Week-end însângerat pe drumurile vâlcene

28 Mai 2007

Vineri, 25 mai a.c, la Câineni, a avut loc un accident de circulație, soldat cu rănirea gravăa unei tinere de numai 19 ani. Într-o clipăde neatenție, Maria Luca - care se afla la volanul unui SMART - a pătruns pe contrasesns, intrând în coliziune cu o remorcă MAN, condusăde Szabo Ferenc, de 38 de ani, din Bihor. Polițiștii care au făcut cercetările legate de acest accident, spun că tragedia nu s-ar fi petrecut dacă femeia ar fi adaptat viteza într-o curbădeosebit de periculoasă. În urma impactului dintre cele două mașini, SMART-ul a fost proiectat într-un șanț, iar tânăra a suferit grave leziuni, care au necesitat transportarea ei de urgențăla Spitalul Județean Vâlcea. După o serie de investigații medicale amănunțite, doctorii au diagnosticat-o pe Maria Luca cu fracturăde radius stâng, contuzii la genunchiul și glezna stângă, traumatism toracic, precum și un traumatism cranio-cerebral acut.

 

Un tânăr a fost la un pas de moarte

 

Sâmbătă, 26 mai, Petrică Rotund, de 20 de ani, din comuna Crucea, județul Suceava, a fost autorul unui grav accident rutier, soldat cu numeroase victime.  Mai exact, Renault-ul a intrat în coliziune frontalăcu o Dacia, După ce șoferul a încercat săevite lovirea unui alt autoturism aflat în trafic. Incidentul a avut loc pe raza localității Bârsești, pe DN 67. Polițiștii susțin că Dacia era condusăregulamentar de  Mihai Alexie, de 29 ani din Băile Govora, Vâlcea. În urma accidentului, șoferul mașinii de fabricație românească a fost grav rănit și transportat de urgențăla Spitalul Bagdasar din București, cu diagnosticul ,,Suspect fracturăbazăcraniu" unde se aflăinternat și la acest moment. Mai mult, cei doi pasageri din Dacia - Mihai C., 33 de ani și Gheorghe P., 24 de ani - au fost răniți ușor  și internați la Spitalul Județean Vâlcea. Șoferii au fost testați cu etilotest-ul și le-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.


"Stop vitezei! Viața are prioritate"

 

În apropierea localității Câineni, duminică , 27 mai a.c., s-a petrecut un alt accident de circulație, produs pe fondul neatenției la volan. Astfel, Constantin Găgeanu, în vârstăde 25 de ani, din Amărăști, (aflat la volanul unei utilitare) fărăsăținăseama de vremea nefavorabilăde afară, a intrat cu vitezăîntr-o curbăpericuloasăși a pătruns pe contrasens, acroșând o autospecială, marca Mercedes. Autospeciala circula regulamentar, din sens opus, și era condusăde Constantin Ceacsony, din Cluj, de 37 de ani, care, în urma accidentului, s-a ales cu multiple fracturi la brațe și picioare. Conducă torii auto au fost testați cu aparatul etilotest, pentru a se stabili dacă aceștia conduceau sau nu sub influența băuturilor alcoolice.

 

Neatenția ucide

 

Un alt accident grav a avut loc pe DN 64 (Băile Olănești -Rm. Vâlcea), duminică , 27 mai a.c.,  Bogdan Tobă, de 18 ani, din Păușești-Măglași, șofer de doar câteva luni, a intrat, cu Opelul Corsa pe care-l conducea, în derapaj și a pierdut controlul volanului, părăsind partea carosabilăși lovindu-se violent de un copac de pe marginea drumului. Din nefericire, datorităimpactului violent, șoferul și pasagerul din dreapta, George M., au murit pe loc. Cadavrele au fost transportate la morga Spitalului Județean Vâlcea în vederea efectuării necropsiei.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Olivia Pîrvu

Autorul acestui material de presă poate fi contactat pe email la adresa olivia.pirvu@voceavalcii.ro

Website www.voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...