Sfaturi rutiere pentru sezonul rece

Polițiștii din cadrul Compartimentului de Analizăși Prevenire a Criminalității au dat câteva sfaturi șoferilor pentru a circula în siguranță. Particularitățile sezonului rece și-au pus întotdeauna amprenta asupra circulației rutiere și astfel fluența traficului, dar mai ales securitatea în traficul rutier au presupus adoptarea unei conduite preventive de că tre toți participanții la trafic, dar mai ales de că tre conducă torii auto. Pentru a circula în siguranță, șoferii sunt obligați săadapteze permanent viteza de rulare la condițiile de drum și de trafic. Astfel, dacă partea carosabilăeste umedăori acoperităcu polei, gheață, zăpadăbătătorită, sau mâzgătrebuie săcirculați cu vitezăredusă! Echipați-vămașina corespunzător! Nu plecați la drum fără anvelope de iarnăși lanțuri antiderapante! Lanțurile sunt obligatorii la autovehiculele cu masa peste 3,5 tone. 

De asemenea, verificați instalația de iluminare-semnalizare, nivelul uleiului, combustibilul, antigelul, lichidul de parbriz si instalația de încă lzire-dezaburire! Circulați cu vitezăredusă, pentru a putea frâna în condiții de siguranță!

Distanța Față de autovehiculul care circulăîn Față trebuie săfie mai mare pe drum alunecos, iar viteza de deplasare mai redusă, atât pentru a se evita coliziunea Față -spate, cât și pentru a nu fi obligați săfrânați brusc, fapt care duce la derapare sau săpătrundeți pe sensul opus creând astfel, o stare de pericol.

Evitați săacționați brusc frâna și mecanismele de direcție, deoarece puteți derapa foarte ușor. Folosiți cu precă dere frâna de motor.

Nu efectuați depășiri riscante, pentru că puteți derapa foarte ușor. În zilele cu ploi, ninsori, viscol, temperaturi scă zute, fiți mai atenți la pietoni! Aceștia sunt mai puțin prudenți și nu prea se asigurăla traversarea drumului public. Nu uitați săvămontați centura de siguranță! Înainte de a pleca la drum este bine săvăinformați despre condițiile meteo și starea drumurilor pe traseul pe care îl aveți de parcurs!

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...