Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Săptămâna vâlceană pe scurt

20 Mai 2012

- Caius Iulius Caesar Germanicus, al treilea împărat roman, simbolul despotismului și incoerenței, cunoscut drept Caligula, și-a făcut calul, Incitatus, consul: un rang foarte mare în Imperiul Roman - USL din România, Anunț important ¦ căutam, de urgență, ministru pentru învățământul național. Cerințe: fără nicio lucrare scrisă, fără cursuri de formare, fără cunoștințe de limbi străine - în atenția celor care sunt dușmanii președintelui Traian Băsescu și ai PDL-ului. După gripa aviar㠝 și gripa porcin㠝, când s-au vândut, cu bani mulți, întreaga rezervă de vaccinuri pe bază de apă de izvor, pentru un placebo mondial - noul prefect de Vâlcea, liberalul Mircea Nadolu, a primit drept moștenire patru procese, toate  de la fostul prefect Petre Ungureanu, toate intentate de angajații disponibilizați în vara anului 2010 -

- Caius Iulius Caesar Germanicus, al treilea împărat roman, simbolul despotismului și incoerenței, cunoscut drept Caligula, și-a făcut calul, Incitatus, consul: un rang foarte mare în Imperiul Roman. După 2000 de ani (Caligula s-a născut la 31 august 12), senatorul liberal vâlcean Emilian Frâncu “ candidat la primăria Râmnicului din poziția de lider al Organizației municipale galbene, își face șioferul consilier municipal, demonstrând a o mia oară cât de responsabil și cât de intelectualist este el. Șoferul căruia Caligula  de Vâlcea vrea să-i dea sinecura politică se numește Ionuț Tîlșu și, deocamdată, se află pe locul 12 în clasamentul propozabililor liberali municipali. Surse din anturajul acestuia spun că omul se arată foarte răbdător cu șieful său care-l ține toată ziua după el și îl înfometează, tocmai pentru că i s-a promis că va ie și consilier sau, în caz că nu prinde lista prin votul exprimat de râmniceni, i s-a promis că va fi făcut director, după cum pedeliștii l-au făcut director la Agenția Domeniului Statului și pe arbitrul de handbal Constantin Tanislav, fără să aibă competențe în profesie. Deci, se poate! Tîlșu acesta, ca să- și învingă foamea, ia din banii Frâncului aflați în torpedoul ma șinii și- și cumpără mâncare, atât pentru el cât și pentru acasă, minunându-se de cât de zgârcit poate fi șieful său. Nu are timp, viitorul consilier/director să facă piața pentru familie, așa că se adaptează precum infanteristul la terenul de război. De și s-ar putea ca informația aceasta să nu corespundă în totalitate adevărului politic circulant, totu și, câteva repere  tot se potrivesc. Tîlșu este șiofer, se află nominalizat pe lista consilierilor municipali liberali, a afirmat de nenumărate ori că din banii șiefului său își cumpără sandwich-uri ca să- și potolească foamea, iar Emilian Frâncu este cunoscut ca proprietarul unei colonii de arici adăpostiți prin buzunarele hainelor lui și, în caz de insucces politic, se va ocupa de cultura și înmulțirea aricilor mâncători de iarba fiarelor, animale numai bune de exportat în țările aflate în degringolada financiară. Așteptăm, optimiști, reacția electoratului râmnicean, care va ajuta la pensionarea politică a candidatului USL și la creșterea exportului de arici autohtoni.

PS - În această notă pamflet este vorba de un anume Tîlșu și nu de Tîlciu - consilierul parlamentar care se poziționează pe locul 27 din lista USL. În caz, nu poate fi vorba de "ce mi-e geam, ce mi-e fereastră". E Tîlșu...

- USL din România, Anunț important ¦ căutam, de urgență, ministru pentru învățământul național. Cerințe: fără nicio lucrare scrisă, fără cursuri de formare, fără cunoștințe de limbi străine. Măcar cu un bacalaureat luat pe bune. Rugăm seriozitate. Pentru relații suplimentare, sunați-i pe Victor Ponta sau pe Crin Antonescu, la Grivco. Dacă ei nu vă răspund, sunați-i pe Mang sau pe Corina Dumitrescu. Ei sunt cei care vor decide (de ciudă că n-au putut ocupa postul). Sunt doxă de carte copiată!

- Iată cerințele necesare ca să ajungi ministru al Educației: - să scrii în propriul CV că ai predat la Colegiul Tehnic Anghel Salygny  folosind doi de y  - să șitii să utilizezi corespunzător atât aparatura xerocopiere  cât și scanner  - să fi mers în Piața Universității, pe frig sau ploaie, și să fi strigat din toți rărunchii Jos Băsescu! . Maramureșeanul Liviu Pop, noul interimar la ministerul Educației, le-a îndeplinit pe toate trei, cumulativ... Se mai bagă cineva?... nu-i mare lucru!...

- În atenția celor care sunt dușmanii președintelui Traian Băsescu și ai PDL-ului. După gripa aviar㠝 și gripa porcin㠝, când s-a vândut, cu bani mulți, întreaga rezervă de vaccinuri pe bază de apă de izvor, pentru un placebo mondial, acum ni se insuflă teama de căpușe. Deci, nu călcați iarba prin parcuri și nici nu ie șiți la picnic pe verdele naturii solului. Pentru că numai Băsescu e de vină! L-am văzut cu ochii noștri cum a golit o pungă plină de căpușe prin parcurile țării. Le împrăștia prin iarbă și psalmodia încetișor, cam pe nas: Uști, la iarbă verde, copiii mei! 

- S-a lămurit toată lumea cine sunt ONG-urile care zic că reprezintă Societatea civilă, când, de fapt, ele sunt înregimentate la USL (Alina Mungiu, Alistar, Corina Dumitrescu etc.). În 2004, premierul Adrian Năstase a acordat banii din fonduri publice ONG-urilor de casă, dar și sedii pentru ca acestea să- și desfășoare activitatea. Păi, dragii mei, ce societate civilă mai e aia care e finanțată de stat? Oare societatea civilă nu ar fi manipulată de partidul sau partidele care sunt la putere când e vorba de bugetul lor și banii care trebuie să îi primească? Eu nu aș vrea să fiu reprezentat de o societate civilă care primește bani de la bugetul de stat. Societatea civilă trebuie să se autofinanțeze nu să primească bani de la buget pentru că asta înseamnă că vor fi la mâna partidelor de la putere. Nu-mi mai plac ONG-urile. Sunt mai rele decât partidele. Nici nu le mai poți numi ONG-uri, pentru că în afară de două - trei persoane vizibile prin media, nu mai sunt alții. ONG-urile s-au structurat mai ceva decât partidele și au ajuns toate de stânga. Nu-i văd pe cei de la ProDemocrația lui Pârvulescu că mai reprezintă societatea civilă.  Și nici pe madam Mungiu că mai reprezintă ceva. Și Pârvulescu și Mungiu s-au instalat acolo și nu mai au loc alții de gura lor. De aceea au rămas aproape singuri și nu mai reprezintă nimic.

- În viața publică a țării, există un lucru pe care românii nu-l înțeleg: Dacă președintele Traian Băsescu zice ceva despre co-președinții USL, hopa repede cu suspendarea lui, dar dacă Ponta sau Antonescu spun tot felul de tâmpenii și de jigniri la adresa președintelui, Băsescu nu le poate face nimic? Asta a fost și este dictatura de care se plângeau la Bruxelles cei doi? Și pe mine m-a enervat Băsescu cu niște chestii. Dar Doamne-Dumnezeule, Ponta îmi face părul măciuca. Auzi: Pe domnul Marga l-am rugat să meargă la Chicago, împreună cu președintele țării, pentru că șitiți că președintele țării merge în general în străinătate și nu reprezintă pe nimeni, decât pe el. M-am gândit să fie acolo doi miniștri - dl Marga și dl Dobrițoiu - ca să înțeleagă partenerii noștri internaționali că există oameni serio și în România .  Mai mare insultă nici că se putea. Ce păcat că nu avem în Codul penal și infracțiunea de crimă de lezmajestate (jignire adusă persoanei sau autorității unui suveran, în țările monarhice, pedepsită de lege ca o crimă)! Știți cum văd eu situația? Când un avion (România) care intră într-o zonă cu turbulențe puternice, de abia se menține în zbor, vin niște pasageri (Ponta - USL) și preiau comanda. Avionul intră în picaj, iar pasagerul de la manșă (Ponta) și acoliții lui habarniști îl înjură pe căpitan în interfon. Știi ce urmează, nu? Se profilează un nou conflict între guvern și șieful statului. Dacă USL o să formeze guvernul după alegeri, România o să se oprească din mersul înainte, pentru că USL nu vrea modernizarea statului ci subjugarea românilor.

- Noul prefect de Vâlcea, liberalul Mircea Nadolu, a primit drept moștenire patru procese, toate  de la fostul prefect Petre Ungureanu, toate intentate de angajații disponibilizați în vara anului 2010. Din cele patru dosare aflate pe rol trei  sunt pentru anularea ordinelor de prefect privind încetarea raportului de serviciu sau de muncă și un dosar  pentru anularea ordinului  de ministru, toate aceste ordine fiind considerate ilegale. Fostul prefect Petre Ungureanu s-a ținut de cuvânt, a lăsat ceva în urma lui, și nu orice, a lăsat moștenire patru procese în instanța de judecată, toate intentate de angajații disponibilizați în vara anului trecut în baza unor ordine mai mult sau mai puțin legale, unele chiar inexistente. Din istoricul prezentat de juriștii biroului juridic al prefecturii reiese că prefectul a câștigat în mare parte  procesele cu foștii angajați, cu ajutorul  instanțelor de judecată care au judecat chiar și  în lipsa probelor, Prefectura refuzând să pună la dosar ordinele în baza cărora a făcut disponibilizările. Acestea au fost ținute la secret chiar și atunci când jurista Veronica Avram s-a ales cu plângere penală pentru fals intelectual. Ghemul misterelor din Prefectură trebuie descâlcit, mai ales că fostul prefect de culoare portocalie s-a laudat că și-a luat. în instituția guvernului din teritoriul nostru. câtă putere a vrut. Chiar așa?

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella