Un nou Consiliu de Administrație la OLTCHIM!

05 Iul 2007

După ce în urmăcu trei luni a fost lăsat pe "tușă", tânărul liberal Bogdan Pistol sperăsăprindăun fotoliu de membru în consiliul de administrație. In prezent, OLTCHIM a scă pat de "coșmarul" numit Zvetlana Preoteasa.

După câteva amânări, și După ce noul acționar majoritar de la întreprinderea OLTCHIM (este vorba de Autoritatea de Valorificare a Activelor Statului) și-a intrat cu adevărat "în pâine", la sfârșitul acestei săptămâni este anunțatăsăse desfășoare o întrunire a acționarilor de la societate. Un important proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței acționarilor de la OLTCHIM este dedicat alegerii membrilor Consiliului de Administrație, în condițiile în care doi acționari importanți de la întreprindere (Ministerul Economiei și Lindsell Enterprises Limited) nu mai figureazăîn structura acționariatului. În aceste condiții, se impunea mai demult ca cei doi reprezentanți - Dan Bărbulescu și Alexandru Stan - săfie "exmatriculați" din Consiliul de Administrație al OLTCHIM. De aproape o lună, conducerea executivăa întreprinderii a decis sădea liber la candidaturi pentru acest for de conducere de la nivelul OLTCHIM. Curios însă , pe noua listăde candidați pentru Consiliul de Administrație figureazășase persoane pentru cinci locuri: Constantin Roibu, Nicolae Jivan, Gheorghe Păsat, Bogdan Pistol, Ion Ionescu și Preussner Waldemar. În urmăcu două - trei luni, s-a decis amânarea discutării punctului referitor la modificarea componenței Consiliului de Administrație. Chiar președintele CA, Constantin Roibu, a anunțat, înaintea ședinței acționarilor, că a propus AVAS amânarea discutării acestei propuneri până la clarificarea structurii acționariatului. Propunerea pentru cele patru locuri de membri în CA a fost transmisăde Partidul Național Liberal încă de la începutul lunii martie, având în vedere că președintele Autorității de Valorificare a Activelor Statului, Teodor Atanasiu, este membru PNL. Atunci, nominalizările erau următoarele: Nicolae Jivan, Gheorghe Păsat, Svetlana Preoteasa și Bogdan Pistol, primii doi având deja o vechime de trei ani în acest consiliu de administrație.

 

Terenul de sub Fabrica Conservil revine la OLTCHIM

 

Discuțiile de la ședința acționarilor OLTCHIM de la sfârșitul acestei săptămâni vor viza și propunerile de vânzare sau de realizare a unor schimburi de suprafețe de teren aflate în proprietatea combinatului chimic vâlcean.  Un proiect de hotărâre aflat în dezbaterea acționarilor se va referi la aprobarea declanșării procedurilor de realizare a unui schimb de terenuri între Primăria Râmnicului și societatea OLTCHIM. Se are în vedere realizarea schimbului asupra următoarelor terenuri: Primăria Râmnicului oferăla schimb o supraFață de 18.400 mp aflatăîn proprietatea sa și care în prezent este ocupatăde Fabrica de Conserve Râureni - Conservil, iar OLTCHIM oferăla schimb o supraFață de teren de peste 23.500 mp, situat în Colonia Nuci, egal ca valoare cu terenul oferit de Primăria Râmnicului. Principalul motiv pentru care se propune realizarea schimbului de terenuri, este că terenul oferit de OLTCHIM la schimb este inutil societății. O parte din acesta a fost preluat deja de Primăria Râmnicului, care a început construcții pentru locuințe sociale. În acest context, pe terenul în cauzănu vor putea fi amplasate instalații industriale. Pe de altăparte, terenul oferit la schimb de că tre Primăria Râmnicului este folosit deja de că tre OLTCHIM în cadrul Fabricii de Conserve Râureni. Faptul că o mare parte din teren nu aparține combinatului chimic vâlcean, nu aparține OLTCHIM a determinat în timp dificultăți de dezvoltare a activității, iar în prezent contribuie la îngreunarea procedurilor de vânzare a activului în cauză. Prin realizarea schimbului de terenuri nu se produce o modificare a valorii capitalului social, deoarece valoarea terenului dobândit în schimb de la Primăria Râmnicului va fi egalăcu valoarea terenului oferit la schimb de că tre OLTCHIM. În consecință, prin realizarea schimbului de terenuri se obțin în principal următoarele efecte pozitive: creșterea atractivității la vânzarea activului "Fabrica de Conserve Râureni", creșterea atractivității OLTCHIM în procesul de privatizare, eliminarea definitivăa unei surse care creeazăîn mod constant pierderi (taxele și impozitele asupra terenului neutilizat).

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

27
Apr2020
Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Să reînceapă școală sau mai bine nu?

Written byMagda POPESCU

Iată o dilemă, pe care mai marii de la Ministerului Învățământului trebuie să o rezolve cât mai rapid. Bulversarea din învățământ nu face bine nimănui, însă cel mai mult au de pierdut elevii.Școlile s-au închis de mai bine de trei...