Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Salariile vor crește cu 25% în 2008

Pentru 2008, Comisia Națională de Prognoză estimează salariul mediu brut la 1.550 de lei. însă , După ce, anul trecut, estimările au fost cu mult depășite de realitate, președintele comisiei și-a luat măsuri de siguranță. Abia peste câteva luni va fi dată o prognoză "mai sigură", pentru că trebuie studiatăevoluția inflației și a fluctuațiilor pe piața forței de muncă.

Salariile vor continua săcrească și în acest an însă , într-un ritm mai scă zut Față de 2007. Astfel, dacă anul trecut creșterea a fost de peste 30%, în 2008 se așteaptăun salt de 20 - 25%. La nivel de management se va înregistra chiar o stagnare a veniturilor la nivelul anului trecut. Deficitul de forțăde muncă se va adânci în condițiile în care românii vor continua săplece la muncă în străinătate, iar cei care deja lucreazădincolo de granițe nu vor fi tentați săse întoarcă . Cel mai greu vor găsi oameni, firmele din vestul țării și din București. Construcțiile vor fi centrul crizei de personal în 2008, când creșterea investițiilor din domeniu va determina supraîncă lzirea sectorului. De aceea, aducerea de muncitori din statele vecine va fi luatăîn considerare de multe firme locale. Segmentul vânzărilor va lansa cele mai multe oferte de job anul acesta datoritădezvoltării pieței, După ce și în 2007 numărul de joburi scoase la concurs în vânzări a fost aproape dublu Față de 2006. Conducerea operațiunilor locale ale multor firme multinaționale va fi preluatăde manageri români care au lucrat în străinătate, continuând astfel tendința începutăanul trecut.

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Magda POPESCU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa magda.popescu@voceavalcii.ro
Urmariți acest autor și pe Google Plus