Săptămâna vâlceană pe scurt

13 Mar 2011

- Duminică dimineața, în intervalul orar 10-12.30, la sediul organizației județene a PNL Vâlcea, a avut loc șiedința Delegației Permanente Teritoriale, care se ține odată pe trimestru - Senatorul Emilian Frâncu ne-a făcut și ne face numai necazuri - Încet, încet, conspirația PCC și a colaboraționiștilor autohtoni împotriva Oltchim se destramă - Zilele trecute, Râmnicul a fost vizitat de comicul vestit al Olteniei rudimentare, Mugur Mihăescu “ Garcea, care a ajuns președinte executiv în Partidul Verde - Liberalii și social-democrații au făcut pace sub ficu și din CJ, s-au sărutat sub roze, dar nu au renunțat la candidatura pentru primărie și consiliul județean

- Duminică dimineața, în intervalul orar 10-12.30, la sediul organizației județene a PNL Vâlcea, a avut loc șiedința Delegației Permanente Teritoriale, care se ține odată pe trimestru, unde s-a analizat activitatea politică a membrilor organizației, prezentarea unor situații previzibile și îndeplinite, dar și validarea candidaților la președinția Consiliului Județean “ deputat Cristian Buican și Primăria Râmnicului “ senator redistribuit Emilian Frâncu. În unanimitate (ca la Partidul Comunist), cei doi au primit girul colegilor lor. Încă de la începutul reuniunii, Emilian Frâncu, zis Grădiniță, a început să se laude cu rezultatele parțiale ale unui sondaj de opinie făcut de "eminența cenu șie  galbenă, Vali Monceanu, afirmând că stă foarte bine în clasamentul candidaților râmniceni la Primăria Râmnicului, deținând, până acum 32,54% din sufragiile electorilor, iar Romeo Rădulescu are 31,55%. Obișnuiți cu mitomania și lăudăroșenia Frâncului, informăm cetățenii că nici pe departe situația electorală, la acest moment, nu stă așa. Cifrele anunțate, din sondajul făcut pe genunchi, sunt fantasmagorice, fiind măsluite de acela și Monceanu, trișorul care îi minte pe toți ( și nu credem că pe "moka ), de ajunge să se mintă și pe el, crezându-se fără tăgadă. Un e-mail otrăvit, transmis de la o adresă de internet necunoscută și neoficială, a intoxicat redacțiile unor ziariști naivi, precum că Frâncu este pe primul loc în competiție, iar Mircia Gutău “ care nu mai are gânduri și nici nu poate curând să candideze “ are numai 4,33 din voturile ce se vor exprima. Batjocora, la care supune redacțiile naive Emilian Frâncu, nu atinge redacțiile serioase, cum niciun om serios nu poate crede că acest individ cu copilărie întârziată i-ar putea devansa, în alegeri, pe Romeo Rădulescu sau pe Gigi Matei. Un sondaj de opinie, de-adevăratelea, făcut de studenții de la una din facultățile vâlcene, sub directa îndrumare a unui om de afaceri local și supervizat de liderul unui partid interesat atât de președinția Consiliului Județean, cât și de Primăria Râmnicului, a prezentat următorul rezultat temporar: Romeo Rădulescu “ 36% din voturile electorilor din eșantion; 28% - Gigi Matei, Cristian Buican “ 20%, Emilian Frâncu “ 14% și Bogdan Pistol 8%, la Primăria Râmnicului, iar la Consiliul Județean: Ion Cîlea “ 38%, Cristian Buican “ 32%, Ștefan Prală “ 28% și Mihai Persu “ 2%. Eșantionul supus analizei statistice are 1200 de subiecți. Până acum s-au centralizat 64,5% din chestionare. Vom reveni.

- Liberalii și social-democrații au făcut pace sub ficu și din CJ, s-au sărutat sub roze, dar nu au renunțat la candidatura pentru primărie și consiliul județean. De și centrul le-a impus să- și nominalizeze un candidat comun, nici liberalii, nici social-democrații nu sunt dispu și să se resemneze. Dimpotrivă. Cei doi lideri au găsit soluția salvatoare. USL își va desemna un candidat unic, într-adevăr, dar fiecare partid va merge cu ,,alergătorul de baz㠝 pe lista independenților. Astfel, vor împăca și capra și lupul.  Fiecare partid în parte va avea două echipe de campanie, una va ajuta candidatul oficial, în limita resurselor, cealaltă va da totul pentru ,,independentul  partidului.

- Senatorul Emilian Frâncu ne-a făcut și ne face numai necazuri. De ani de zile, de când îl monitorizăm și, prin critici obiective, nu-l lăsăm să- și bată joc de Vâlcea și vâlceni, ne produce numai pagube. Pornind de la împovărătoarea amendă de 3 miliarde lei impusă (politic) subordonatului său de la Inspecția în Construcții, de la amenințarea Prim procurorului Trancă cu Comisia de Abuzuri a Parlamentului (pentru că, zicea el, nu ne sancționează penal pentru vina administrativă de indisciplină în construcții), de la deplasarea “ PERSONALĂ “ însoțit de factori de răspundere ai Ministerului Transporturilor, Compania Căilor Ferate “ în calitate de parlamentar reclamagiu “ la proprietatea firmei noastre din Dăești, impunerea rezilierii unor contracte de publicitate încheiate cu noi de oameni de afaceri liberali și până la solicitarea unui important conducător administrativ de a ne pune botniță, nu i-au mai rămas prea multe moduri de șiantaj acestui individ. Șantajul său este permanent, inconștientul neștiind că acțiunile sale se pot încadra ușor în trafic de influență. Dar cum noi șitim că el este bolnav, nu ne prindem mintea cu fabulațiile și minciunile sale. Problemele de care se lovește liderul Frâncu sunt paranoia și narcisismul. Dacă aceste lucruri sunt garnisite și cu o sociopatie ușoara, deja ajungem la marii conducatori ai lumii. Atat Mao Tse Tung, cât și Hitler și Stalin se aflau în zona respectivă. L-am somat pe individ să prezinte public dovezile precum că redactorul nostru șief are proprietăți, vile și autoturisme de lux (ca și fiul său, de altfel, după cum scrie și pe Facebook), afirmații făcute public, dar a băgat capul în pământ, ca struțul. Nu are nicio probă, nu are nimic, nici măcar ceva în cap. Așa că degeaba i-a cerut unui partener contractual (miroase a șiantaj, subtil!) ca să ne întâlnim cu el și să ne înțelegem asupra viitorului relației. Pe această cale îi transmitem lui Frâncu că ne-a mai păcălit de două ori, încheind un "armistițiu , după cum a cerut intermediarului solicitant, pentru ca, după numai o oră de la despărțirea de noi, să îl încalce grosolan. Nu are onoare! Dar dacă insistă să dialogăm, îl așteptăm cu un certificat medical din care să rezulte că a făcut un infarct miocardic (ca și cel ce i l-a produs editorului șief al ziarului nostru) și cu chitanța din care să rezulte că ne-a plătit amenda de 3 miliarde lei, contravenția dată de fostul său tovarăș de persecuții politice “ Ion Nicolae. Altfel, își consumă energia degeaba. Indiferent la cine va mai apela, în viitor, nu ne vom lăsa șiantajați.

- Încet, încet, conspirația PCC și a colaboraționiștilor autohtoni împotriva Oltchim se destramă. Supu și unei viitoare sancțiuni penale în instanțele de judecată, prin procesele ce li s-au intentat, "războinicul  Zaremba a săltat steagul alb în sus și cere împăcare. Polonezul uitase că se află în România, că până la urmă, prin acțiunile sale abuzive, va întărâta focul sub mămăliga românească și că aceasta va exploda. Ceea ce i se și întâmplă. De aceea, el vrea să lase deoparte trecutul securist exercitat sub nasul serviciilor de informații românești, aflate într-o inerție revoltătoare și a hotărât să-i dea în gât pe toți agenții lui de influență și "cârtițele  de la Oltchim, în schimbul viitoarei colaborări parteneriale cu perla chimiei românești. Acum o să putem vedea contribuția prefectului Bebe Ungureanu, a ziaristului Silviu Popescu, dar și a altor trădători, la frânarea dezvoltării activității de la Oltchim.

- Zilele trecute, Râmnicul a fost vizitat de comicul vestit al Olteniei rudimentare, Mugur Mihăescu “ Garcea, care a ajuns președinte executiv în Partidul Verde. Cu a sa deviză "Am intrat în politică pentru că urăsc politica , din start și-a dat un șiut în fund, licențiindu-se de pe e șichierul politic național. Cum să fii politician, dar să urăști politica?! Exact asta ne mai lipsea. După ce și-a bătut joc de "umbra  lui Leana, dă atac, acum și la ¦ Nuți “ spaima constituției. În fața unei astfel de perspective, nu-i mai rămâne decât să se strângă puțin de ouțe și să chirăie ca o soprană. Să fie auzit și să se înțeleagă că este neputincios. Nu șitim ce demoni îl bântuie, că după cum slabă prestație de artist amator are, slabă încercare va avea și în politică. Ani de-a rândul a preamărit curvia, lenea, hoția, prostia, șimecheria, țigănia, rămânându-i numele de ru șine 3-4 generați viitoare și iese acum la rampă să ne spună ce destin i s-a pregătit României în culisele FMI. De parcă nu s-ar șitii că PSD și Năstase au compromis viitorul național al țării. Acum dansăm după cum ni se cântă din afara granițelor țării! De câte ori îl vor vedea pe Garcea, la pupitrul cu microfon sau în fruntea celor vreo 10.000 de "verzi  - cât spune că sunt acum înregimentați în Partidul Verde, spectatorii actelor sale politicianiste nu vor putea face altceva decât să zâmbească. Facem pariu că va începe și el să-l înjure pe Traian Băsescu. Și asta pentru că aceasta va fi rețeta "succesului  pentru mulți debusolați inconștienți. De acum, misiunea politică a lui Mugur Mihăescu va fi să salveze țara de ¦ Garcea. I se va striga și lui: "Ie și afară, javră ordinară? . Într-o publicație lansată de cheliosul prezidențiabil cu batic pe cap, botezată “ "Å¢ara lui Garcea  “ titlul de deschidere a fost: "Å¢ara te vrea curvă. Ai făcut 21 de ani, Românie. Treci la produs! . Reflectați și scuipați. A pagubă! No comment.

- Situație fără precedent. Nou înființata Asociația Apa Vâlcea a și intrat în faliment. Se pare că Direcția Finanțelor Publice a blocat conturile asociației, conturi goale de altfel. Primari refuză să- și plătească cotizațiile datorate Asociației, 400 lei/luna, unii pentru că nu au bani, alții pentru că nu au chef. Primăria Râmnicului, ultima intrată în asociația cu pricina ar avea de dat ceva mai mult, cam 400 milioane pe trimestru, dar se mai gândește oleacă dacă-i dă acum sau în ultima zi de plată. Printre marii datornici se numără și CJ, angajații asociației și-ar fi primit banii mai demult dacă angajații CJ, respectiv directorul Mircea Predescu, nu ar fi încurcat niște acte. Dar ce mai contează, angajații APA Vâlcea pot să trăiască și cu aer, cât despre plata datoriilor către stat, DGFP Vâlcea poate să mai aștepte că doar e criză, iar zilele nu au intrat în sac.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...