Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Săptămâna pe scurt - de la lume adunate

23 Mai 2012

- ne așteaptă vremuri grele! De aceea îi sfătuim pe tinerii care vor să plece din țară cu al treilea val să o facă - ni se pare că USL-ul este o sursă inepuizabilă de scandal. Politicienii de aici trebuie să aducă soluții, nu să se preocupe 100% din timp cum să pună mâna pe 120% din ciolan - circulau pe vremuri, la începuturile comunismului, pe plaiul mioritic, tot felul de bancuri și poezioare despre fostul argat Zăroni, făcut ministru de Petru Groza - faptul că, în cele din urmă, Petre Ungureanu a fost înlocuit cu Mircea Nadolu, reprezintă, din punctul nostru de vedere, un lucru bun - candidatul PP-DD la Primăria Râmnicului, Ion Nicolae are, ca de obicei, idei trăsnite

- Ne așteaptă vremuri grele! De aceea îi sfătuim pe tinerii care vor să plece din țară cu al treilea val să o facă. Poate în altă țară se vor căpătui. Cei răma și vor trebui să scoată de la naftalină cravata de pionier, costumele de șioim, cele de premilitară și, împreună, vom face cozi la fotograf pentru carnetele de partid. La televizor ne vom putea uita între orele 20-22, la Antene, desigur, jurnaliștii vor fi nevoiți să compună versuri și ode partidului suprem. Mulțumim dragi tovară și, cu voi la conducere, sigur ne vom izola pe plan extern, vom ajunge să stăm la coadă la pâine și lapte. Benzina se va scumpi în așa hal încât e bine să ne facem poze cu ma șina proprietate, eventual să o transformăm în coteț de păsări. Urrrra ¦ stima noastră și mândria, Antonescu, România!

- Ni se pare că USL-ul este o sursă inepuizabilă de scandal. Politicienii de aici trebuie să aducă soluții, nu să se preocupe 100% din timp cum să pună mâna pe 120% din ciolan. O țară democrată niciodată nu este 90% de partea unei culori politice. Dar se vede că tătuca Iliescu are alergie la democrație!

- Nu mai este niciun secret, pentru nimeni, că în ziarul nostru au curs râuri de cerneală despre fostul prefect al județului, Petre Ungureanu, un controversat personaj, care a reu șit să- și atragă o droaie de antipatii de când populează spațiul public autohton. Faptul că, în cele din urmă, Petre Ungureanu a fost înlocuit cu Mircea Nadolu reprezintă, din punctul nostru de vedere, un lucru bun. Numai că, așa cum era de așteptat, o parte a presei nu se bucură prea tare de această schimbare, considerând, probabil, că Ungureanu ar fi trebuit să rămână etern în funcție. Nu ne interesează prea tare acest aspect, dar atunci când se dezinformează există reale probleme. Citeam, zilele trecute, într-un ziar că prefectul Mircea Nadolu ar fi încurcat, chipurile, evenimentele, vorbind despre Ziua Imnului și de intonarea Imnului Național "Deșteaptă-te, române!  în Zăvoiul Râmnicului la 29 iulie 1848 și deloc despre semnificația zilei de 20 iunie 1388.

Am citit și recitit și noi discursul prefectului Nadolu și nu putem spune că reprezentantul Guvernului în teritoriu a făcut greșeli majore. Chiar deloc. El a punctat, foarte bine, în discursul său importanța manifestării. Clar și la obiect. Iar despre faptul că, vezi Doamne, consilierii săi nu- și fac treaba, sunt simple răutăți care nu- și au sensul. Oricum, sunt cu mult mai buni decât anteriorii, asta garantat!

- Circulau pe vremuri, la începuturile comunismului, pe plaiul mioritic, tot felul de bancuri și poezioare despre fostul argat Zăroni, făcut ministru de Petru Groza. Una din poezioare sună așa: Caligula imperator/ Și-a făcut calul senator/ Petru Groza mai sinistru,/ A făcut din bou ministru . Să fi fost și la Rm. Vâlcea, la fel? Cu senatorul și șioferul? Măi să fie, poezie! Ce timpuri erau acelea ¦ Nu visam să se mai întoarcă! Pe când niște poezioare cu șioferul Tîlșu?

- Legea Big Brother  privind reținerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de rețele publice de trafic de telefonie și Internet a fost adoptată de parlamentul uslamist. Începând după promulgare, furnizorii de Internet și telefonie vor fi obligați să stocheze timp de șase luni toate datele legate de convorbirile telefonice și schimburile de e-mail-urile noastre. După cum se vede, acum a devenit obligatoriu păstrarea convorbirilor telefonice și a e-mail-urilor, instalarea de camere și microfoane la domiciliu, urmează reactivarea turnătorilor gen Felix și apoi trimiterea celor ce critică partidul de guvernământ în pușcării și la muncă silnică. Am spus că începe să se audă zornăit de seceri și ciocane. Și cu libertatea și dreptul omului la viața privată cum rămâne? Deja nu mai vorbim de democrație, ci de o nouă formă de dictatură, în care cei de sus vor putea să ne controleze viețile.

- Să ne imaginăm următorul scenariu: Ponta demite un ministru liberal pe care îl acuză de incompetență. Liberalii se supără, amenință cu ruperea USL. Ponta nu renunță la moralitate  și își menține decizia. USL se rupe, PSD ajunge în sondaje la 40% și PNL la 20%... și astfel PSD poate guverna din iarnă singur, fără a mai împărți ciolanul cu PNL și fără a mai fi stresați de obligativitatea ca în 2014 să-l susțină pe adormit la prezidențiale. Poate bat câmpii, poate PSD-ul nu s-a gândit niciodată la așa ceva, dar niciodată nu se șitie. Prea mi-am bătut capul pentru a afla motivul pentru care PSD și-a dorit guvernarea înainte de alegeri. Acum se explică totul... votul uninominal pur. Dar rămâne întrebarea: s-a zbătut PSD pentru a-l suspenda pe Băsescu (din care nu câștigă nimic) doar pentru că așa își doresc Antonescu și Voiculescu? Sau Ponta se vrea președinte?

- Candidatul PP-DD la Primăria Râmnicului, Ion Nicolae, are, ca de obicei, idei trăsnite. În programul electoral pe care l-a conceput cu mare sârg pentru campania electorală care l-a luat, oricum, nepregătit, "Dintele de Aur  a trecut un proiect de-a dreptul năucitor. Omul vrea metrou în Râmnicu Vâlcea și basta! El crede că ruta feroviara care străbate orașul se poate transforma într-un metrou. De fapt, el vrea ca linia să intre în subteran în nordul orașului și să iasă în sud.

Am aflat că omul este mai prezent ca niciodată pe micile ecrane, fiind invitat la tot felul de emisiuni televizate unde bate câmpii cu grație. De curând, el vorbea, de parcă l-ar fi întrebat cineva, despre fluidizarea traficului din municipiu cu o așa vervă de ai fi zis că se pricepe. Nicolae a reiterat ideea că pentru ca acest lucru să devină posibil, este necesar ca gara să fie îngropată sub pământ, pentru ca ma șinile să aibă mai mult loc pe stradă. Credem că odată cu trecerea timpului, Nicolae s-a maturizat, dar, se vede treaba, că omul a rămas acela și pueril politic dintotdeauna. Este doar la nivelul politicii de grădiniță, pe care nu poate să-l depășească vreodată pentru că e plafonat.

- Am văzut, acum câteva zile, un film, pe TVR 2 (mi se pare), în care era vorba de o gagic㠝 a lui Mussolini pe care serviciile lui secrete au închis-o la balamuc și care i-a făcut și un copil. În acel film s-au difuzat secvențe filmate cu Mussolini (originale) chiar din acea perioadă. Cine a urmărit filmul, nu poate să nu facă similitudini între discursurile lui Mussolini și cele ale lui Crin Antonescu. Nu poate să nu observe acela și stil de aruncare a capului  pe spate, ca și al lui Mussolini. Deci e o chestie de psihic. Apoi, auzindu-l pe Antonescu cum îl numește pe Președintele țării că este mârlan  ne face o mare scârbă să îl mai vedem. Multora ne este ru șine că avem astfel de politicieni needucați în România. Pe vremea când se învăța carte în țara noastră și examenele se luau pe bune, repetenți rămâneau doar cei submediocri și infantili. Cine poate crede într-un asemenea exemplar decât unul asemenea lui?

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella