Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

"Consider că decizia magistraților este corectă"

13 Dec 2007

Imediat După aflarea sentinței Curții de Apel Alba, primarul Mircea Gutău a declarat:

"Singurul inconvenient din punctul meu de vedere este că procesul va dura mai mult. Motivul pentru care s-a dat această decizie este că la procesul pe fond nu s-a judecat legalitatea probelor video și audio", mai spune Mircea Gutău

 

Luni, 10 decembrie, judecă torii Curții de Apel Alba au pronunțat o sentințăcel puțin dubioasădin punctul de vedere al juriștilor: au admis recursul solicitat de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) împotriva unei hotărâri a Tribunalului Alba prin care primarul Râmnicului, Mircea Gutău, și viceprimarul Nicolae Dicu erau achitați în dosarul "Mităla Primărie". În aceste condiții, Curtea de Apel Alba a desființat hotărârea judecă torească a Tribunalului Alba, a casat sentința și a trimis cauza spre rejudecare pe fond la Tribunalul Alba. Cu trei săptămâni în urmă, aceiași Curte de Apel din Alba a amânat luarea unei hotărâri în acest dosar, motivând că aprobarea pentru înregistrarea audio-video a primarului Mircea Gutău nu a fost datăde președintele Tribunalului Vâlcea, ci de vicepreședinte, fapt ce contravine prevederilor legale. În legăturăcu aceste aspecte, primarul Mircea Gutău ne-a declarat: "Consider că este o decizie corectăa magistraților Curții de Apel din Alba Iulia. Singurul inconvenient din punctul meu de vedere este că procesul va dura mai mult. Motivul pentru care s-a dat această decizie este că la procesul pe fond nu s-a judecat legalitatea probelor video și audio. Astfel, era posibil ca procesul săfie întors de la Înalta Curte de Casație și Justiție. Oricum, repet, decizia este una corectă".

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Claudia STANCIU

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa claudia.stanciu@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella