Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Săptămâna pe scurt - de la lume adunate

27 Mai 2012

- pastila albastră nu face casă bună cu sindicaliștii aflați în prag de pensionare. Macho-man-ul din fruntea CNSLR Frăția Vâlcea, a fost cât p-aici  să dea colțul din cauza excesului de pilule albastre - face ce face doctorița Cristina Gândăcioiu și iese în spațiul public numai cu declarații trăsnite. Săptămâna trecută, în prima zi de anunțare a potopului biblic, DSP-ista și-a sunat toți cunoscuții din instituțiile publice, să anunțe venirea unei tornade, la 15 trecute fix - "Vocea Unic㠝 a Centrului de Comunicare Județean Vâlcea, ce acționează pe perioada campaniei electorale și în ziua alegerilor locale de anul acesta, este de-a dreptul mută - prezent la cea mai bună emisiune de analiză politică a televiziunilor locale, moderată de reputatul jurnalist Gheorghe Smeoreanu, "Dintele de Aur , zis și Ion Nicolae a bătut câmpii cu grație -  

- Pastila albastră nu face casă bună cu sindicaliștii aflați în prag de pensionare. Macho-man-ul din fruntea CNSLR Frăția Vâlcea, a fost cât p-aici  să dea colțul din cauza excesului de pilule albastre. Sindicalistul, aflat la vârsta venerabilă de 60 și ceva de ani,  și-a tras o amantă cu 30 de ani mai tânără, fără să ia în calcul realitatea nudă: că ,,piesele  din dotare au țeava ruginită și termenul de garanție aproape expirat. După prima tură, politicianul și-a dat seama că degeaba are sufletul tânăr, dacă trupul nu răspunde la comenzi la nivelul cerut de testosteron, și așa a descoperit ¦ pastila albastra. Bucuria lui Cristofor Columb  a fost nimic pe lângă  efectele date de pilula "putincioasa , iar senzațiile au fost atât de puternice încât flăcăul a început să ia necugetat. O decizie care l-a costat o lună de spitalizare. Bărbătușul s-a ales cu câteva partide de sex, turbate ce-i drept, dar și cu un pancreas distrus. Medicii s-au chinuit o lună de zile să-l readucă pe linia de plutire, în speranța că nu va mai repeta figura. La externare, l-au pus să promită solemn că renunță la pilule, o promisiune imposibil de ținut, atunci când ai o iubită cu 30 de ani mai tânără. "Putincioasa  să trăiască, că pancreasul ți-l mai repară medicii la sfântu' așteaptă ¦ Dar un lucru este cert, după ce a ajuns la Urgențe, bărbătușul și-a luat măsuri de precauție ¦ face sex doar în vecinătatea spitalului, ca să ajungă mai repede în salon. (Dana Nedescu)

- De pe vremea când noi făceam parte din lagărul socialist și presa comunistă șitia să înfiereze  orice din lumea capitalistă și să prezinte în roz comunismul (inclusiv în țările socialiste, Cehoslovacia fiind atunci țara socialistă), ne aducem aminte de o glum㠝 a lui Mircea Crișan de la Europa Liberă. În Scânteia se făcea revista presei comuniste, astfel: - Paris: furtuni puternice la periferia Parisului, mii de oameni, afectați - Londra: Explozie catastrofală la o uzină chimică, sute de MUNCITORI morți și răniți - Praga: La Praga au înflorit trandafirii ¦  Ei? Vi se pare cunoscut? Ceva similitudini cu televiziunile lui Vântu, Voiculescu, Ghiță, Dan Diaconescu? Nicio deosebire? Păi cum? Nu suntem în 2012? Nu? Suntem în 1980?

- Face ce face doctorița Cristina Gândăcioiu și iese în spațiul public numai cu declarații trăsnite. Săptămâna trecută, în prima zi de anunțare a potopului biblic, DSP-ista și-a sunat toți cunoscuții din instituțiile publice, să anunțe venirea unei tornade, la 15 trecute fix. Doctorița a băgat spaima în toți fără niciun motiv. Ora 15 a venit ¦ fără tornadă, a venit și ora 16 și tot nimic, nici măcar o furtună prăpădită. Mare dezamăgire mare, dar și mare ușurare pentru cei crizați de anunțul apoteotic al doctoriței. Dacă o ține tot așa, data viitoare vom avea un atac nuclear sau o explozie pe platforma chimică ¦

- Până mai acum o lună, Latrinele tv ne arătau, în fiecare zi, câte-un bătrân din satul X sau familie din satul Y, cu enșpe copii, amărâți, săraci lipiți pământului. În spatele platoului, trona poza lui Băsescu sau, după caz,  Boc și MRU. Totul, într-un scenariu grețos ce încerca să inducă ideea bizonului că ei, ciocoii  - vorba lui nea Dan “ DD a lu ™ PP, sunt vinovați absoluți. Până la Boc, pensionarul respectiv sau familia respectivă își petrecea vacanțele în Ibiza sau Monte Carlo, dar Boc, în nemernicia lui, ia... ia stai că nici nu șitim ce-i făcuse, că pensiile nu fuseseră tăiate.... aaahhh, i-a luat 5,5 % din cele 8 milioane din vremea lui Trădiceakis și, din cauza asta,  pensionarul renunțase la concediul pe iaht, cum fusese obișnuit. Unde-s pensionarii ăia? Unde-i familia necăjită? Au dispărut, deodată, din programul Latrinelor. Bagheta magică a noului guvern i-a îmbogățit pe toți?

- Banc bun: O călugăriță tinerică se duce la doctor:

- Doctore, nu pot scăpa de sughiț, mă chinuie de 5 zile! Doctorul o consultă rapid și-i spune: - Ești însărcinată! Călugărița se întoarce la mânăstire și comunică plângând verdictul. A doua zi, stareța se adresează doctorului: - De ce i-ați spus asta călugăriței noastre? - Am vrut s-o sperii ca să scape de sughiț. - Cel care s-a speriat a fost episcopul, s-a aruncat azi-noapte din clopotniț㠝.

- "Vocea Unic㠝 a Centrului de Comunicare Județean Vâlcea, ce acționează pe perioada campaniei electorale și în ziua alegerilor locale de anul acesta, este de-a dreptul mută. Este vorba, evident, de purtătoarea de vorbe de la Inspectoratul de Poliție Județean Vâlcea, Alina Teodorescu, care s-a dovedit, încă o dată, dacă mai era nevoie, incapabilă să ofere jurnaliștilor vâlceni informații despre incidentele electorale, incidente ce se petrec zilnic în tot județul. "Vocea Unic㠝 în schimb, șiomează în bocancii statului, iar acum că șieful cel mare, chestorul Ion Stoica, a plecat la MAI, delăsarea o guvernează pe purtătoarea de cuvânt. Nu mai departe de zilele trecute, Alina Teodorescu s-a sinchisit, în sfârșit, după trei săptămâni de campanie electorală intensă, să trimită și ea o informație despre un incident electoral. Mare ne-a fost mirare, numai că, la scurt timp, ne-am dezumflat când am citit și "mizeria  de informație ce ne-a fost trimisă. Chipurile, în localitatea Șușani, un nene a făcut plângere la poliție că i s-a rupt un amărât de afiș de pe casă. Mare, mare eveniment ¦ Zilnic, în tot județul, contracandidații își rup reciproc afișele electorale, posterele, bannerele și asta se întâmplă de ani buni. Numai că, "Vocea Unic㠝 este total depă șită de situație, iar jurnaliștii vâlceni au ajuns să-i regrete pe purtătorii de cuvânt ai IPJ Vâlcea de acum câțiva ani, oameni profesioniști care își respectau meseria și le respectau munca colegilor lor din teren, evidențiind-o așa cum trebuie în presa locală.

- Prezent la cea mai bună emisiune de analiză politică a televiziunilor locale, moderată de reputatul jurnalist Gheorghe Smeoreanu, "Dintele de Aur , zis și Ion Nicolae a bătut câmpii cu grație, discutând despre țeapa de zile mari pe care i-a dat-o cunoscutului fotograf, Cătălin Colniceanu. Întrebat cum a ajuns să fie protagonistul unui acestui episod, care-l dezavantajează, teribil, din punct de vedere al imaginii, "Dintele  s-a bâlbâit tot, dând un răspuns evaziv, incoerent. Omul a spus ceva, dar nu suntem siguri că am înțeles prea bine, căci Nicolae s-a certat iremediabil cu limba română, cum că el a dat niște bani pentru șiedința foto, iar, apoi, i-a cerut prea mulți, el nu a vrut să mai cotizeze, și, în cele din urmă, firul rațiunii s-a rupt. A mai îngăimat ceva despre un costum de haine pe care, cică, dacă nu-ți vine bine nu-l cumperi, de niște fotografii în care nu-i plăcea cum arăta și pe care le-a refuzat. În concluzie, o multitudine de aberații care au umplut de ru șine ecranul televizorului și au violentat urechile invitaților. Am avea noi o explicație legată de faptul că "Dintelui de Aur  nu i-au plăcut pozele. Nici nu ar fi avut cum. Mama natură nu l-a înzestrat cu trăsături deloc plăcute ochiului, așa că oricât de mult Photoshop s-ar chinui cineva să aplice chipului, nu prea mai e nimic de făcut. Tehnica modernă are, totu și, limitele ei. Omul e dizgrațios și basta!

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro