Ungureanu îi face golani pe pesediștii dați afarădin fruntea deconcentratelor

14 Dec 2009

" Limbaj de cartier

DISPUTE. Prefectul ,,apolitic" Petre Ungureanu se crede, precum în comunism, secretarul județului. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, numit în funcție pe criterii politice de liderii PD-L Vâlcea și nu datorităperformațelor profesionale, și-a permis, săptămâna trecută, să-i facă golani pe foștii directori ai PSD. Pe lângă jignirile aruncate la adresa fostului prefect pesedist Remus Grigorescu, a liderilor PSD și a mass-mediei locale, prefectul mai face ceva Papăbanii statului degeaba. De la numirea sa în funcție aplicarea legilor fondului funciar bate pasul pe loc, iar acțiunile privind legalitatea unor hotărâri administrative au vizat doar PSD, pe când cele întreprinse de PD-L au fost trecute cu vederea pentru pur și simplul motiv că participăla toate acțiunile și chefurile organizate de partidul care l-a făcut prefect.

Încă de la numirea lui Petre Ungureanu în funcția de prefect al județului Vâlcea, liderii partidului au lăsat săse înțeleagăcă mandatul acestuia va fi de scurtădurată. Capii PD-L spuneau că fostul parlamentar reprezintădoar "o soluție de criză", pentru că organizația județeană avea nevoie, la alegerile prezidențiale, de o persoanăversată, obișnuităsăintre cu bocancii în legislație. Așa a ajuns prefect, avocatul anchetat pentru țepuirea propriilor clienți și pentru trafic de influențăîn justiție. Săptămâna trecută, liderul PD-L, primarul Mircia Gutău, a încercat sădreagăbusuiocul afirmând că prefectul pedelist Bebe Ungureanu este cel mai bun prefect pe care l-a avut Vâlcea. ,,Bebe Ungureanu și-a făcut treaba perfect. Eu cred că este unul dintre cei mai buni prefecți pe care i-a avut Vâlcea, alegerile s-au desfășurat într-un mod impecabil și vreau săle mulțumesc pe această cale atât angajaților din Prefectură, prefectului, subprefecților și poliției județene care au desfășurat o activitate demnăde lăudat. Deci, speculațiile care le fac unii sau alții sunt simple speculații", a afirmat liderul PD-L Vâlcea, primarul Mircia Gutău.

"Golanii din PSD vor să mădea jos", zice Ungureanu

Ungureanu a lăsat săse înțeleagăcă ,,golanii" din PSD vor să-l dea jos, pentru că i-a obligat sărespecte legea. ,,Cred că , în curând, o săauzim și de găina care face pui vii, o săauziți și de faptul că am bătut un copil sau, Doamne ferește, am violat vreo găină. Sunt lucruri care se întâmplă, din păcate, eu nu am auzit, sincer săfiu, dar, După cum vedeți, sunt și ușile astea blocate aici. toată lumea în județul acesta va trebui săînvețe sărespecte legea. Pe mulți am început să-i deranjăm. Nu este exclus ca unii săînceapătot felul de manevre. Acum, lăsând gluma la o parte, în noaptea alegerilor veniserăpe aici tot felul de băieți care pretindeau că Prefectura e a lor și unii începuserăsăși scandeze: "Remus nu uita ". Înainte de acest eveniment, vorbisem la telefon cu Mircea Perpelea și l-am și felicitat, pentru că știam, din interior, că domnul Geoanăhotărâse ca următorul prefect de Vâlcea săfie Mircea Perpelea. N-a fost săfie, așa că oamenii ăștia care rămân pe afarăîși dau seama că s-ar putea săfie chiar o perioadă grea pentru mulți dintre "golani", cum îi numesc eu, și săînceapătot felul de zvonuri, nu măderanjează. Sigur că aș fi preferat un climat mai liniștit și mai ordonat, dar o săimpun un anumit ritm și s-ar putea săobosească . Dacă rămân sau nu în această funcție nu depinde de mine, premierul, ministrul de Interne și sigur și, în general, partidul care te-a făcut, acela te omoară, dar asta e!", a afirmat prefectul Bebe Ungureanu aruncând cu noroi în directorii PSD și PNL. Prefectul ,,apolitic" și-a permis sămanipuleze grosolan opinia publică , aruncând vina unei posibile schimbări din funcție pe umerii pesediștilor aflați în opoziție, în condițiile în care, doar PD-L deține pârghiile necesare pentru realizarea lor. Zvonurile privind schimbarea sa din funcție au fost lansate de colegii săi de partid, am putea spune chiar de liderii organizației vâlcene a PD-L, și nu de așa-zișii ,,golani" de la PSD schimbați din funcții de Guvernul Boc, imediat După ieșirea PSD de la guvernare.

"Ungureanu e ca o frecție la un picior de lemn", a spus Persu

Dumitru Persu, secretarul general al PSD, vicepreședintele CJ Județean Vâlcea, s-a simțit dator cu un răspuns cu toate că această obligație revenea, de drept, liderului Ion Cîlea, acesta preferând săstea deoparte pentru a nu inflama și mai mult relația cu PD-L pe timp de ,,furtună". Prima reacție a liderului PSD a vizat afirmația prefectului Petre Ungureanu, prin care acesta trecuse la ,,Diverse" statutul și activitatea președintelui CJ, cât și rolul instituției. Ungureanu spunea că Prefectura este prima instituție a județului și că va pune lacă tul pe activitatea CJ dacă conducerea acesteia nu va juca cum le va cânta prefectul, adică el. Dumitru Persu i-a cerut lui Ungureanu sa-și vadăde ograda lui, pe care a cam lăsat-o în paragină, săse ocupe mai mult de problemele legate de fondul funciar și sănu uite de unde a plecat. ,,Consiliul Județean nu va avea o relație amiabilăpână în momentul în care prefectul Ungureanu nu-și va revizui atitudinea Față de un om ales, Față de președintele Consiliului Județean, domnul Ion Cîlea. Am văzut că face afirmații că Prefectura e prima instituție a județului El este ca o frecție "Diana" la un picior de lemn. Nu are niciun fel de posibilități financiare, nu are niciun fel de pârghii economice în care săinfluențeze dezvoltarea economică a județului, ba mai mult decât atât, în loc săstea toată ziua pe la ușa președintelui CJ să-l roage săpromoveze împreunăproiecte de hotărâri pentru binele județului, pentru alocarea de fonduri județului Vâlcea, pentru suplinirea unei situații dezastruoase care existăacum în județ, în sensul că sunt primării cu salarii neplătite, zeci de lucrări de investiții care nu au asiguratăcofinanțare prin proiectele care au fost deja aprobate. Stăsăse laude că el conduce prima instituție a județului, vezi Doamne, cred că -l urmărește îndeaproape umbra unui fost secretar de județ, e presat de această dorințăde a face și el pe primul secretar în județ", a afirmat liderul pesedist subliniind că prefectul are alte atribuții de care nu are habar, acesta fiind interesat mai mult de afacerile proprii și mai puțin de soarta județului. ,,Repet ca săfie foarte clar: activitatea principalăa instituției prefectului trebuie săse rezume la controlul legalității actelor administrative adoptate în teritoriu, altceva săauzim de bine. Și mai are o atribuție foarte importantăde care nu se ocupădeloc, văspun eu cu această ocazie: aplicarea legilor fondului funciar. Nu are niciun fel de preocupare în domeniu, are și doi subprefecți neaveniți în calitatea pe care o au și habar nu au ce înseamnă această legislație. Mai degrabă, se preocupăsăpunămâna pe nu știu câte hectare de pădure prin nordul județului, vrea să-și cumpere prin Delta Dunării nu știu ce bărci cu motor, vapoare ", a mai spus Dumitru Persu.

Aristocrat de Racovița

Atacurile prefectului pedelist la adresa conducerii CJ au avut efectul bumerangului, în special decizia de închidere a culoarului de legăturădintre CJ și Prefectură, culoar închis pentru prima datăîn ultimii șapte ani, opt ani. Secretarul general a PSD a afirmat că atitudinea actualului prefect pedelist nu are nimic aristocratic chiar dacă avocatul -prefect trăiește cu această impresie. ,,Ușa a închis-o el, în aroganța și grandomania lui de mare, mare aristocrat și dați-mi voie săvăspun că nu este așa cum se prezintăel, îmi spuneau oamenii din Racovița: ,,cine domnule, avea o casăde-i sărea broasca pe geam în casă", și se dămare aristocrat și mare om politic. Săracul de el este la nivelul unui avocă țel de provincie care dătoată ziua cu gura, minte cu nerușinare și în timpul campaniei electorale a intrat cu bocancii în legile specifice ale alegerilor prezidențiale și parlamentare, pentru că el nu are dreptul săintervinăîn activitatea BEJ, el nu are dreptul sătransmităîn teritoriu, prin faxuri, tot felul de indicații. Am făcut plângere penalăși am solicitat Parchetului Vâlcea grăbirea anchetei, săconstate că prefectul județului s-a amestecat, grav, în alegerile prezidențiale din acest an", a conchis Persu.

Dana Nedescu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...