Sorin Ghițăa fost înregistrat ilegal de un cameraman de la Vâlcea 1

26 Noi 2009

" Adevăruri șocante

DISCULPĂRI. Sorin Ghiță, primarul Vlădeștiului, este personajul principal al unei înregistrări, făcute, fără știrea sa, chiar de un coleg de breaslă. Este vorba de Ionuț Ungureanu, cameraman la postul de Televiziune Vâlcea 1. Pesedistul a fost surprins în timp ce purta un dialog cu șeful său de partid, Ion Cîlea, că ruia îi prezenta câteva metode de fraudare ale votului. Primarul a încercat săse disculpe în fața reprezentanților presei vâlcene, că rora le-a spus că deși vorbea despre situație la persoana I, prezenta un scenariu ipotetic, ce implica posibilități de fraudă.

Potrivit declarațiilor social-democratului Sorin Ghiță, acesta ar fi aflat de existența înregistrării în urma unui telefon primit de la primarul municipiului Mircea Gutău, chiar în ziua alegerilor. "M-a sunat Gutău și mi-a spus să măuit la VTV că difuzeazăo înregistrare cu mine. La televizor, se spunea că este vorba de o discuție între mine, Bătăgan și Persu. Am stat să-mi aduc aminte împrejurările în care ar fi putu avea loc o asemenea discuție, însă știam, foarte clar, că nu am fost niciodată, nică ieri cu domnul Bătăgan. Am realizat, așadar, destul de repede că este vorba de o confuzie", a spus Ghiță. Social-democratul susține că și-a reamintit că înregistrarea a fost făcutăcu ceva timp în urmă, în ziua în care a inaugurat, la Vlădești, o bucatăde drum, făcutădin banii primiți de la Consiliul Județean. "L-am sunat, în acea zi, pe domnul Ion Cîlea pentru a-l invita la inaugurare. Cu această ocazie, i-am prezentat o sintezăa posibilităților de fraudare a alegerilor, ce mi-au fost prezentate, cu mai multăvreme de jurnalistul Bogdan Popescu. El mi-a spus că știe cum am fost eu furat la alegeri și mi-a spus câteva variante prin care aș fi putut pierde", a mai spus el.

Totuși, în ciuda zvonurilor care au fost vehiculate până acum, Sorin Ghițăa infirmat faptul că Dumitru Persu sau Ștefan Pralăar fi fost prezenți în ziua în care cameramanul de la Vâlcea 1 ar fi făcut înregistrarea. Pe de altăparte, însă , primarul a recunoscut că știa despre existența acesteia de la deputatul liberal, Cristian Buican, care i-ar fi spus săaibăgrijăpentru că a fost înregistrat.

Cameramanul se apără

Cei doi participanți la conferința de presă amintită, Dumitru Persu și Sorin Ghițăi-au cerut lui Ionuț Ungureanu sădea câteva explicații, în fața colegilor din presă , cu privire la înregistrarea pe care a făcut-o. "Este adevărat, am făcut înregistrarea la Vlădești. I-am dat-o unui anume ziarist din presa locală, care mi-a promis că o va șterge imediat ce o va asculta. Nu mai știa nimeni de ea ", a spus el. Cu toate acestea, realitatea ne-a dovedit că sunt mai multe personaje din mediul politic și jurnalistic care știau de existența acesteia, lucru care ne conduce, în mod clar, la ideea că Ungureanu a mințit. Dar, totuși, o întrebare rămâne: dacă angajatul Vâlcea 1 a simțit, măcar pentru un moment, că se punea la cale o mare fraudăelectorală, de ce nu a dat fuga la Parchet pentru a reclama acest lucru? În concluzie, având în vedere turnura pe care a luat-o situația, ne vine în minte un singur lucru: șantaj.

Olivia Pîrvu - Cîrciu

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...