SĂPTĂMÂNA vâlceană PE SCURT

14 Dec 2009

" tensiune mare în interiorul organizației județene a PSD Vâlcea " anonimul social-democrat vâlcean, Miăiță(Mihai) Persu, se bucura precum fata mare la măritiș în seara de După cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui, la gândul că Mircea Geoanăeste președintele României " prefectul Ungureanu, cunoscut și sub numele de Bebe Sexologu', se crede veșnic în funcție " ce bine-mi pare că ai luat țeapă" este un refren care se potrivește ca o mănușăliberalilor și pesediștilor vâlceni " Adrian Năstase este supărat că Mircea Geoanăs-a umplut de "glorie" ajungând la numai 70.000 de voturi de Traian Băsescu, dar e bucuros că , în partid, reîncepe lupta pentru putere "

" Tensiune mare în interiorul organizației județene a PSD Vâlcea. Dacă mandatul lui Traian Băsescu va fi validat de Curtea Constituțională, iar pesediștii vor intra în opoziție, mai mulți primari PSD sunt hotărâți săse mute în tabăra liberal-democraților. După ce, timp de o lună de zile cât a ținut campania electoralăei au muncit pe brânci pentru a scoate un scor electoral cât mai mare, primarii nu mai acceptăsăstea încă trei ani fără niciun leu în vistierie. Din câte se pare, nu puțini au fost cei care s-au plâns pe la colțuri, spunând că sunt sătui săstea în opoziție, iar președintele Consiliului Județean, pesedistul Ion Cîlea, deși ar vrea să-i ajute cu fonduri, nu are de unde. Mai mult, la bursa zvonurile se aude că președintele PD-L Vâlcea, Mircea Gutău, a început săfie că utat de anumiți primari PSD, care tatoneazăterenul și încearcă să-și facă intrarea în barca democrat-liberalilor. Primul care este dispus săfacă acest pas este, se pare, primarul localității Vlădești, Sorin Ghiță. Este bine știut faptul că Ghiță, chiar în campania electoralăpentru prezidențiale, a apărut la o întâlnire a pedeliștilor din localitatea sa, stând de vorbăminute în șir cu Mircea Gutău și punându-și o șapcă și un fular cu însemnele democrat-liberalilor. Un alt zvon de luat în seamăeste și acela potrivit că ruia deputatul PSD, Vasile Bleotu, se pregătește să-și dea demisia din partid, devenind astfel independent și gata săsusținăun Guvern al pedeliștilor.

" Anonimul social-democrat vâlcean, Miăiță(Mihai) Persu, se bucura precum fata mare la măritiș în seara de După cel de al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui, la gândul că Mircea Geoană, potrivit rezultatelor transmise de Exit-Poll-uri, este președintele României. Pentru a sărbători victoria în stil mare, consilierul a petrecut, cu liberalii din municipiu, la Hotel Alutus, cinstindu-se cu mai multe pahare de vin și fripturăcât a încă put. Din surse, am aflat că în ziua fericirii dezlănțuite, anostul ales local a bârfit redactorii publicației noastre despre care a spus vrute și nevrute. Vezi Doamne, el, un fost pantofar de profesie, nu înțelegea care sunt motivele pentru care-i reflectăm, în mod negativ, activitatea sa "care este". Individul, pare-se, se crede important și valoros, deopotrivă, și are impresia că a ajuns, peste noapte, un personaj ce spune lucrurilor pe nume. În realitate, ceea ce nu a aflat el, nu reprezintănimic, și nici nu va reprezenta, pentru scena politică vâlceană . El e perceput ca un băgător de seamăcare hăhăie prin conferințele de presă susținute la sediul PSD, despre fel de fel de nereguli la care, zice Miăiță, se dedăprimarul Mircea Gutău. Pentru că nu poate săconvingăprin activitatea întreprinsăși nici prin coerența sau frumusețea discursului, pesedistul jignește: colegi din lumea politicului, presă și evident, recurgând la un asemenea gest, pe sine. Ceea ce latrăsocial-democratul despre noi, nu ne intereseazăcâtuși de puțin. Jignirile sale, pornite din neputința de a pricepe realitatea și esența lucrurilor, sunt de prost gust și relevă, cum spuneam, că pesedistul, are, vorba englezului, "low self-esteem". Dacă nu pricepe, n-avem dubii în acest sens, poate săconsulte dicționarul englez-român de termeni și expresii. Nu credem, însă , că se va edifica, dar e tânăr, are timp săafle. Cât despre elucubrațiile pe care le susține despre noi, îi spunem că nu l-am băgat sub lupăpentru că este vreun personaj cu verb înțepător sau vreun adversar politic de temut, ci, pentru că , am avut intenția de a-l trezi la realitate și a-i spune că a venit timpul săînsemne și el ceva. Noi am vrut, dacă nu se poate, asta este Și încă ceva MiăițăPersu, nu are sens săvisezi cu ochii deschiși că vei ajunge vreodatăcandidatul PSD la funcția de primar al municipiului, că nu se va întâmpla! Dacă vreunul din șefii tăi de partid ți-au spus așa, înseamnă că în acea zi erau puși pe glume și nu aveau cu cine săle facă . Te-au găsit pe tine, mai tânăr, mai credul, destul de neimportant. Și apoi, ce-ți veni săte riști? Vrei sălegi o prietenie strânsăcu un alt tinerel de prin politic, de data asta liberal, Bogdan Pistol, care a pierdut lamentabil atunci când a candidat la fotoliul de primar. Sună-l, poate te învațăcum e săpierzi

" Prefectul Ungureanu, cunoscut și sub numele de Bebe Sexologu', se crede veșnic în funcție. La manifestarea prilejuităde împlinirea a 50 de ani de existențăa CET Govora, prefectul de Vâlcea, ajuns în funcție printr-un mare noroc, și-a dat arama pe Față , recunoscând că -i place tare mult săfie la putere și la împărțirea ciolanului. În speach-ul său, lui Ungureanu i-a scă pat porumbelul, afirmând că -și dorește să rămână în funcție, precum Papa în scaun, până la sfârșitul vieții. El a mărturisit auditoriului că vrea săfie prefect încă 50 de ani, pentru a putea participa la aniversarea de 100 de ani a CET-ului. Ne îndoim că dorința Sexologului se va concretiza, vreodată, având în vedere că , în ultima vreme, tot mai multe voci, din partidul care l-a catapultat în scaunul de prefect, susțin că -i pregătesc debarcarea.

" "Ce bine-mi pare că ai luat țeapă" este un refren care se potrivește ca o mănușăliberalilor și pesediștilor vâlceni. În noaptea alegerilor, După prezentarea Exit-Poll-urilor, îmbătați de succes, oamenii de la Vâlcea ai lui Antonescu și Geoanăs-au pus pe chefuit, nemaiașteptând numărătoarea finalăa voturilor. Culmea penibilității a fost atinsăde tinerelul președinte de la PNL Rm. Vâlcea, Bogdan Pistol, care, însoțit de Mirel, cunoscut pentru desele sale deviații comportamentale, și de câțiva anoști liberali, a ieșit pe străzile din municipiu și a fluturat steagul victoriei. Mai apoi, alaiul lui Pistol s-a oprit la Prefectură. Aici, Pistol și ai lui au făcut gesturi obscene, prin care lăsau săse înțeleagăcă ei și pesediștii sunt marii câștigă tori ai alegerilor prezidențiale. Din nefericire pentru el, dimineața s-a lovit la cap teribil în momentul în care s-a dat jos din pat și a constatat că reușita îi aparține, de fapt, lui Traian Băsescu. Cât despre cheful ăl mare, unde se aude că s-ar fi adunat cu mic, cu mare peste 100 de suflete pesediste și liberale, trebuie spus că finalitatea acestuia i-a ars rău în buzunare pe petrecă reți. Îmbătați de aburii succesului, membrii celor două partide au petrecut până -n zori, golind zeci de sticle de băuturăși mâncând ca la un adevărat festin. Fericirea le fu cam scurtă, că ci sorții le-au fost potrivnici. Bucurosul șef de la PSD, nimeni altul decât MihăițăPersu, se aude, a scos cam multișor marafet din buzunar ca săplătească enorma consumație făcută. Pentru a demonstra că , la Vâlcea, alianța PSD-PNL funcționeazăîn termeni concreți, nota de platăa fost împărțităfrățește. Pentru achitarea ei, și-au dat mâna bogații de la PNL și super-bogații de la PSD.

" Etern neîmpăcatul cu rolul de vioara a cincia, rândul doi, din banca de la geam a Partidul Social- Democrat, deși infinit mai plin de spirit decât cel care i-a luat locul lui Ion Iliescu pentru că el n-a avut tupeul să-l contracandideze, și-a cumpărat un set proaspăt de pile și a început să"presteze" la tocilărie. Cu metodă. Despre Adrian Năstase vorbim. Se spune că președintele Consiliului Național al PSD este supărat, firește, că Mircea Geoanăs-a umplut de "glorie" ajungând la numai 70.000 de voturi de Traian Băsescu, dar e bucuros că , în partid, reîncepe lupta pentru putere. Așadar, Adrian Năstase a început discuțiile cu diverși lideri social-democrați, mai mici sau mai mari, și adunăîntr-un carnețel nume cu posibili susținători. Din zona lui Marian Vanghelie (oare ce-o mai face?) nu poate săspere la mare lucru, pentru că primarul de la 5 ține minte perioada când Năstase era premier și-l punea la respect. Mai sunt vreo doi baroni care se tem de el tot de-atunci, și legăturile sunt dificile. Sănu uităm, însă , că Ion Iliescu a spus că nu iese din politică decât cu picioarele înainte, și După cum l-am văzut zilele astea, e voios ca un flăcă u care se gătește de horă.

" Vine un ziarist la sediul PSD. "Vreau sa vorbesc cu domnul Geoană, Președintele României". "Ne pare nespus de rău, dar domnul Geoanănu este președintele României". Ziaristul mai vine de două ori și primește același răspuns. A patra oara, portarul îi spune: "Domnule ești bolnav? - ți-am spus deja de trei ori că domnul Geoanănu este președintele României! "Da, spune ziaristul, dar nu măpot sătura săaud acest lucru din gura dvs."

" Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...