“Liberalii din guvernul Ponta au dat dovadă de «oportunism»”

Cu ocazia evenimentului de lansare a organizaţiei vâlcene a Iniţiativei România Liberală (IRL), care a avut loc joi, 10 octombrie a.c., la Rm. Vâlcea, membrul fondator Andrei Chiliman a susţinut că liberalii din guvernul Ponta au dat dovadă de "oportunism", nesancţionând politica de taxe şi impozite "pe care o practică actuala clasă politică". "În acest moment nu ne confruntăm cu o creştere economică aşa cum se laudă guvernanţii actuali. Nu e nici măcar o stagnare, e o descreştere economică. Iar plusul care e la PIB este datorat celor câtorva investitori care au pornit nişte fabrici în ultima perioadă. Statul actual îşi acoperă deficienţele de guvernare prin taxe şi impozite noi, iar eu nu am auzit niciun ministru PNL să sancţioneze politica de taxe şi impozite pe care o practică actualul cabinet. Din oportunism. Statul actual nu este deloc corect, el nu-şi plăteşte datoriile şi nimeni nu-l penalizează, dar dacă o firmă nu-şi plăteşte datoriile imediat este sancţionată", a spus Andrei Chiliman.

El a menţionat că sectorul pe care-l conduce în Bucureşti, sectorul 1, este "barometrul economiei româneşti": "Criza economică care afectează România eu am simţit-o prin bugetul pe care îl administrez la sectorul 1 din Bucureşti. Acesta este, aş putea spune, barometrul economiei naţionale. L-am simţit încă din 2008 - 2009, când unii nu voiau să recunoască faptul că în România nu avem criză economică. Această criză a lovit cel mai mult în oamenii de dreapta, în antreprenori, în cei care au supravieţuit cu greu în aceşti ani prin noianul de taxe şi impozite", a mai spus Andrei Chiliman.

La evenimentul de lansare a organizației Vâlcea a IRL a participat și Aurelian Pavelescu, președinte al Partidului Național Țărănesc Creștin Democrat și co-preedinte al Alianței Dreptate și Adevăr, Vlad Moisescu, președintele Consiliului Director al IRL şi deputatul Diana Tușa, vicepreședinte al Consiliului Director al IRL.
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
Mădălina Stroescu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa madalina.stroescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus


Cautimasina.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...