Președintele Traian Băsescu: "Îi dau în judecatăpe Dinu Patriciu și cotidianul Gardianul"

03 Dec 2009

"Pentru minciunăși trucarea unor filmări, îi dau în judecatăpe Dinu Patriciu și cotidianul Gardianul și fac acest lucru deoarece au prezentat un film trucat", a anunțat președintele Traian Băsescu într-o declarație de presă , cu referire la scandalul casetei trucate, cu imagini din timpul unui miting electoral din 2004, la Ploiești, în care ar lovi un copil. "Înainte de orice, cred că presa care a introdus în circulație un film trucat ar trebui sărăspundăîn mod elementar la câteva întrebări. În primul rând, dacă înainte de a introduce filmul în circuitul public, acest film a fost verificat la Institutul Național de Expertiză", a adăugat Traian Băsescu.

Președintele a mai spus că dorește săafle în mod special de la reprezentanți ai cotidianului Gardianul dacă măcar "După introducerea în circuitul public a unui film trucat au avut curiozitatea săfacă o expertizăa acestuia". Traian Băsescu este de părere că , la 20 de ani de la Revoluție, românii nu mai pot fi păcă liți sau manipulați cu filme trucate, în care este amestecatăviața unui copil: "Un copil care este supus unei presiuni mediatice extraordinare, doar în interesul candidatului Mircea Geoană, utilizându-se pentru aceasta filme trucate. Nu vreau să măîntreb cum s-ar fi simțit oricare dintre noi, dacă în această situație ar fi fost un copil al nostru".

Președintele a susținut că în ultimele zile ale acestei campanii "a ieșit la supraFață toată mizeria din spatele lui Mircea Geoană". "O mizerie pe care eu, în 2004, o calificam a fi sistemul tică loșit. Și am văzut în aceste zile ieșiri publice ale domnului Patriciu, la Realitatea TV, domnul Patriciu care în timpul lui Iliescu și al lui Năstase a fost beneficiarul privatizării Rompetrol și Petromidia. L-am văzut pe domnul Vântu, cel care a escrocat peste 350.000 de români, care au rămas fără case, fără bani", a explicat Traian Băsescu. "Nici trustul lui Dan Voiculescu nu rămâne mai prejos în denigrare și atacuri la persoană", subliniind că folosirea trusturilor de presă în favoarea unui singur candidat este "necinstită", a adăugat el.

"Obiectivele acestor rechini ieșiți la supraFață , Voiculescu, Vântu, Patriciu, care manipuleazăconștiințe prin trusturile de presă , sunt legate de ceea ce nu au putut săînhațe în timpul liniștii garantate de Iliescu, Adrian Năstase și Geoană, ca ministru de externe, și sunt flămânzi săsmulgănoi bucă ți de pradădin economia românească ", a concluzionat Traian Băsescu.

Șeful statului crede că toată această campanie murdarătrebuie săînceteze, iar timpul rămas până la alegeri trebuie valorificat prin dezbateri între cei doi candidați, astfel încât românii săpoatăcompara viziunile lor despre România.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...