Săptămâna vâlceană pe scurt

09 Mar 2011

- Scandal cu o demitere temporară de lider și două șiedințe de partid, ținute sub girul unor adunări generale, una ordinară și alta extra-ordinară, în aceea și zi - Nicio masă fără pește, niciun număr de ziar fără Frâncu - Petrecere ratată la PSD Vâlcea. De 8 Martie, femeile din organizația municipală Râmnicu Vâlcea a PSD au fost la un pas să primească drept cadou o amendă pentru parcare ilegală - Comisarii Gărzii Financiare se dau loviți la acțiunile organizate de Poliția Rutieră Vâlcea - Sinistrații din Golești au luat cu asalt prefectura

- Scandal cu o demitere temporară de lider și două șiedințe de partid, ținute sub girul unor adunări generale, una ordinară și alta extra-ordinară, în aceea și zi. Unde? La Drăgășani, în cadrul organizației municipale a PDL. După numirea la comanda politică  a profesorului Tibi Vătafu, în organizație s-a conturat un grup de membri ostili acestuia, pe care, din umbră, a început să-i întărâte și să-i ghidoneze Valentin Iliescu - VAI, "ministrul  pentru Relația cu Parlamentul. Individ despre care se spune că bântuie ca orbetele prin sudul județului, în cadrul organizațiilor locale portocalii, ca să pună mâna pe conducerea vreuneia dintre ele, cu bătaie lungă spre candidatură, în 2012, la Parlament. Dar peste tot a găsit numai oameni serio și, care, politicos, i-au refuzat atitudinea ispititoare, punându-l la colț. Numai că s-a făcut să se contureze grupul reacționar de la Drăgășani și, zilele trecute, în lipsa liderului Vătafu și a mentorului organizației Gheorghe Vieru, anarhiștii au convocat o adunare generală ordinară “ și l-au demis pe Tiberiu Vătafu, punându-l în funcție pe VAI, chiar dacă adunarea nu a fost statutară și liderul ei a lipsit. Profesorii Vătafu și Vieru se aflau în weekend la Sinaia, dar, aflând ce s-a întâmplat, s-au întors acasă și au convocat o adunare generală extraordinară, statutar, de data aceasta. Drept urmare, milogul Iliescu (halal parlamentar!) a primit ceea ce merita, o lovitură în locul cu caare gândește în fiecare zi, renumindu-l pe Tibi Vătafu în funcția uzurpată samavolnic. Face ce face "ministrul  Iliescu și ajunge de râsul lumii, că aleargă de unul singur în orice cursă și tot pe locul doi ajunge, la potou. Omul ăsta s-a născut să sosească numai pe locul doi și tot nu înțelege nimic din cele ce i se întâmplat. Boală, cumva?

- Este cam gata un sondaj de opinie comandat de un politician râmnicean candidat la Primăria Râmnicului și, din centralizarea provizorie a datelor, Emilian Frâncu este pe locul trei, în urma lui Gheorghe Matei și Cristian Buican, urmat îndeaproape de tânărul Bogdan Pistol, pe locul IV, introdus și el în clasament, ca să se vadă dacă a crescut politic sau nu, după cum a vrut unul din sponsorii studiului statistic. Vom reveni cu rezultatele finale!

- Nicio masă fără pește, niciun număr de ziar fără Frâncu. Dar ne-ar plăcea să facă și lucruri bune, să-l și lăudăm, că ne-am săturat de gafele sale civice și politice. Publicul vâlcean, citindu-le în ziarul nostru, se amuză teribil, convingându-se, pe zi ce trece, că Emilică “ mână mică rămâne, în fiecare an, repetent la grupa mică de la grădiniță și nu se mai maturizează deloc. După cum se arată (dar nu în tarot sau bobi) lumea s-a cam săturat de el, amintindu- și cum a povestit foștilor colegi de clasă despre aventura sa cu travestitul Cleopatra, în Tailanda, cum a numărat el banii în Parlament, sub obiectivul camerei de luat vederi și cum nu a șitiut el “ tot în fața camerei de luat vederi și la emisiunea TV a lui Gâdea “ prețul la alimente, de și votează legi care vizează traiul nostru zilnic. Dacă se mai adaugă și faptul că Frâncu nu își mai face singur interpelările parlamentare, ci îi pune pe cei din jurul său (nu pe "hemoroizi , că ăia au trac la ¦ degete și gândul la băutură) să le copieze din arhiva on-line a Camerelor Parlamentului, prezentate public de alți politicieni, în legislaturile trecute, scârba-i gata. Să mai facă el una cu număratul banilor în Parlament și poate să nu mai candideze. Va fi mort și înviat, ajungând o epavă umană, că și așa liberalul Dan Radu Rusanu nu-l mai suportă, iar colegii săi parlamentari l-au și "internat  unde trebuie, după ce l-au auzit spunând, fără ru șine și modestie, că-i mai bun decât Ion Caramitru, ca ministru la Cultură. Vedeți, ce vă ziceam noi? Nebunul nu-i zdravăn și zboru-i pe aproape!

- Petrecere ratată la PSD Vâlcea. De 8 Martie, femeile din organizația municipală Râmnicu Vâlcea a PSD au fost la un pas să primească drept cadou o amendă pentru parcare ilegală.  De Ziua Internațională a Femeii, Gabriel Băjan, liderul interimar al TSD Râmnicu Vâlcea, a organizat un chef surpriză pentru colegele de partid, chiar la sediul din Ostroveni. Din păcate ideea nu a fost ,,gustat㠝 și de vecini, la doar o oră de la începerea chefului aceștia au chemat Poliția locală, pe motiv că pesedistele le-au ocupat locurile de parcare. Sala sediului s-a golit rapid în mai puțin de două minute. Doamnele au renunțat la dans, s-au îmbrăcat în ritm de ,,armat㠝 și s-au grăbit să elibereze  parcarea rezidențială. Jos, polițiștii locali le așteptau cu un carnețel de amenzi în locul florilor. "Infractoarele" de ocazie ar fi plătit între un milion jumătate și  două milioane lei, amendă, dacă unul dintre colegii de partid nu ar fi sunat un ,,prieten . În final, pesedistele au scăpat de amendă, dar au ratat cheful.

- Comisarii Gărzii Financiare se dau loviți la acțiunile organizate de Poliția Rutieră Vâlcea, iar în alte cazuri fac exces de zel. Vineri, 4 martie, Florian Ioniță, șieful PR Vâlcea, și-a scos în stradă toți angajații într-o  acțiune de amploare care a vizat verificarea legalității transporturilor. Timp de trei ore, polițiștii au verificat aproape toate ma șinile care au intrat în județ, de la tiruri până la autoturisme de lux. Comisarii Gărzii Financiare s-au lăsat cu greu adu și la această acțiune. Șeful Gărzii nu a catadicsit să- și trimită o echipă de control decât în momentul în care șieful Poliției Rutiere l-a anunțat că cele trei televiziuni locale  îi așteaptă în stradă. Comisarul Oprea și-a trimis urgent doi reprezentanți. Polițiștii nu ar fi apelat la ajutorul lor și al Poliției Economice dacă tirurile controlate nu ar fi fost pline de marfă adusă din București, de la articole de îmbrăcăminte, până la obiecte de  bucătărie. În urma raziei, o parte dintre comercianți au rămas  fără marfă de câteva zeci de milioane de lei, pentru că nu au putut prezenta niciun fel de document pentru produsele pe care le transportau. În cazul în care comisarii Gărzii nu ar fi dat curs invitației presei, tiriștii ar fi scăpat cu marfa neconfiscată.

- Sinistrații din Golești au luat cu asalt prefectura. Cei 49 de proprietari ai gospodăriilor afectate de alunecările de teren s-au prezentat zilele trecute la audiențele prefectului Petre Ungureanu. Soarta nu a fost de partea lor. Prefectul a primit o singură persoană, bătrâna de 80 de ani căreia îi spusese că nu o poate lua acasă, pentru că mai are două. Prefectul nu prea vrea să se streseze și a acceptat doar 15 persoane pe lista de audiențe, iar ce a trecut  peste, a fost pasat angajaților instituției sau au fost reprogramați  pentru audiențele viitoare. Purtătoarea de cuvinte a prefectului a declarat că goleștenii nu au fost trimi și acasă, ci în biroul inspectorului Papa Laurențiu. Numai că sinistrații au refuzat să stea la taclale cu omul prefectului, venind pregătiți pentru o discuție cu reprezentantul guvernului în teritoriu, pentru că voiau să-i pună în față  promisiunile mincinoase făcute în cele două campanii electorale. Ungureanu anticipase asta și tocmai de aceea s-a și dat lovit.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...