Săptămâna pe scurt - de la lume adunate

03 Iun 2012

- țara arde și baba se piaptănă, parcă așa se zice când cineva se hazardează să facă altceva decât trebuie, încercând să spargă conveniențele treburilor locului sau cetății - zilnic, "guvernul PNL  înregistrează bile negre. Nu pentru că "guvernul  Ponta ar fi mai breaz. Nici poveste - când s-a aflat că un oarecare director dintr-un oarecare serviciu (nici măcar important) a angajat-o pe o nepoata (de gradul 3) a lui Boc pe un post de secretara, tot USL-amul a sărit în sus că e nepotism și că Boc trebuie sa plece - unde e arhiva SIPA (fosta Direcție Generală de Protecție și Anticorupție din cadrul MJ - DGPA - între 2005-2006, fost SIPA - intre 1991-2004)? -

  - Å¢ara arde și baba se piaptănă, parcă așa se zice când cineva se hazardează să facă altceva decât trebuie, încercând să spargă conveniențele treburilor locului sau cetății. Dar aici nu este vorba de conveniențe, ci de politic. De politicul portocaliu vâlcean. De un pedelist care a fugit din campania electorală tocmai în încețoșata Londra, alături de consoarta sa, abandonând munca de partid. Vi-l mai aduceți aminte pe inginerul Dan Fiera, unul dintre "baștanii  pedelisti? Acum este pe Tamisa iar colegii lui fac campanie electorală lui Dorel Jurcan cel care vrea să cucerească primul loc la Consiliul Județean Vâlcea. Unii cu munca și alții cu distracția. Sigur, atitudinea lui Fiera ne arată cât de devotați au fost unii pedeliști pe vremea guvernării alor lor și cum pot să dea ei bir cu fugiții, acum când partidul ce i-a făcut mari a fost dat jos de la guvernare. Iar ca acest (greșeală intenționată!) politician mai sunt și alții pe la PDL. Unul dintre ei, constatând că locul și rostul viitorului său nu mai este la acest partid, a dat fuguța la PSD, oferindu- și serviciile. Numai că "învingătorii  i-au condiționat primirea lângă ei prin aducerea a încă 4 primari portocalii în bătătura ro șie ca focul steluței de pe Kremlin. Și a renunțat. De unde să îi aducă? Că sunt vânduți, deja, mai toți, care încotro. Acum, gândul ca pesediștii vor să ajungă iar partidul unic în țara, distrugând opoziția, prin racolări nedemne, îl înnebunește. Și se gândește să plece după Dan Fiera, în Anglia, să se consulte cu el și să vadă ce se mai poate face în continuare. Pe unde să o mai apuce, pentru a nu ajunge din nou la construcția socialismului biruitor la orașe și sate. Zilele astea îi va veni schimbarea din funcție și nimic nu mai este de făcut. În țară. Ca în Anglia, alături de Fiera, poate pune de o societate comercială de vândut fum.

- Zilnic, "guvernul PNL  înregistrează bile negre. Nu pentru că "guvernul  Ponta ar fi mai breaz. Nici poveste. Doar că ministrul poreclit de externe, Marga, gafează și vorbește neîntrebat. Ultima gafă fiind comunicarea, pe când se afla în Israel, hotărârii expulzării ambasadorului sirian, fără consultarea premierului și a președintelui. Ponta, prins cu garda jos, a declarat post factum: Decizia MAE a fost una corect㠝. Mircea Diaconu e în corzi cu "abuz de funcție , evident, de altfel, incompatibilitate. Ponta parează strâmb: Nu șitiu ca dl. Diaconu să aibă vreun dosar de corupție! . Domn' premier, domn' pricoror, mai sunt multe alte acuze pentru care poți face chiar și închisoare, în afară de corupție. În schimb, mămăița Câmpeanu tropăie printre promisiuni de "mai bine . Acum se ocupă de indemnizațiile pentru handicap. Presupun că vrea să le mărească. Noi credeam că va verifica veridicitatea "handicapaților  locomotor care muncesc la negru, a nevăzătorilor cu carnet de conducere, a operaților de apendicită (poate nu șitiți că așa e) care dau această calitate de handicapat. Dar de data asta, cu handicapații lui, Ponta a fost ceva mai ferm, apreciind că dorințele nu se potrivesc cu putințele. Prin urmare, când începe mămăița Câmpeanu să promită, schimbați canalul.

- Când s-a aflat că un oarecare director dintr-un oarecare serviciu (nici măcar important) a angajat-o pe o nepoata (de gradul 3) a lui Boc pe un post de secretara, tot USL-amul a sărit în sus că e nepotism și că Boc trebuie sa plece. Acum, după ce Ponta a angajat pe funcții tari în ministere 3 rude și mai urmează vreo 4, toți au băgat capul la cutie. Ponta acuză în stânga și în dreapta, tot ce-i vine la gură. Dar habar n-are ca lumea deja a început să murmure și să se prindă cu mâinile de cap! Ce vrei să faci, Ponta? Să desființezi CCR? Să desființezi DNA și ANI? Să desființezi justiția?

- Scrisoare deschisă de la un pesedist vâlcean dezamăgit: "Am crezut în tine Ponta, mai mult decât trebuia. Ești slab, băiete. În loc să lucrezi la programe și proiecte, ești preocupat doar de procente și acțiuni electorale. Vino cu lucruri concrete. Până acum, evoluția și încrederea pieții financiare ne arată că ești cotat drept cel mai slab prim ministru pe care l-a avut România vreodată. Am scăpat de PDL ¦ și am dat de tac ™so.. Sper ca Florin Georgescu să fie vertical și să-ti dea peste măcănitoare, legat de propaganda ta și-a aluilalt specialist în prostit omul cu televizorul lui Felix, Crin Antonescu și să vă țină departe de banul adunat cu trudă și multă, multă muncă de romani, nu de voi care dormeați cât este ziua de lungă și seara vă dădeați artiști la Antena 3 și Realitatea! Se trezesc romanii din vrăjeala voastră și dați de dracu ™, când o să vă întrebe unde le sunt banii. Ponta vrea să arate mai mult chiar decât ca Parlamentul este cu el și anume, ca el dă ordine Parlamentului și Președintelui, Academiei Române, CCR-ului, urmează probabil autoritatea judecătorească, etc. Se crede conducătorul suprem. Nu trebuie căutat mai departe de lege ca să-ți dai seama de prostia și insolența acestui individ. Partea proastă este că domnul este susținut de oameni de cultură, intelectuali și politicieni să le zicem rasați, doar pentru interesul imediat de grup. Mi-a fost milă de domnul Iorgulescu la emisiunea lui Turcescu, mi-e milă de Tăriceanu, prof. Nistor, etc. că trebuie să susțină niște inepții, în are scop renunță la logică, bun simt și etica profesional㠝.

- S-a declanșat, iar, cutremur la Episcopia Râmnicului. Era să zicem ca s-a declanșat "Jihadul , dar nu se potrivește la ortodoc și. Pe când noi aduceam la cunoștința opiniei publice asaltul călugărilor moldoveni asupra bisericilor vâlcene, nimeni nu ne-a crezut. Dar iată că se confirmă. Episcopul moldovean Lovișteanu alias Loveleșteanu zis și Leușteanu (melosul bisericesc este de vină!), persecutându-i pe cei ai locului, îi aduce pe ai lui moldavi, pe la noi. Și le da parohii grase, nesocotindu-i pe preoții vâlceni care aștepta și ei numiri pe măsura pungii și poftelor mai marilor simoniști ai bisericii. Iar pe unii îi persecută, până la trimiterea în "civilie , profitând de faptul că arhiepiscopul Gherasim este internat în spital, la București, unde- și schimbă sângele. De curând, pentru ca un călugăr de la mănăstirea Turnu devenise prea cunoscut și căutat de enoria și credincio și ai locului, s-a procedat la darea lui afară din mănăstire. Pe preotul Florin Ionescu, de la o parohie din Stoenești, l-a băgat în consistoriu, pregătindu-i alungarea la Greco-catolici, din motive aflate în ceață. Pe inspectorul social PC Mihai Pretorian l-a schimbat cu unul de-al lui, moldav și el, iar pe preotul Ion Popescu l-a dat afară pentru ca omul a îndrăznit să- și depună candidatura la Consiliul Local al unei localități, ca independent. Una peste alta, în Episcopia Ramnicului este o stare generală de nemulțumire, de nu se mai înțelege preot cu preot, piatră cu piatră, măicuțele cu "permanenții , cantinierele cu "viconții  și ¦ Loveleșteanu cu băncile străine și mai toată lumea. Băi, fraților, pe vârcolacii ăștia îmbârligători din biserica vâlceană, nu-i vede Dumnezeu? Nu le este frică, ăstora, de Șeful lor din Ceruri? Mister neelucidat, încă. De unde se poate trage concluzia ca nici popii nu cred în cele sfinte, dar pe noi ne pun să le fim supu și, mințindu-ne că sunt trimi și ai Domnului pe Pământ. Halal!

- Va mai aduceți aminte de celebra SIPA a generalului Marian Ureche? Unde e arhiva SIPA (fosta Direcție Generală de Protecție și Anticorupție din cadrul MJ - DGPA - între 2005-2006, fost SIPA - intre 1991-2004)? Cine pe cine mai șiantajează în Ministerul Justiției și în CSM? Cine îi controlează pe ăștia? Avocatul Dumitru Niturad (fost procuror la Sibiu) a vorbit în 2006 despre existența numărului de 21.000 de lucrari SIPA-DGPA (rapoarte, note informative etc), documente care ar viza corupția din toate verigile sistemului judiciar. Surse din zona Ministerului Justiției au denunțat procentele corupției din magistratură, potrivit datelor gestionate de SIPA, date care au fost înaintate pe vremea ministrului Rodica Stănoiu, dar asupra cărora nu s-a făcut nici o anchetă. Conform acestora, 30 % dintre judecători sunt corupți; alți 30 % dintre judecători ar fi contaminați de virusul corupției; 70 % dintre procurori sunt corupți. Președintele Băsescu șitie toate astea. A făcut ceva, a demarat vreo analiză, vreo cercetare? Premierul Tăriceanu, să zicem, că a fost un corupt notoriu dar premierul BOC, a întreprins ceva pentru siguranța cetățenilor, cu salvarea bunurilor lor? Să nu se mire nimeni de Adrian Năstase sau Voiculescu, atâta vreme cât fostul primar al capitalei Crin Halaicu e mare mo șier, netulburat de nimeni iar Chiliman încă își arată mușchii după ce e arătat cu degetul ca fiind capul Mafiei retrocedărilor ilegale din partea PNL și a băgat la datorii pe zeci de ani locuitorii sectorul I. Ce, Adrian Năstase, când Tăriceanu e liber și șief peste Fondul Libertatea? Pe care tot el l-a inventat? Ne merităm soarta, cu toții.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...