Se va amenaja un nou că min de bătrâni la Ionești

14 Dec 2009

" La inițiativa preotului Constantin Diaconu

INIÎIATIVĂ. La Ionești, se aflăîn derulare un proiect de realizare a unui că min pentru ajutorarea persoanelor de vârsta a treia. Inițiativa a pornit de la preotul paroh al Parohiei Ionești II, Constantin Diaconu, care, prin bunăvoința oamenilor și cu ajutorul parohiilor din jur a reușit sădea curs acestui proiect, care va purta numele de Centrul social-religios Sfântul Nicolae Ionești.

10 camere pentru bătrâni pe locul brutăriei

Locația pentru noul că min de bătrâni va fi fosta brutărie din Ionești, care a fost cumpăratăși apoi donată, de niște oameni mărinimoși, Parohiei Ionești II. Acest spațiu va fi restaurat și va fi transformat într-un spațiu locativ, cu 10 camere a câte 20 de paturi, pentru 20 de vârstnici nevoiași. De asemenea, vor mai fi amenajate o cantinăsocială, o spălătorie, un cabinet pentru consiliere, iar în jurul că minului se va găsi un mic parc, o grădinăde zarzavaturi și o mică gospodărie cu păsări și animale, care vor folosi la aprovizionarea bucă tăriei.

Contribuții din partea CARP și UGPR Vâlcea

Pentru finalizarea acestui proiect preotul Constantin Diaconu a precizat că ar mai avea nevoie de 15 000 lei, pe care sperăsăîi poatăobține din diferite donații.

Președintele Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) Vâlcea, Grigore Răban, fiind convins de necesitatea acestui că min a decis contribuie la finalizarea lui, donând 1000 lei, din partea CARP Vâlcea. "Am acordat acești bani într-o primăfază, urmând ca pe parcurs, în funcție de buget, sămai contribuim, cu condiția ca la acest că min săfie acceptate și persoane propuse de noi.", a precizat Grigore Răban Nici Uniunea Generalăa Pensionarilor din România - filiala Vâlcea nu s-a lăsat mai prejos, decizând, prin președintele său, Gheorghe Dinescu, săajute cu 1000 lei. "Ar fi nevoie de că mine de bătrâni în toate localitățile din județ. Sunt atâtea spații părăsite ale fostelor CAP-uri, sau ferme care ar putea fi renovate în acest sens.", a conchis Răban.

Ajutor la domiciliu

La Ionești , mai funcționează, în cadrul parohiei, un alt centru social-religios ce ajutăvârstnicii, dar la domiciliu. El este acreditat pentru asistență medicalăși îngrijire, suport emoțional, consiliere psihologică , hrănire și menaj direct la locuințele bătrânilor. În prezent prin acest centru sunt ajutați 25 de persoane.

Alexandra Iordache

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...