Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Săptămâna pe scurt - de la lume adunate

25 Apr 2012

- Micile secrete ale nominalizărilor pe listele de consilieri municipali sau județeni, la PSD sau PNL, răzbat, în majoritatea lor, în mai toate redacțiile serioase din județ - Serile trecute, Crin Antonescu a declarat, stupefiant, la un post tv., că scopul său politic este distrugerea PDL  - Nu de mult, conducerea Patriarhiei României și-a prezentat neutralitatea față de partidele aflate în concurență pe e șichierul național - Situația PDL-ului e nasoală și a lui MRU de asemenea - Primarul de la Govora, liberalul Mihai Mateescu, asistă neputincios, în ultima perioadă, la migrarea oamenilor de bază din PNL spre partidul condus de dușmanul său (de moarte?), pesedista Daniela Oteșanu - Schimbare de viziune în PSD Vâlcea

- Micile secrete ale nominalizărilor pe listele de consilieri municipali sau județeni, la PSD sau PNL, răzbat, în majoritatea lor, în mai toate redacțiile serioase din județ. Publicarea lor nu încalcă normele jurnalismului, slujba și presei având chiar obligația de a dezvălui aceste secrete din politic opiniei publice care trebuie să fie foarte bine informată. În numărul trecut, am publicat "lista secretă a PSD  și mai toată strategia electorală a acestui partid, parte componentă a USL, în fapt motorul acestei ciudate uniuni. Și dacă suma de bani pe care pretendentul la funcția din Consiliul municipal sau județean trebuie să o cotizeze a fost stabilită la numai 100 de milioane lei “ sumă contabilizată, parol! “ se spune că liberalul Emilian Frâncu, pentru a trece pe listă primii 10 pretendenți pesediști la Consiliul municipal Rm. Vâlcea, ar fi primit 800 milioane lei de la liderul organizației PSD Rm. Vâlcea “ Ion zis Gigi Matei, câte 80 de milioane pe cap de candidat. Am specificat “ SE SPUNE “ pentru că noi nu credem că pesedistul șief i-ar fi dat eternului său adversar politic banii amintiți, pentru că, oricum, candidații pesediști nominalizați ar intra, cu ușurință, în Consiliu, dat fiind sufragiile electorale consistente ale PSD. Căutând, discret, în contabilitatea organizației liberale a lui Frâncu materializarea prin chitanțe a acestei plăți, nu am regăsit suma, ceea ce dă indicii sigure că zvonerii au vrut să intoxice opinia publică, speculând avariția și pofta de numărarea banilor a candidatul la funcția de primar Emilian Frâncu (s-a văzut asta la televiziunea națională). Așteptăm un răspuns de la cei doi “ Ion zis Gigi Matei și "Măndelul" Emilian Frâncu. De va veni la tine ¦ vântul (din buzunare) “ acesta este imnul electoral al lui Frâncu cu care vrea să cucerească Râmnicul.

- Serile trecute, Crin Antonescu a declarat, stupefiant, la un post tv., că scopul său politic este distrugerea PDL . Nici mai mult, nici mai puțin. Nu înfrângere electorală, ci direct distrugere. Epurare politică, în buna tradiție a valorilor istorice liberale, respectiv toleranța și libertatea de exprimare, așa cum le interpretează acest Mic Hitler , aflat acum la cârma PNL... Și cum apare Antonescu cu o declarație tare, șiocantă, hop! și supusul său transmițător de mesaje, goarna lui Antonescu, ecoul său, prestigiosul cândva ziarist Cristian Tudor Popescu.  Zău așa, CTP, matale simți imediat des nevoia de a spăla prin lingere și a ambala frumos mârlăniile și excesele verbale ale lui Antonescu? Doar nu-ți închipui că nu ne-am prins că ai fost doar o jalnică goarna pentru cele spuse de Antonescu la emisiunea lui Turcescu. Acum, maestre, nu zicem că PDL-ul nu- și merită dezastrul electoral, dar chiar "distrugere ? Să ne amintim cine a mai purces în istoria noastră recentă la distrugeri de partide , luate, așa, la pachet? A tunat și v-a făcut Ion Iliescu cu dosul ¦ ideilor democrate!

- Nu de mult, conducerea Patriarhiei României și-a prezentat neutralitatea față de partidele aflate în concurență pe e șichierul politic național, atenționând slujba și din teritoriu să nu care cumva, în biserică, după slujbele duminicale, să se facă politică și campanie electorală. Pare mulțumitoare și echitabilă această prevedere, numai că ¦ "cu popii nu te joci". Unul dintre aceștia “ preotul Petre Mateescu, de la biserica din comuna Bujoreni, a și început să-i sfătuiască pe enoria și săi să-l voteze pe actualul primar, Alexandru Roșu “ roșu și ca nume, dar și ca nuanță a partidului din care face parte. La fel procedează și polițistul șief de post, ceea ce nu-i chiar ortodox, iar inspectorul-șef chestorul Ion Stoica nu șitie. Prea Sfinția voastră Lovișteanu, ce ar fi să urmăriți să nu se facă politică și campanie în biserici, că tot faceți și desfaceți prin parohii și printre popi? Superiorii v-au trasat această sarcină și e musai să o realizați. Altfel, vă vede Doamne-Doamne cum fluierați în Episcopie!

- Situația PDL-ului e nasoală și, a lui MRU, de asemenea. Populația e atât de înverșunată împotriva lui Traian Băsescu și a PDL-ului încât, indiferent ce măsuri vor lua portocaliii, nu vor câștiga mai nimic și va pierde și Ungureanu. Acum are ocazia președintele țării să se dovedească mare jucător! Dacă va convinge pedeliștii să voteze moțiunea de cenzură, cade guvernul Ungureanu și îl poate desemna, oficial, premier, pe Crin Antonescu. Ar fi o lovitură măiastră. USL nu va putea refuza guvernarea, când 90% (zic ei) din populație îi vor la guvernare. Crinuța nu va mai dormi toată ziua, ca până acum. În 6 luni se rupe și USL-ul, iar populația se va lămuri cu ăștia, că-s niște mincino și și șiarlatani. PDL-ul, cu o parte din PNL, sub conducerea lui MR Ungureanu, vor face un partid de dreapta, în 6 luni și vor câștiga alegerile din toamnă. Degringoladă mare, în această perioadă în USL. Drumul lui Ungureanu la președinție va fi asigurat prin compromiterea totală a lui Crin Antonescu, în 6 luni de guvernare (așteptări mari, rezultate canci!). Apoi, se va produce dispariția PDL-ului, dar și a PNL-ului, apărând o altă formațiune de dreapta sub conducerea liderului Ungureanu. Astfel, se va adeveri că Antonescu e groparul PNL, iar PSD-ul, cu Ponta al lor, o iau în brațe  de zici că țin un copil mic și-l leagănă... ha,ha,ha... Hai, Băse, amintește-ți de don Semaca...

- Primarul de la Govora, liberalul Mihai Mateescu, asistă neputincios, în ultima perioadă, la migrarea oamenilor de bază din PNL spre partidul condus de dușmanul său (de moarte?), pesedista Daniela Oteșanu. Gurile rele din Govora spun că edilul rămâne pe zi ce trece tot mai singur și mai izolat ( și-a pierdut până și prietenii care l-au ajutat în campaniile trecute!), iar liberalii pe care-i credea fideli și credincio și lui pleacă la PSD, pentru că nu-i mai suportă atitudinea de îngâmfare și de superioritate fără temei, dar și pentru că le este ru șine să rămână lângă un edil care a dus la pieire una dintre cele mai frumoase stațiuni din țară. Pe de cealaltă parte, echipa condusă de social-democrata Daniela Oteșanu, al cărei candidat la Primăria Govora este govoreanul get-beget Radu Dumitrescu, se întărește tot mai mult, iar familii importante din stațiune și-au anunțat intenția de a sprijini echipa PSD. În barca social-democrată se pare că au venit și foarte mulți pedeliști, care au dorit să fie alături de Radu Dumitrescu, tot așa cum au fost și în anul 2008, atunci când acesta a candidat din partea PDL. Sfăr șitul dinastiei Mateescu la Primăria Băile Govora, este aproape!

- Schimbare de viziune în PSD Vâlcea. Liderii PSD vor să-i racoleze din nou pe cei șase primari refuzați la ,,import  de membrii Consiliului Județean. După racolarea pedeliștilor de la Caraș Severin de către liberali, pesediștii vâlceni au revenit la sentimente mai bune față de primarii Puterii ¦ îi vor în barca PSD, dacă asta presupune o victorie zdrobitoare la alegerile din vară. Acum, precedați de evenimente, au uitat că au votat împotriva racolării lor, destul de vocal, au uitat și faptul că respectivii au fost înștiințați că au fost refuzați. Liderii PSD îi curtează din nou pe edili cu tot felul de promisiuni, dar primarii loviți în orgoliu nu mai vor. O parte din ei au  declarat pe față că se riscă cu PDL decât să se trezească maziliți din nou de pesediștii alergici la culoarea portocalie.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella