Acțiune antidrog în liceele din municipiu

10 Dec 2009

" Campanie de informare

PREVENIRE. În perioada 3-8 decembrie, în liceele din Râmnicu Vâlcea, a avut loc o amplăacțiune de informare, cu privire la delincvența juvenilăși la consumul de droguri. Campania a fost inițiatăde Direcția județeană pentru Tineret (DJT) Vâlcea în parteneriat cu Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea în cadrul Grupului Școlar Ferdinand, Grupului Școlar Oltchim și Grupului Școlar Nicolae Pleșoianu.

Direcția județeană pentru Tineret Vâlcea și Centrul de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Vâlcea au oferit tinerilor materiale informative. În cadrul seminarului "Fii înțelept", un inspector al DJT Vâlcea le-a adus la cunoștințătinerilor de ce sunt în stare consumatorii de droguri pentru a face rost de doza necesară , dar și despre efectele sevrajului asupra corpului. Din păcate, tot mai mulți tineri se lasăinfluențați de anturaj săîncerce drogurile, ajungând sădevinădependenți de acestea, numărul infracțiunilor săvârșite de tinerii care încearcă săîși procure dozele fiind în creștere.

"Știu că tinerețea, pe lângă marile ei avantaje, are și perioade de vulnerabilitate, astfel că tinerii recurg din teribilism la gesturi care nu-i reprezintăși care nu le fac cinste. Consumul stupefiantelor este, După părerea mea, gestul cel mai grav pe care un tânăr îl poate comite, pentru că este de neconceput sălași niște substanțe nocive săhotărască în locul tău", a declarat Cosmin Constantinescu, directorul DJT Vâlcea.

Alexandra Iordache

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...