Nicolae "Fanfară" și Pătru "Pluton"

28 Mai 2007

Nicolae Pătru este tipul politicianului insipid, un fel de "avorton" al nou zămislitei democrații românești. E un fel de Gigi Becali autohton, cu gura mare, mereu pus pe harțăși cam sărac spiritual. Nu a reușit săplacă electoratului vâlcean, pentru că face parte din categoria politrucilor care se hrănesc cu icre negre, dar sunt în stare săplângă în fața cetățenilor (precum vechii țărăniști), de dragul imaginii publice, prefăcându-se că suferădintr-un soi de compasiune colectivă.

Nicolae Pătru e "atipic" pentru actuala clasăpolitică , are multe cusururi și un trecut comunist. Am văzut zeci de articole din "Orizontul", în care Pătru îl proslăvea pe Ceaușescu. Le vorbea cetățenilor, de la tribună, cu vervă, despre convingerile comuniste, care, credea el, trebuiau săexiste, pe atunci,  în mintea și sufletul poporului. S-a supărat teribil când am publicat cuvântările sale din "Orizontul", de parcă acel trecut nu i-ar fi aparținut pentru zeci de ani. Un politician  veritabil, dacă e un politician cu adevărat, trebuie săînvește să-și asume trecutul și să-și construiască cu responsabilitate prezentul și viitorul.

Nicolae Pătru a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean, printr-un joc politic incorect, de culise, cu reguli imorale. Și dacă tot a ajuns așa de sus, săfacă treabămăcar - ne-am spus. N-a fost așa. A avut multiple alte preocupări, decât sarcinile ce-i revin prin prisma funcției pe care o deține. A generat o groazăde scandaluri publice, s-a conflictualizat permanent cu adversarii săi politici, și-a făcut case, a făcut campanie electoralăpe bani publici și Dumnezeu mai știe ce!

Nicolae Pătru a sfidat legea și nu mai are ce că uta pe scaunul de vice al Consiliului Județean. Inițial, instanța hotărâse că trebuie suspendat din funcție, iar apoi, la scurt timp, a revenit asupra deciziei suspendând suspendarea.

Nicolae Pătru e morbid și se auto-persecută, în manierăvadimistă. L-am auzit spunând, mai demult, că atunci când va pleca din CJ, o va face cu "picioarele înainte și fanfara După el" (?!!?) Acum, înainte de alegerea unui nou vicepreședinte al Consiliului, a chemat un pluton de execuție fantasmagoric și i-a comandat: "Atențiuneeeeeeee, fooooooc!". În salăs-a făcut liniște ca de mormânt. Pătru face parte din categoria politicienilor care simt monstruos și văd imensități.

Pentru Nicolae Pătru, funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean a fost un fel de Golgota pe care a încercat săo urce, fărăabnegație, într-o solitudine desăvârșită. A ignorat, în permanență, atribuțiunile de serviciu, și s-a manifestat, câteodată, antisocial. Nu știe săpoarte o polemică civilizată, aruncă cu vorba ca și cum ar da cu parul și are impresia că toată lumea aplaudă.

Nicolae Pătru este un produs periculos pentru democrație. Face parte din vechii comuniști și este înregimentat într-un partid, ai că rui membri sunt iredentiști, extremiști, xenofobi și antisemiți. El e puțin din toate și mai nimic din punct de vedere politic.

Nicolae Pătru un are niciodatăidei proprii, care săoglindească realele probleme cu care se confruntă societatea românească . Cu fiecare ieșire publică pe care o are, transmite, ca un ecou, panseurile politice ale "Tribunului", respectând, se pare, cu strictețe, dictatura vadimistăde partid. Nu și-a legat niciodatănumele de vreo acțiune publică , preferând rolul de politician de duzină, desprins, repet, de realitățile politice.

Nicolae Pătru a primit, imediat După alegerea unui nou vice al CJ, o ordonanțăpreședințialăcare spune că va rămâne în funcție. Vărămâne cocoțat în scaun timp de încă un an și va privi cu foarte multăindolențăși un rânjet perfid desenat în colțul gurii, noianul de probleme existente în județ.

PRM, partidul al că rui președinte este Nicolae Pătru la Vâlcea, este o formațiune politică fantomă. Am renunțat să mămai duc la conferințele sale de presă, pentru că -mi învenineazăurechile. Pătru nu suportăpe nimeni. Pe Bușe îl face un escroc afacerist, pe Gutău un hoț, pe Handolescu ca la ușa cortului Se comportăca un adolescent la pubertate, înverșunat și narcisist până la paroxism.

Nicolae Pătru întruchipeazăperfect tipologia individului care aruncă vorbele pentru lustrul de sine, crezându-se, doctrinar vorbind, unic proprietar al dragostei de patrie, și unic salvator al neamului îngenuncheat de sărăcie. însă cetățeanul - un cuvânt folosit cu obstinație în discursul demagogic al lui Pătru - are nevoie de virtuți politice, de virtuoși pentru interesele sale, ale țării, și nu de orgolii nefaste și narcisisme ce frizeazăparanoia.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...