13-15 iunie 1990 în care s-a dat NUP și care apasăasupra credibilității și reformei justiției, implicit și a imaginii României în Uniunea Europeană , mai ales că mulți alegători din nucleul dur al nemulțumiților, unii dintre ei "golani" care n-au scă pat de bâtele minerilor veniți în Piața Universității, nu au înghițit această declarație. Așteptăm cu interes săprezentați o evaluare a situației economice și sociale a României, precum și soluții care săajute la ieșirea din criza economică . Nu săfiți dominat de geniul machiavelic al unui Iliescu, care văridică osanale și văvede în PSD, pentru că "este inteligent, are un discurs agreabil și este un om decent, fără apetențăîn îmbogățirea personală". Vroiam săne explicați, cum acceptați, printre sofisme și ironii, vecinătatea "conservatorului Felix", un colaborator dovedit al Securității, pe care noi, l-am contestat cu vehemență, la alegerile din 2009.

Oare toate aceste divagații regresive și obsesive ale Domniei Voastre, nu ne determinăsăvedem floarea de crin (lilium candidum) ca pe o floare (de ce nu?) tombală? Cu asemenea declarații halucinante, în mod sigur că nota de platăpe care electoratul o săv-o prezinte pe 22 Nov. va fi teribil de piperată(electoratul l-a ejectat, de la Cotroceni și, ca săse răzbune, a dat mâna cu acela pe care-l înjurătoată ziua. Iatăcine-s liberalii... - n.r.).

fără condescendență,

Asociația Victimelor Mineriadelor din România
Președinte Viorel ENE

Asociația Baricada Inter 1989

Președinte Ion IOFCIU

APADAR
Președinte Mihai RAPCEA

Asociația ADEVĂR și DREPTATE

Președinte Ioan VARLAM

SENIORII LIGII STUDENÎILOR

Președinte George RONCEA

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...