Hacker vâlcean, extrădat în Franța

07 Iun 2007

La sfârșitul lunii mai, în baza unui mandat european de arestare preventivăemis la 20 aprilie a.c. de autoritățile franceze, polițiști ai Centrului de Cooperare Polițienească Internaționalăau realizat, pe Aeroportul Internațional "Henri Coandă", predarea lui Florian Valentin Budică , în vârstăde 26 ani, domiciliat în județul Vâlcea.

Pe numele acestuia, autoritățile din Franța au emis un mandat european de arestare preventivăpentru comiterea infracțiunii de înșelăciune. În fapt, s-a reținut că Budică a făcut parte dintr-o grupare criminalăspecializatăîn comiterea de escrocherii prin Internet, care a acționat în cursul anului 2003 din mai multe locații din Franța și România. În acest sens, membrii grupării ofereau spre vânzare pe site-ul E - bay bunuri, iar tranzacțiile fictive erau plătite prin Western Union. În urma investigațiilor, autoritățile franceze au descoperit că gruparea criminalăa prejudiciat mai multe persoane domiciliate, atât în Europa și Asia, cât și în S.U.A.

Depistat de polițiștii Biroului Național Interpol pe teritoriul României, prin cooperarea judiciarăîn materie penală, Budică a fost reținut de autoritățile române în vederea predării că tre autoritățile din Franța și executarea mandatului european de arestare cu privare de libertate, aplicat prin hotărârea Tribunalului din Nancy, Franța.

 

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...