Săptămâna vâlceană pe scurt

17 Iun 2010

- închideți televizorul. Aerisiți casa. Criza a lovit toate țările. România nu a luat măsuri la timp și în plus politicienii nu au căutat soluții - prefectul județului Petre Ungureanu se simte nebăgat în seamă. Supărarea reprezentantului Guvernului nu ne miră foarte tare, având în vedere că omul este extrem de nepopular, datorită comportamentului său atipic, dar și a infatuării duse la extrem - nu ne-a fost prea mare surprinderea când am aflat că pe șieful Inspectoratului Județean de Poliție, chestorul Ion Stoica, proaspătul transferat la Rm. Vâlcea, îl doare în bombeu de stricarea relațiilor instituției cu presa locală - am aflat că prefectul Bebe Ungureanu a sesizat Parchetul în legătură cu publicarea dosarului adopției nepoatei sale, într-un ziar regional -

- Închideți televizorul. Aerisiți casa. Criza a lovit toate țările. România nu a luat măsuri la timp și în plus politicienii nu au căutat soluții. Ieri, în Parlament, am putut vedea cum politicienii se luptau (încă) pentru ciolan și nu pentru români. Televizorul trebuie ținut închis. E clar că nu avem politicieni de calibru și cei care au valoare nu prea au "cătare . Politicienii nu au înțeles că trebuie să termine lupta între ei și să pună osul la muncă, pentru români. Cu ie șitul pe toate posturile și cu bla bla bla, nu se rezolvă nimic.

Românii ar trebui să țină televizorul închis, să nu cumpere niciun ziar, să-i taxeze astfel și pe politicieni și pe jurnaliști. Iar aceștia din urmă ar trebui să- și facă treaba serios, să înțeleagă că românii așteaptă și altceva, nu doar manipulare și ațâțare. Ei vor să vadă soluțiile, pentru a se ie și din criză, nu discursuri sforăitoare, acuzații, comportament de gașcă etc. Închideți televizorul și aerisiți casa!

- Dictatura a murit, trăiască Dictatura!

De băut dă Pleșcoită, la întregul cabinet,

Șampania curge ™n valuri, liberă la robinet.

Pușca și cureaua lat㠝, cântă iar Primu Ministru,

Îi dădură vot mișeii, pentr-un set de legi sinistru.

Ungurimea-i bucuroasă și e prinsă într-un ceardaș.

Printr-un troc, ei aruncară graiul nostru pe făraș.

Prea ferice e și Vodă, țara-ntreag-a transformat

În umila servitoare, slugă la al său palat.

Pohta lui e lege astăzi, de la Mare în Carpați,

La mujici e jale mare, de Vodă fost-au trădați.

Senini sunt și ticălo și ce-au votat în Parlament

Legi tembele, criminale ce conduc la faliment.

Crapă-n stradă pensionarii, protestând acum în van,

Vodă le-a luat din casă și ultimul lor goglogan.

Mamele își plâng copiii, lăsați fără viitor

De-mprumutul făcut de Vodă, erijat în dictator.

Geaba protestează vulgul, sub un soare ucigaș,

Vodă hâhâie ™n palatu-i și le-arată cine-i Naș.

S-au îmbulucit cu votu ™, să-l aleag ™a doua oară,

El îi las ™acum să urle, de foame și frig să moară.

Liber a dat la hoție, pentru simbria și docili,

Făcând loc la sărăcie, la cei mulți și cei umili.

După douăzeci de ani în care, tot românul a sperat

La belșug și libertate, vede azi că-i înșelat.

Dictatura-i iar acasă, sus în deal, la Cotroceni

Stă cu Vodă acum la masă, iară noi mâncăm coceni.

Obolul dat de tineri, în decembrie-nsângerat

Strigă azi de prin morminte și se cere răzbunat.

- Prefectul județului Petre Ungureanu se simte nebăgat în seamă. Supărarea reprezentantului Guvernului nu ne miră foarte tare, având în vedere că omul este extrem de nepopular, datorită comportamentului său atipic, dar și a infatuării duse la extrem pe care o afișează cu mândrie în relațiile interumane. Dar când ofuscarea se transformă în patetism lucrurile devin cu adevărat ilare. Zilele trecute, am primit un comunicat de presă prin intermediul căruia eram informați că prefectul "în calitate de reprezentant al executivului în județul Vâlcea, face apel la reprezentanții mediului de afaceri vâlcean, să răspundă inițiativelor guvernamentale ce vizează dezvoltarea acestuia .  Solicitarea prefectului vine ca urmare a faptului că, la sesiunea de dezbateri din cadrul proiectului "Elaborarea Strategiei Guvernamentale pentru dezvoltarea sectorului IMM, în perioada 2009-2013", o mare parte dintre reprezentanții acestui sector economic a preferat să nu răspundă invitației de a participa. Acțiunea a fost organizată de către Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, în data de 14 iunie a.c., la Camera de Comerț și Industrie Vâlcea.

Așadar, se vede treaba moncher Ungureanu că ați ajuns să fiți ocoliți de oamenii de afaceri, care inteligenți din fire au realizat că un dialog civilizat și constructiv cu domnia dumneavoastră este o utopie. Păi, dacă căciula de prefect v-a căzut prea greu peste urechi, poate, zicem și noi nu dăm cu parul, ar fi cazul să renunțați la fotoliul de prefect și să lăsați pe altul care poate, șitie și vrea.

- Nu ne-a fost prea mare surprinderea când am aflat că pe șieful Inspectoratului Județean de Poliție, chestorul Ion Stoica, proaspăt transferat la Rm. Vâlcea, îl doare în bombeu de stricarea relațiilor instituției cu presa locală, dumnealui fiind cunoscut ca inapetent la critică, plăcându-i numai tămâierile și construcția soclulului de statuie. Logic ar fi fost ca la primul semn sesizat că ziariștii locali au intrat în reverberație cu purtătorul de cuvânt al instituției, din vina acestuia, mai precis pentru că s-a născut obosit și la sfârșitul săptămânii se odihnește activ prin localitățile patriei, să modereze situația, stabilind, de comun acord, o soluție mulțumitoare părților. Dar ți-ai găsit! Pe dumnealui nu-l interesează lucrul acesta. Afară-i cald, naveta-i grea și atâta timp cât crede că treaba merge bine în inspectorat, tot ceea ce-i pe lângă este la diverse. S-ar putea să aibă dreptate și nu credem că se sparge clădirea IJP în două, dacă se escaladează conflictul. Dar avem vaga bănuială că, mai degrabă, îi este greu să dialogheze liber cu presa, în lipsa unui material scris, cu întrebările și răspunsurile prestabilite. La prezentarea sa publică, în prima conferință de presă de după numirea în funcție, ni s-a părut că domnului șief de instituție, nici cititul nu-i priește, exercițiul vorbirii după textul scris, fiindu-i la fel de greu după cum este carnea de porc pentru ficat. De când județul Vâlcea nu mai are prefecți de calitate, nici Bucureștiul nu mai trimite conducători europenizați, moderni și diplomați. Oare cine vrea să renască imaginea milițianului ceau șist?

- Am aflat că prefectul Bebe Ungureanu a sesizat Parchetul în legătură cu publicarea dosarului adopției nepoatei sale, într-un ziar regional. Sigur, aceasta este o problemă delicată, de familie, de ordin intim și multe redacții locale, aflate în posesia copiilor după dosar, s-au abținut să-l dea publicității. Noi avem dosarul, cam de pe la începutului anului, acesta parvenindu-ne prin poștă, expediat de autor/i necunoscut/i. După mici verificări, colegiul de redacție a dispus arhivarea dosarului, considerându-se că tânăra mămică, ce și-a înstrăinat suflețelul născut chiar de ea, poate vrea să- și refacă "viitorul , ascunzând greșeala tinereții și nimeni nu are voie să se amestece în viața ei. Însă nu putem fi de acord cu bunicul micuței înfiate, care abordează critic adopția de copiii, acuzând păcatul vârstei fragede al altora. Convin și că Bebe Ungureanu “ cel mai criticat și detestat prefect vâlcean - a înțeles adevărata noastră intenție, îl supunem la o nouă caznă: nu s-a găsit nicio rudă de-a sa care să- și dorească înfierea micuței, mai ales că aceasta este sânge din sângele neamului lor? Cât privește ancheta care se va face, privind scoaterea dosarului din nu mai șitim ce arhivă, apreciem doar că va fi mult zgomot pentru nimic, cazul neavând, în niciun caz, finalitatea dorită de prefect. Și șitie el de ce ¦

- După cum bine se șitie, la ultima șiedință a Consiliului Județean Vâlcea consilierii pedeliști și cei liberali au boicotat mare parte din proiectele de pe ordinea de zi, nemulțumiți că nu le-au ie șit jocurile în a-l schimba pe Dumitru Persu din funcția de vicepreședinte al Consiliului. Capul răutăților a fost nimeni altul decât cel de-al doilea vicepreședinte CJ, pedelistul Romulus Bulacu, care îi manevra pe consilierii partidului său și pe cei liberali după bunu-i plac. La un moment dat, însă, fără a- și da seama că reportofoanele ziariștilor sunt chiar sub nasul său, Bulacu a început o discuție patetică cu președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, reproșându-i acestuia că nu l-a băgat în seamă până acum și nu s-a consultat și cu el în luarea deciziilor importante pentru județ. "Dacă mă băgați în seamă în toată această perioadă, nu se ajungea aici  “ spunea Bulacu. La rândul său, Ion Cîlea, pe un ton împăciuitor, încerca să-l convingă pe liderul PDL să renunțe la atitudinea sa războinică. "Cum domnule Bulacu nu v-am băgat în seamă? Cel puțin în ultimele trei săptămâni v-am consultat în toate. V-ați simțit nebăgat în seamă în aceste trei săptămâni?  “ spune Cîlea. Romulus Bulacu a ținut-o însă pe-a sa și și-a îndemnat colegii să voteze împotriva unor proiecte importante pentru șieful județului. Rămâne de văzut dacă Ion Cîlea îl va "băga mai mult în seam㠝 pe Bulacu în aceste săptămâni înaintea următoarei șiedințe a Consiliului Județean. Însă, după cum bate vântul în perioada aceasta, este posibil să revedem alianța PSD-PDL la Consiliul Județean, iar Dumitru Persu să- și păstreze funcția de vicepreședinte.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...