Gheorghe Udubae, un om de afaceri care-și ajutăsemenii

17 Dec 2009

DĂRNICIE. De-a lungul timpului, omul de afaceri Gheorghe Udubae s-a făcut remarcat în mediul social vâlcean prin operele sale de binefacere. Modest, dar plin de inițiativăși darnic, afaceristul a făcut mulți vâlceni fericiți, ajutându-i la necaz. De curând, aflând că Serviciul Județean de AmbulanțăVâlcea se aflăîn impas financiar, Gheorghe Udubae a dorit săle dea o mânăde ajutor ambulanțierilor. El promite că nu se va opri aici și că va sprijini cu tot ceea ce poate comunitățile vâlcene ori de câte ori este necesar.

" Rep.: Sunteți un binecunoscut om de afaceri și ajutorul dumneavoastrămaterial se îndreaptăspre oamenii defavorizați. De când dateazămărinimia ce o manifestați în ajutorarea nefericirii sociale?

" Gheorghe Udubae: Vreau săvăspun că de-a lungul vieții mele am întâlnit foarte mulți oameni necă jiți, care m-au impresionat. Când mi-am înființat societatea, o parte din acești oameni i-am luat alături de mine pentru a le da un loc de muncă și a-i ajuta cum pot eu mai bine. Ei au fost recunoscă tori și acum formă m un colectiv demn de invidiat. Mai mult decât atât, dintotdeauna am încercat săle dau o mânăde ajutor vâlcenilor care erau la necaz și care nu reușeau săiasădin impasul în care se aflau. Fac acest lucru foarte des și o fac cu cea mai mare plăcere. Cred că toți ar trebui săavem grijăde copiii și bătrânii noștri și să-i facem și pe ei fericiți atât cât putem. În ceea ce măprivește, voi face acest lucru atâta timp cât voi fi în putere.

" Rep.: Deși văștim un om modest, încercați săne spuneți care este actul de binefacere pe care l-ați făcut până acum și cu care vămândriți?

" Ghe. U.: Nu pot săspun că mămândresc cu ele. Așa cum am mai spus, am încercat întotdeauna săajut oamenii necă jiți, dar am vrut sădau o mânăde ajutor și comunităților. Astfel că , în ultimii 20 de ani, am construit patru de fântâni în localitățile unde populația avea probleme cu apa potabilă. De asemenea, când a avut loc prima prăbușire a sondei la Ocnele Mari, am organizat Revelionul sinistraților pentru 128 de persoane. Vreau săvămai spun că întotdeauna m-au impresionat persoanele cu probleme grave de sănătate. Astfel că , am ajutat patru persoane cu câte 20 de milioane lei vechi pentru diferite operații în străinătate. Pe lângă acestea, an de an am dus cadouri copiilor de la grădinițe, am dus trimestrial alimente Mănăstirii Frăsinei, am dus o ambulanțăechipatăcomplet în localitatea Malaia, iar în perioada 2004-2006 m-am ocupat de campania donatorilor de sânge, donatorii primind o masăgratuitădin partea mea. Mai mult decât atât, în 2004, la fiecare sfârșit de săptămână, o iarnăîntreagă, am dus câte 200-300 de pâini tuturor rudarilor din Șirineasa.

" Rep.: Opinia publică a aflat despre ultimul dumneavoastrăgest, dar mass-media l-a prezentat diferit Față de realitate. Care este realitatea referitoare la sprijinul pe care l-ați dat Serviciului Județean de AmbulanțăVâlcea?

" Ghe. U.: Știu că de o bunăperioadă de timp Serviciul de Ambulanțăal județului Vâlcea are mari probleme. Știu, de asemenea, că orice comunitate are nevoie de un serviciu de ambulanțăperformant și de cadre medicale pregătite. Ambulanțierii noștri sunt extrem de buni, dar au fost defavorizați în anumite cazuri și ei trebuie recompensați pentru munca lor. Astfel că , eu le-am oferit bonificații în proporție de 15%, cât au pierdut la salariu, pentru un echipaj pe o ambulanțăîn municipiul Rm. Vâlcea, pe o perioadă de 80 de zile, cuprinzând sărbătorile de iarnă.

" Rep: că rui partid v-ați alătura în cazul în care vi s-ar face propunerea de a reintra în viața politică ?

" Ghe. U.: Îmi place săapreciez munca oamenilor chiar dacă fac parte sau nu dintr-un partid politic. Eu asta fac fără săfiu înregimentat într-un partid politic. Fac totuși politica omului de stânga și măîntreb câți mai sunt de stânga. Și totuși pot lucra cu orice om de orice culoare politică cu condiția ca partidul săte aprecieze.

Claudia Stanciu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...