Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Paulina Pănciulescu va primi în proprietate Muzeul Govora

10 Mai 2007

După șase ani de luptă cu Consiliul Județean,

Zilele trecute, s-a decis trecerea din domeniul public în domeniul privat a imobilului "Muzeu Govora Băi", în scopul trecerii în proprietatea lui Paulina Pănciulescu

 

După mai mult de 12 luni de la emiterea unei decizii definitive și irevocabile a unei instanțe de judecată, abia acum s-a gândit conducerea Consiliului Județean Vâlcea sătransmităîn proprietatea moștenitorului de drept un imobil aflat în orașul Băile Govora. Pare ciudat, dar birocrația la instituția statului este mult prea mare pentru a repara o nedreptate a regimului comunist. Despre ce este vorba În martie 2006, prin Decizia nr. 3069 pronunțatăde Înalta Curte de Casație și Justiție, rămasădefinitivăși irevocabilă, s-a respins recursul declarat de Consiliul Județean la o decizie a Curții de Apel Pitești favorabilăproprietarilor de drept. Imobilul în discuție găzduiește în prezent Muzeul Govora Băi (Vila Pănciulescu) și a fost revendicat de Paulina Taraș Pănciulescu. Tribunalul Vâlcea, Curtea de Apel Pitești și Înalta Curte de Casație și Justiție i-au dat dreptate proprietarului acestui imobil. Notificarea Paulinei Pănciulescu a fost depusăîncă din luna iunie a anului 2001, însă printr-o dispoziție din 22 ianuarie 2004, Consiliul Județean Vâlcea i-a respins cererea de restituire în naturăcu motivarea că imobilul aparține domeniului public de interes județean, fiind necesar desfășurării activității Muzeului Județean Vâlcea pentru secția de arheologie. Tot legat de acest aspect, este menționat că instituțiile județene aveau obligația de a rezolva cererea în termen de 60 de zile de la data înregistrării notifică rii, însă Consiliul Județean a răspuns După 1000 de zile. Abia zilele trecute Consiliul Județean Vâlcea a reparat nedreptatea: a decis trecerea din domeniul public în domeniul privat a imobilului "Muzeu Govora Băi", în scopul trecerii în proprietatea lui Paulina Pănciulescu.

 

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella