Se extinde campania de vaccinare anti-A/H1N1

14 Dec 2009

" Ministerul Sănătății a decis

EXTENSIUNE. Ministerul Sănătății (MS) a anunțat printr-un comunicat de presă că procesul de vaccinare împotriva gripei porcine se va extinde și la alte categorii de risc. De asemenea, MS dorește săatenționeze populația cu privire la produsele comercializate pe Internet sub titulatura de Cantgrip, explicând că acestea nu sunt autentice.

Comitetul Național pentru Gripăa decis că următorul pas pentru limitarea imediatăa răspândirii virusului pandemic A/H1N1 este vaccinarea persoanelor cu afecțiuni cronice, dar și a persoanelor active din companiile care lucreazăîn contact direct cu publicul larg sau jurnaliști.

Bolnavii cronici, categorie de risc

Astfel,în câteva zile, în cabinetele medicilor de familie, va începe vaccinarea persoanelor cu vârsta de peste 16 ani care suferăde boli cronice. Sunt vizați cei cu afecțiuni pulmonare, diabet, boli cardiovasculare, ciroze, boli cronice de ficat, HIV, dar și persoanele care prezintăobezitate. Vaccinarea bolnavilor cronici se va putea efectua, în funcție de posibilități, și în unitățile sanitare de tratament specifice.

Kaufland își va imuniza angajații

De asemenea, la cerere, marile companii, ai că ror angajați intrăîn permanențăîn contact direct cu mase mari de populație, vor putea solicita MS vaccinarea personalului. Prima companie care a solicitat și că reia i s-a aprobat vaccinarea personalului este Kaufland România, companie cu peste 8000 de angajați.

Și jurnaliștii beneficiazăde vaccin

Mai mult, pentru limitarea răspândirii virusului A/H1N1, Comitetul a mai decis, în ședința din data de 26.11.2009, organizarea, pentru mass-media, a unor sesiuni de vaccinare, având în vedere că jurnaliștii reprezintăo categorie de populație cu risc crescut de a contacta și de a răspândi virusul. Așadar, jurnaliștii din presa centralăcare doresc săse vaccineze se pot prezenta, până în data de 22 decembrie a.c., la cabinetul special amenajat în cadrul Academiei de HIV/SIDA din Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș", cu actul de identitate și legitimația de serviciu. În ceea ce-i privește pe jurnaliștii din presa locală, aceștia vor putea fi vaccinați de medicii de familie la care sunt înscriși, care vor solicita vaccinul, în prealabil, de la Direcția de Sănătate Publică .

Cantgrip de vânzare pe internet

Se pare că în ultimul timp, în România, circula pe e-mailuri anunțuri publicitare în care sunt oferite spre vânzare doze de vaccin antigripal Cantgrip. Acestea sunăcam așa: "Vând fiole vaccin antigripal porcin A/H1N1(Cantgrip), perfectăstare și proaspăt colectate, gata spre a fi folosite, cu etichetă, sigilate și datate. Preț: 190 ron/buc. Pentru mai multe bucă ți prețul este negociabil. Contact: e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. sau la telefon 0757 ***. Sănătatea ta e pe primul plan !"

Referitor la aceste anunțuri, MS atrage atenția că nicio persoanăfizică din România nu deține vaccinul pandemic produs de Institutul Național Cantacuzino deoarece toate dozele din acest produs au fost achiziționate de că tre Ministerul Sănătății care deruleazăo campanie de vaccinare gratuităorganizatăla categoriile de persoane cu risc. Mai mult, Ministerul a sesizat organele competente pentru identificarea și sancționarea tuturor persoanelor care, profitând de îngrijorarea oamenilor Față de această pandemie, încearcă săcomercializeze diferite produse sub titulatura de Cantgrip.

Alexandra Iordache

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...