Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Ultima oră


Săptămâna vâlceană pe scurt

06 Mar 2011

- Semnarea protocolului de colaborare în cadrul Uniunii Social Liberale vâlcene, s-a făcut în secret, presa locală fiind dusă cu preșul, în ceea ce privește ora semnării lui - la organizația municipală a PNL s-a deschis bursa mitei pentru locurile eligibile la consilierii locali, monitorizată (nu fără avantaje) de perceptorul ei Emilian Frâncu - ce să facem, memoria nu ne joacă feste și nici nu ne-am contaminat de amnezie retrogradă - Doamne câtă prostie îi marchează pe unii ziariști locali! - Pe surse, am aflat că preferatul majorității pedeliste pentru candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea ar fi directorul de la Hidroserv “ Ștefan Prală - cel mai ru șinos secret al României e unul pe care îl șitie toată lumea, dar preferă să-l ignore.  Secretul este că din cinci români, doi se spală în butoi - dacă se spală - și își fac nevoile în curte, într-o groapă săpată în pâmânt - aproape că-l uitasem pe parlamentarul VAI, omul bolnav de propria-i imagine și de un viitor loc călduț în Parlament, pe seama orientării electoratului vâlcean din sudul județului

- Semnarea protocolului de colaborare în cadrul Uniunii Social Liberale vâlcene s-a făcut în secret, presa locală fiind dusă cu preșul, în ceea ce privește ora semnării lui. Astfel că, vineri, 4 martie, la ora 12, "jupânii  politici Ion Cîlea și Dumitru Persu (PSD) și Cristian Buican și Ion Bâzâc (PNL) și-au pus semnăturile pe un document care va fi respectat doar ca poză, prefigurându-se încălcarea lui, chiar după enunțarea propunerii securistului Felix-Voiculescu. De la semnarea falsului document de democrație și colaborare electorală “ au lipsit conservatorii vâlceni (vaai, câtă umilință le-au tras!) urmând ca aceștia să- și pună amprenta tolerării lor, marți, 8 martie, prin semnătura primarului Alexandru Dediu, primarul comunei Păușești Măgla și. Începutul nu sună bine, nu?

- La organizația municipală a PNL s-a deschis bursa mitei pentru locurile eligibile la consilierii locali, monitorizată (nu fără avantaje) de perceptorul ei Emilian Frâncu. Turnusul cu nominalizările la candidatură ar trebui să respecte niște principii, reguli și punctaje, plecând de la "donațiile  ce le fac cei interesați de demnitate, dar ți-ai găsit să se respecte. Surse liberale ne-au informat că numai înscrierea în "concurs  îi costă pe candidații pretendenți câte 200 de milioane vechi, predați "casierului perceptor  amintit, dar fără chitanță. "În anul ce a precedat campania electorală din anul 2008, pentru locul I și II, candidații au plătit câte un miliard lei (Ion Nicolae și Edy Vârlan), pentru locul III “ 700 milioane lei (Ady Pandurașu) și pentru locul IV “ 500 de milioane. Banii au ajuns la Frâncu, "comisionul" fiind de 75%, necontabilizat  “ ne-a declarat informatorul nostru binecunoscut publicului vâlcean. Care o fi, acum, "scorul , că bursa și-a deschis porțile, iar "perceptorul  este acela și din anul 2008?

- Ce să facem, memoria nu ne joacă feste și nici nu ne-am contaminat de amnezie retrogradă. Ne-am reamintit că anul trecut, cam pe vremea asta, penelistul Frâncu avea carnetul portocaliu în buzunar, negociind cu Vasile Blaga de la PDL, preluarea organizației vâlcene, decapitată prin condamnarea liderului ei și plecarea lui de la liberali. Chestiunea ne-a confirmat că individul nu este liberal pur sânge, îngroșând “ de la începutul lui politic “ rândul alogenilor din PNL. Asta explică și de ce acum, ca și mai înainte, el s-a sprijinit pe fugarii de la PNÅ¢-CD, PSD, PRM și de la mai șitim noi ce partide de buzunar, primiți ușor la PNL. Oare când se vor trezi adevărații liberali, ca să-i pună individului acesta ușa partidului în brațe?

- Doamne câtă prostie îi marchează pe unii ziariști locali! Zilele trecute, în fapt de noapte, s-a răspândit telefonic zvonul, precum că ar fi fost arestat primarul comunei Fârtățești, harnicul, demnul și valorosul Nicolae Voicescu. Bomba a fost stupefiantă, presa locală având despre el numai cuvinte de laudă, cum puțin li se întâmplă  managerilor comunităților locale. S-a ajuns până acolo încât primarul amintit a fost deranjat din somn, aflând, astfel, și el, că este în carcera Serviciului Teritorial Anticorupție “ DNA, din Pitești. În realitate, chiar fusese arestat un primar, dar din comuna Frâncășești, din Gorj, lucru transmis pe crol-ul emisiunilor de șitiri de la televiziunile naționale. Chiombălăii neprofesioniști de presă au înțeles că scrie FÂRTĂÅ¢EȘTI și nu FRÂNCĂȘEȘTI, dând drumul senzaționalului prin redacțiile locale. Cum s-ar fi simțit ei, dacă li se făcea și lor farsa idioțeniei ăsteia? Veștile proaste se răspândesc precum fulgerul, iar, din păcate, românii apreciază și colportează numai lucrurile proaste și rele despre concetățenii lor. Pe "cocoșații  din județ, nu-i mai îndreaptă nici acceleratul ¦

- Pe surse, am aflat că preferatul majorității pedeliste pentru candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Vâlcea ar fi directorul de la Hidroserv “ Ștefan Prală. Mai zilele trecute, el se afla în compania Iulianei Moise, portocalia învârtoșată care a contribuit capital la detronarea temporară a lui, într-un tablou de chinograma denumit realist "Iisus și Iuda . De aici se poate trage concluzia că în politică niciodată să nu spui niciodată, că ea e curvă și, când te scoală, când te culcă. Ca exponent al "grupării ro și  din PDL Vâlcea, miss Pighy (zisă, în buletin, Moise) agreează acum prietenia și ideea candidaturii victimei sale, din motive neprecizate, încă. Iată, cum s-a scris istoria portocalie la Vâlcea!

- Cel mai ru șinos secret al României e unul pe care îl șitie toată lumea, dar preferă să-l ignore.  Secretul este că din cinci români, doi se spală în butoi - dacă se spală - și își fac nevoile în curte, într-o groapă săpată în pâmânt. Vestea bună e că, până acum câțiva ani, procentul se apropia de 50%. Vestea proastă e că România ocupă, cu mândrie, primul loc în UE, în acest clasament. La mare distanță de bulgari sau baltici, care nu ajung nici la jumătate din procente, și la enormă distanță de media europeană 3,1%.

- Aproape că-l uitasem pe parlamentarul VAI, omul bolnav de propria-i imagine și de un viitor loc călduț în Parlament, pe seama orientării electoratului vâlcean din sudul județului către el. De cum se sărbătorește un eveniment, Valentin Adrian Iliescu “ omul cu "relația  din Parlament, se și ițește ca ghiocelul printre crăci. La pornirea hidrocentralei de la Ciunget, oficializată după terminarea reparațiilor capitale, omul, aflat în ținută de CAP-ist (în pulover și încălțări demodate) s-a dus și el să semneze în Cartea de onoare a obiectivului economic, alături de ministrul economiei, comerțului și mediului de afaceri, Ion Ariton, de și nu l-a invitat nimeni ca să facă asta. S-a băgat și el în seamă, camera de luat vederi a postului de televiziune cu care se laudă că ar fi a lui, focalizându-i tupeul, nesimțirea și neputința. De ceva timp, șitim că individul vrea să- și deschidă un studio de radio și televiziune la Drăgășani, în incinta unui club de noapte. Pe acest fond, a și semnat un contract de publicitate cu Primăria Drăgășani, primind 6 milioane lei lunar, degeaba. Un document trimis de un anonim la redacția noastră atestă că primarul Nedelcu plătește publicitate la posturile de televiziune Vl3 și Etalon - câte 5 milioane lei lunar, ziarelor Curierul de Râmnic, Viața Vâlcii “ câte 6 milioane lei, 5 milioane lei ziarului Arena și tot 5 milioane revistei "Criterii politice . Din conținutul scrisorii trimise, subînțelegem că autorul este chiar un consilier local drăgășenean, intoxicat de răuvoitori și asmuțit împotriva acestor mijloace de informare în masă și împotriva primarului municipiului dintre vii. Dacă prostia ar durea, VAI, dar și anonimul consilier din Drăgășani turnător, ar țipa de s-ar auzi dincolo de Dunăre.

- Săptămâna trecută, în fața Prefecturii din Rm. Vâlcea, o adunătură de 50 de profesori (printre care și celebra reclamagioaică la poliție, hărțuita Liuba Sazon) au răspuns chemării liderului de sindicat de la Inspectoratul Școlar “ Florin Popa de a se da mitingist în spectacol, revendicând ceea ce se șitie că nu se poate obține, până când țara nu- și revine economic. Auzind ce lozinci scandează "intelectualii  județului, mai că ne-a venit să luăm parul și să-i răspândim în toate colțurile municipiului, până nu termină elevii orele de la șicoală, ca să nu învețe să le scandeze și lor, profesorilor, în clase, "Ie și afară javră ordinar㠝. Ce exemplu pot fi pentru elevi, acești dascăli mărunți, adunătură de pseudo-intelectuali cu pretenții. Dacă întâmplarea ar fi fost în America, conducerea șicolilor de unde provin, condusă de părinții elevilor, i-ar fi urcat în avion pe cei 50 de profesori cu limbaj de mahalagii și i-ar fi aruncat din corpul navei, cu parașutele pe ei, dar cu inelele de deschiderea voalurii blocate. Liderul de sindicat “ Florin Popa “ ca un penelist de marcă c(ar)e (scuze de cacofonie!) este, își are fieful organizației în sediul Inspectoratului Școlar Județean, condus de pedelista Gabriela Ene. Iar dacă nu s-a întâmplat nimic, în urma compromiterii profesorilor demonstranți, este pentru că doamna "general  Ene se arată tolerantă, democrată și vaccinată la acțiunile maidanezilor subordonați, chiar dacă sunt sindicaliști politici. Dincolo de adevărul și posibila realitate a protestului profesorilor, făcut când punga țării este goală, se naște o întrebare: Cine-s derbedeii care nu înțeleg durerea României și la care "javr㠝 se referă ei? Detestabil!

- Liderul municipal Emilian Frâncu și-a pus ciracii ce gravitează umili în jurul său să facă un sondaj de opinie discret, ca să șitie cum stă în sufragiile râmnicenilor, dacă va candida cu șianse la Primăria Râmnicului sau nu. Sarcina asta a preluat-o benevol Vali Monceanu, specialist în sondaje măsluite, iar dacă acesta va putea fi corect cu șieful său, îi va spune adevărul gol-goluț că râmnicenii nu-l mai vor, pentru nenorocirile făcute semenilor lui și minciunilor declamate public (vezi lauda cu Oltchim și hotărârea CNA, privind anti-campania televizată a PCC), motive pentru care este deja situat pe locul III, în urma candidatului PSD “ Gigi Matei.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

valoris
Pensiunea Iulia site
Pensiunea Bradul site
uzina mecanica
 
annabella