Săptămâna vâlceană pe scurt

16 Ian 2011

- În comuna Dăești se desfășoară o luptă oarbă între poftitorul funcției de primar al localității “ George Popolan și ceilalți consăteni ai socrului său care sunt de partea fiului satului, actualul primar “ Ion Dobre - Prin abuzul de discriminare comis cu consilierul prefectural pe problemele țiganilor din Vâlcea “ Mădălin Lăutaru, prefectul Bebe Buba (de la PDL) Ungureanu a dat-o în gard - Fostul nostru coleg de breaslă, Alex Parolea Moga, ziarist de forță și patronul primului ziar liber din România “ REPORTER “ a revenit la viață - Duplicitatea îi costă scump pe primarii PSD - Consilierii municipali ai PNL umblă cu diplomele la ei de când primarul Romeo Rădulescu le-a pus sub semnul întrebării capacitatea intelectuală, deci și pregătirea profesională - Maria Murăruș, șiefa DSP Vâlcea, face lobby,  la București, pentru desființarea spitalelor vâlcene neperformante - Nici nu s-a uscat cerneala de pe protocolul Alianței PNL-PC că liberalii au și început să-i tamponeze și să  cârcotească împotriva pretențiilor lansate de conservatori

- În comuna Dăești se desfășoară o luptă oarbă între poftitorul funcției de primar al localității “ George Popolan și ceilalți consăteni ai socrului său care sunt de partea fiului satului, actualul primar “ Ion Dobre. Am făcut această precizare, pentru că tânărul cu nume care stârnește zâmbete “ Popolan sau, altfel botezat, "Cu ceva în lan  “ este măritat în Dăești și vrea cu tot dinadinsul să ajungă primar, să-i împlinească visul lui "tata socru  care a râmnit și el la prima funcție administrativă comunală, dar a ajuns la ciolan numai de pe locul secund. În numărul trecut, am amintit că un comandou de liberali, după ce "i-a hipnotizat  pe fantomaticii consilieri ai PDL (în fapt liberali, liberali!) și pe câțiva de la PSD, l-a impus “ CU FORÅ¢A “ pe "Cu ceva în lan  ăsta, în funcția de viceprimar, în dauna vicelui PDL Paul Ionescu. A fost mare tupeul, mare trădarea, dar până la urmă, mai trebuie să vrea și instanța de judecată, mișculația aflându-se pe rolul Judecătoriei Vâlcea. Pe fondul acestei dispute, partizanii pofticiosului liberal îi fac propagandă electorală deșănțată, anticipativă,  acțiunea mutându-se, din cârciumi și din stradă, în șicoala comunală. În vremea asta, directorul Adrian Mihalache “ viclean copil de casă, abdicând de la menirea de dascăl, a devenit prea-plecatul ghiocel al Popolanului, transformându- și elevii șicolii în "micro-răspândaci popolaniști , obligându-i să transmită părinților lor, ba chiar și ei, să se uite la emisiunile televizate unde se duce numitul "Cu ceva în lan , speriindu-i că dacă îi întreabă despre ce s-a discutat la TV și nu șitiu, le va da notă mică la ¦ matematică ¦ pentru că proful director predă matematica la șicoala comunală și nu politica. Dar ¦ vai mamă de om! Doar politică face, că Popolan i-a promis fonduri de la bugetul CJ și că va avea un loc, în față, în istoria comunei, la secțiunea "Oameni despre care nu poți spune că au făcut ceva bun pentru comunitate . Alo, doamna "general  Ene? Auziți ce am auzit și noi și bine am făcut că am retransmis? La Dăești se face politică liberală în șicoală. Curmați răul din fașă, înainte de a deveni prea târziu!

- Prin abuzul de discriminare comis cu consilierul prefectural pe problemele țiganilor din Vâlcea “ Mădălin Lăutaru, prefectul Bebe Buba (de la PDL) Ungureanu a dat-o în gard. Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării i-a întocmit un dosar de judecată (nr. 449/2010), primul termen fiind fixat la data de 25 februarie a.c. El va fi judecat în baza ordonanței de guvern nr. 137/2000 “ privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, cu modificările și completările ulterioare, republicată. Iar pedeapsa nu este mare ¦ amendă de până la 80 milioane lei vechi. Dar ce contează pentru Ungureanu banii ăștia? Are balta pește ¦ din Delta Dunării, de acolo unde- și are păcăliciul ăsta de prefect pensiunea cumpărată cu sudoarea frunții sale. Numai că la 25 februarie, Bebe Ungureanu nu va mai fi "buba de la PDL . Nu va mai fi nici prefect. Acum, când scriem fragmentul ăsta de pamflet, postul TV Realitatea s-a urcat cu bocancii pe el, făcându-l "erou  al criticilor ce i se aduc de concetățenii lui, pentru neputința și mimarea calităților de om al guvernului în județ. De acum, nu mai miroase a tămâie prin Prefectură și lingurița i-a sărit din coliva funcției, defunctul fiind mort și îngropat din funcție, în picioare, ca oltenii. Ca să fie primul care ia lumină, de Paște, de la Dumnezeu, că primul a vrut să fie până în această săptămână. Și i s-a înfundat! Adio, prefectule Bebe ¦ ai o lacrimă vărsată peste trecutul tău, pentru teatrul jucat pe scena vieții!

- Fostul nostru coleg de breaslă, Alex Parolea Moga, ziarist de forță și patronul primului ziar liber din România “ REPORTER “ a revenit la viață. Puțină lume șitie că acesta, după ce a plecat, cu familia, la Curtea de Argeș, a traversat o neînchipuită odisee, fiind la un pas de moarte. Munca neobosită, nopțile nedormite, plumbul literelor de la gazetărie, elanul tinereții neobosite și excesele i-au distrus ficatul. La începutul anului trecut, era de nerecunoscut. Toată lumea se aștepta să i se comunice obștescul sfârșit. Dar, iată că nu! Nu, Alex Parolea Moga a revenit printre noi, gata să mai trăiască 100 de ani. Un transplant de ficat (al unui donator din Argentina) l-a redat familiei, prietenilor și societății. El, încă, nu și-a încheiat misia pământească. La mulți ani, Alex și multă putere de creație literară!

- Duplicitatea îi costă scump pe primarii PSD. Sorin Ghiță, primarul localității Vlădești, membru de partid al PSD, simpatizant al portocaliilor lui TB, mai de voie mai de nevoie, a luat o țeapă de proporții la finele anului trecut. El a pierdut toți banii obținuți pe filiera PDL. De și s-a făcut frate cu ,,dracu , pentru a obține banii necesari investițiilor aflate în derulare și a mai tras și niște sfori pentru obținerea lor, a pierdut întreaga sumă dintr-un ¦ pix. Din pixul lui Ion Cîlea, șieful său de partid. Guvernul Boc i-a dat banii, dar i-a dat prin Consiliul Județean, instituție păstorită de social-democratul Ion Cîlea, care nu i-a iertat niciodată faptul că a ,,dansat  și, cu PDL-ul,  la alegerile trecute. Astfel, la ultima împărțire operată de CJ, localitatea Vlădești a primit zero lei, zero parale,  cel mai serios politician al PSD-ului, primarul Ghiță, rămânând cu ochii-n soare, în condițiile în care avea promisiuni ferme că- și va primi partea.

- Consilierii municipali ai PNL umblă cu diplomele la ei de când primarul Romeo Rădulescu le-a pus sub semnul întrebării capacitatea intelectuală, deci și pregătirea profesională. La ultima șiedință a CL, din decembrie 2010, primarul democrat-liberal a lansat un atac dur  la adresa  celor doi consilieri PNL care-i contrazic deciziile considerate aberante. Rădulescu a  afirmat că cei doi habar nu au cu se mănâncă activitatea primăriei și a CL, că vorbesc aiurea, în necunoștință de cauză, și asta pentru că au urmat cursurile unor șicoli cotate foarte prost, dar că este de admirat faptul că au reu șit, totu și, să ajungă în CL cu studii mediocre. Pe moment, cei doi liberali nu au reacționat, abia la finele șiedinței au încercat să- și apere onoarea șifonată, dar a fost prea târziu. Liberalii au încercat să- și ia revanșa la prima șiedință din acest an, au venit înarmați cu diplomele, dar spre neșansa lor primarul era în vacanță, blocat pe un aeroport din Italia. Cu toate astea, liberalii au declarat că nu este nicio problemă absența primarului insultător, deoarece le vor prezenta la șiedința următoare și îi vor da șiefului executivului te o xerocopie că să o pună în ramă, la vedere, să șitie cu cine are de a face.

- Maria Murăruș, șiefa DSP Vâlcea, face lobby,  la București, pentru desființarea spitalelor vâlcene neperformante. Primele spitale "vârâte  pe lista ministrului Sănătății sunt  spitalele din Brezoi și Bălcești. Aflată în fruntea DSP, doar pentru faptul că se află în grațiile prefectului Ungureanu, democrat-liberala are nasul de Pinochio și rutina lui Munchausen, la fel ca și susținătorul ei, binecunoscutul Bebe Buba (de la PDL). De și se jură că nu a trimis ea situația la București, Munchausenița s-a dat de gol la șiedința Consiliului Județean, când a propus transformarea celor două spitale în centre medico-sociale. În cazul în care Ministerul Sănătății va lua în seamă recomandarea șiefei DSP Vâlcea, bolnavii din zona de Nord și Sud  a județului vor fi obligați să facă sute de kilometri până la Spitalul Județean Urgență Vâlcea, cu ma șina personală sau cu Salvarea, dacă vor mai găsi vreuna disponibilă.

- Nici nu s-a uscat cerneala de pe protocolul Alianței PNL-PC că liberalii au și început să-i tamponeze și să  cârcotească împotriva pretențiilor lansate de conservatori. La Vâlcea, liberalii le-au transmis deja acestora să nu viseze la prea mult și la mai multe, pentru că vor vedea tantieme politice, exact atât cât au în sondaje, adică 1% din cele 35 de procente ale liberalilor. Atât spune protocolul, atât vor primi! Se pare că liberalii au învățat din experiența trecută a PSD și se pun la adăpost de pretențiile oamenilor lui Voiculescu. În aceste condiții, conservatorii vâlceni se vor alege cu praful de pe tobă și cu marele Mihai Persu în bandulieră. Nu trageți în bicicliști ¦

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

13
Feb2020
Distrugerea României

Distrugerea României

Written byRomeo POPESCU

Cei care conduc destinele românești după 1989 pot fi  considerați trădători de țară. După asasinarea Ceaușeștilor, România a intrat în stare de ocupație nedeclarată și plătește tribut. Cum altfel explicați distrugerea sistematică a economiei, din ordinul și cu supervizarea celor...

Opinii

11
Iun2020
Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Alianța care poate arunca în aer scena politică din Vâlcea

Written byMagda POPESCU

Țineți minte cinci cuvinte: Buican vrea să fie președinte! Cine subestimează capacitatea politică a lui Cristian Buican face o greșeală imensă. Omul este un adevărat animal politic care știe ce vrea, dar și mai mult, știe și cum poate obține...