Săptămâna vâlceană pe scurt

23 Iun 2010

- Tot mai multe zvonuri tulbură liniștea râmnicenilor care nu l-au uitat pe primarul Mircia Gutău, zvonuri care spun că acesta a suferit un atac cerebral și se află în spitalul penitenciarului Coliba și - În dosarul grupării infracționale considerată a fi condusă de Lorică Gorun, prin care un număr de 4 vâlceni și un bucureștean au fost arestați, lucrurile se complică - Conform legii taxei de timbru, atât SC ROVIMET SA, cât și Banca Transilvania ar fi putut să solicite reexaminarea taxei de timbru, în valoare de 245 milioane lei ROL, deoarece legea spune că atunci când există răspundere solidară taxa se plătește o singură dată de una din părți - PNL-ul inclusiv Antonescu ne-au dezamăgit mereu începând cu primele alegeri (am votat cu ei) când au ales compromisul "Câmpeanu  și au dat mâna cu Iliescu - Despre cazul medicului Brădișteanu (fost senator de Vâlcea) s-a aflat că mai lunile trecute a fost achitat, după un proces care a durat trei ani

- Tot mai multe zvonuri tulbură liniștea râmnicenilor care nu l-au uitat pe primarul Mircia Gutău, zvonuri care spun că acesta a suferit un atac cerebral și se află în spitalul penitenciarului Coliba și. Suntem în măsură să infirmăm infamele zvonuri, confirmând ceea ce ne așteptam să fie, sănătatea de fier a fostului sportiv de performanță, profesorul Mircia Gutău. Acesta se antrenează zilnic la aparatele de forță existente chiar și la Coliba și și își desfășoară munca liber consimțită în cadrul pavilionului social al închisorii. Potrivit normelor în vigoare, un condamnat poate cere eliberarea condiționată în momentul în care a executat două treimi din pedeapsă. Dacă muncește însă, el câștigă un număr de zile care i se deduc din pedeapsă, astfel că fracția de două treimi se reduce la rândul ei. Potrivit legii, două zile de muncă înseamnă trei zile executate din pedeapsă. Astfel că, aplicând condiționalul de două treimi, din care se scade numărul de zile câștigate prin muncă, îl vom avea acasă pe cel mai gospodar primar al Râmnicului la începutul anului 2012. Îl așteptăm sănătos acasă.

- În dosarul grupării infracționale considerată a fi condusă de Lorică Gorun, prin care un număr de 4 vâlceni și un bucureștean au fost arestați, lucrurile se complică. Cei cinci sunt acuzați că au desfășurat activități de inducere în eroare pentru a achiziționa autoturisme de la firme de leassing, pentru ca mai apoi să le înscrie în circulație prin folosirea de documente de identificare și omologare false. Complicația a apărut prin faptul că în "ecuația infracțional㠝 a apărut și o avocată din Rm. Vâlcea care i-a ajutat să falsifice documentele autoturismelor. Ea se numește Cristina Diaconu și i-a uimit până și pe procurorii DNA cu impulsivitatea, cutezanța și tupeul folosite în convorbirile telefonice (înregistrările sunt la dosar), vorbind liber despre infracțiunile pe care le comitea, dovedind multă iresponsabilitate. Din dosarul cauzei, contribuția infracțională a avocatei Diaconu a fost disjunsă și înaintată Curții de Apel Pitești, cu propunerea de arestare.

- În apelul înaintat de firma lui Crinu Popescu și Banca Transilvania la Curtea de Apel București, privind anularea actului notarial de vânzarea-cumpărarea imobilului unde funcționează acum banca, instanța a pus în vedere celor două părți nominalizate mai sus să timbreze acțiunea, împreună, suma ce trebuie achitată fiind de 245 milioane lei ROL. Conform legii taxei de timbru, atât SC ROVIMET SA, cât și Banca Transilvania ar fi putut să solicite reexaminarea taxei de timbru, deoarece legea spune că atunci când există răspundere solidară taxa se plătește o singură dată de una din părți, în termen de trei zile de la anunțarea timbrării acțiunii. Această cerere trebuie făcut până la data de 17.06.2010, numai că juriștii celor două unități aflate în conflict cu legea ori au dormit, ori nu cunosc această prevedere. Astfel că, la data termenului fixat “ 11.10.2010 “ taxa trebuie plătită. Și cum Crinu Popescu nu mai are bani nici să ofere o cafea vreunei doamne sau domnișoare, iar directorul Băncii Transilvania își păzește buzunarele, apelul lor va fi respins prin netimbrare. În final, Banca Transilvania va pretinde dublul sumei achitate la cumpărare, conform clauzei secrete din contract, iar Primăria Râmnicului, taxa de timbru achitată la introducerea acțiunii de anularea vânzării-cumpărării, în sumă de 430 milioane lei ROL. De aceea, disperarea e cât clădirea Rovimet-ului pe Crinu Popescu, portăreii făcându-l să nu mai scoată capul pe stradă. Adio ce a fost și adio ce voia să fie! Va rămâne un simplu delator, individ cu pretenții de onorabilitate cu staiful plin de praf.

- Începând cu data de 1 iulie 2010, toți pensionarii din România vor avea obligativitatea să depună până la data de 30 iulie 2010 declarațiile de avere, pentru a fi impozitate toate bunurile stipulate la art. 1, după cum urmează: - aurul din gură - argintul din păr - pietrele de la rinichi - plumbul din picioare - fierul din încheieturi - zahărul din sânge și gazele emanate pe ascuns, întrucât s-a constatat că pensionarii au un uriaș potențial energetic, neutilizat până acum. Asta reprezintă o soluție ideală pentru reducerea importului de gaze din Rusia, aducând mari economii la bugetul țării. La gaze se vor aplica accize în cuantum de 2,5 euro/mc de producție, estimată de către specialiștii Guvernului pe bază de teste și măsurători individuale foarte exacte.

- PNL-ul inclusiv Antonescu ne-au dezamăgit mereu începând cu primele alegeri (am votat cu ei) când au ales compromisul "Câmpeanu  și au dat mâna cu Iliescu. Antonescu nu poate fi președinte din următoarele motive: - este susținut de un partid fără doctrină - pur și simplu nu are față de președinte - nu are nimic cald în el - nu inspiră încredere - are un discurs fals etc. Asta nu înseamnă că restul sunt mai breji dar din păcate cu ăștia trebuie să defilăm până când un tânăr de maximum 30 de ani își va lua în mână destinul, refăcând adevăratul PNL.

- Despre cazul medicului Brădișteanu (fost senator de Vâlcea) s-a aflat că mai lunile trecute a fost achitat, după un proces care a durat trei ani. Omul e deci nevinovat, corect? Desigur, judecătorul de caz a motivat achitarea spunând că o șipagă de 40% din suma contractului este nerealist de mare, deci procurorii nu au cum să aibă dreptate. Deci, stimați corupți, luați aminte: nu care cumva să cereți doar 10% șipagă, pentru că sună prea realist, luați mai mult și judecătorii vor spune că e SF, deci trebuie că sunteți nevinovați. Apoi, spune judecătorul respectiv, este adevărat că șieful comisiei de achiziții Brădișteanu a primit niște bani în cont de la firma de vânzare a echipamentelor medicale, dar nu erau șipagă, ci niște bani pe care directoarea firmei trebuia să-i primească și s-a folosit de contul amicului Brădișteanu. Înțelegeți cum vine treaba? Săracul medic însărcinat cu achizițiile nu a făcut decât să pună un cont la dispoziție pentru ca o prietenă care întâmplător vindea echipamente medicale să mute niște milioane de euro de colo dincoace. Ce mare scofală! Și pentru atâta lucru procurorii ăia inumani l-au hărțuit pe săracul om trei ani prin procese. Noroc cu judecătorul care l-a achitat pentru șipagă nerealist de mare. Se cere musai o emisiune de spălare la doamna Firea. Sau la Dan Diaconescu, dar repede, că omul ajunge ori la pușcărie, ori la Cotroceni și rămâne poporul fără televiziune. Este un mesaj superb și înălțător! Ce ar mai fi de spus? Aproape nimic. Eventual să ne aducem aminte de Mihai Eminescu, cu a sa Scrisoare a III-a:

...........

Spuma asta-nveninată, asta plebe, ăst gunoi

Să ajung-a fi stăpână și pe țară și pe noi!

Tot ce-n țările vecine e smintit și stârpitura,

Tot ce-i însemnat cu pata putrejunii de natură,

Tot ce e perfid și lacom, tot Fânarul, toți iloții,

Toți se scurseră aicea și formează patrioții,

Încât fonfii și flecarii, găgăuții și gușații,

Bâlbâiți cu gura strâmbă sunt stăpânii astei nații!

Voi sunteți urma și Romei? Niște răi și niște fameni!

I-e ru șine omenirii să vă zică vouă oameni! 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...