CET Govora are de recuperat 130 miliarde lei vechi

17 Dec 2009

DATORII. Vâlcenii refuzăîn continuare să-și achite facturile la apa caldăși că ldurăîn ideea că este criză, iar societatea furnizoare poate funcționa în virtutea inerției sau pe datorie. În prezent, societatea CET Govora are de recuperat peste 85 de miliarde de lei, fără facturarea lunii noiembrie. Și cu această lună, datoria că tre CET Govora se ridică la 130 miliarde lei vechi. Deși conducerea societății amenințăde un an de zile și mai bine că va trece la măsuri drastice împotriva datornicilor pentru recuperarea banilor, rău-platnicii nu au catadicsit să-și plătească datoriile. CET a încercat, ca măsurăfinală, acționarea acestora în judecatăși, deși are 60 de procese pe rol, nu a recuperat niciun leu. În cazul în care datornicii nu-și vor plăti facturile, societatea va intra în faliment, iar vâlcenii vor rămâne fără singurul furnizor de agent termic și apăcaldă.

Directorul executiv Termoficare Urbanădin cadrul CET Govora, inginerul Ion Cocleț, a declarat că , la data de 31 octombrie 2009, datoria înregistratăcă tre CET Govora de asociațiile de proprietari, agenții economici și instituțiile publice ajunsese la peste 85 miliarde de lei vechi, pentru apa caldăși agentul termic.

Asociațiile de proprietari dețin în continuare primul loc în topul datornicilor, cu o datorie de peste 70 miliarde de lei vechi, situație care l-a obligat pe directorul executiv Termoficare Urbanădin cadrul CET Govora săfacă apel, public, la populație, agenți economici și instituții publice să-și plătească datoriile pe care le înregistreazăcă tre CET.

"Acum, avem de recuperat peste 85 miliarde lei vechi, repartizate astfel: agenți economici 4 miliarde 600 lei vechi, agenții economici de stat sau instituții publice - aproape 11 miliarde lei vechi, aici fiind incluse și școlile și grădinițele și asociații de proprietari care însumează70 miliarde lei vechi. Nu este luatăîn calcul luna noiembrie, care s-a facturat zilele acestea. Dacă ar fi săluăm în calcul și factura emisăacum, ajungem undeva la 130 miliarde lei vechi. Noi facem un apel la absolut toți consumatorii săînțeleagădificultatea cu care ne confruntă m în a recupera acești bani, care ne sunt necesari în achiziționarea combustibilului, pentru ca serviciul săse desfășoare în siguranță, cu continuitate, sănu existe probleme. Din fericire, se pare că iarna nu este foarte grea, dar mai este mult până în martie, aprilie și nu știm ce va urma ca și condiții meteo".

60 de procese pe rol, pentru recuperarea banilor

Cu toate că societatea a amenințat de câteva ori cu sistarea furnizării agentul termic și a apei calde, conducerea a renunțat de fiecare datădin motive sociale. Singura măsurămai drastică luatăîmpotriva rău-platnicilor a fost acționarea lor în judecată, dar fără executarea silităa datornicilor. până la această dată, CET Govora a dat în judecată60 de asociații de proprietari și 15 agenți economici.

"Nu am sistat apa caldăși nici agentul termic la absolut nicio asociație de când CET Govora a preluat sistemul de termoficare. Întotdeauna am încercat săfacem concilieri, atât cu asociațiile de proprietari, cât și cu agenții economici, astfel încât, pe un grafic de comun acceptat, săpoatăsăplătească facturile, nu am calculat nici penalități sperând că tot ceea ce facem de bunăcredințăse va repercuta și la dânșii, în sensul că vor înțelege că trebuie săne plătească serviciul pe care-l oferim. Nu intenționăm nici în perioada imediat următoare săîntrerupem apa caldăși că ldura, că ldura nici nu am putea s-o întrerupem pe timp de iarnă, cel mult am putea săo facem cu apa caldă, dar nu intenționăm acest lucru. Sperăm că va exista înțelegerea necesară săputem depăși și noi și dânșii această perioadă de crizăeconomică . Ne-am gândit că vâlcenii se confruntă cu problema coșului zilnic și că sistarea că ldurii le-ar adâncii problemele. În momentul de Față avem 62 de procese pe rol, majoritatea au sentințe definitive. Trebuie săvedem cum le vom putea pune în aplicare și sperăm săobținem și banii care ne revin pentru serviciile furnizate" - a afirmat directorul executiv Termoficare Urbană, Ion Cocleț.

Dana Nedescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...