Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Săptămâna vâlceană pe scurt

23 Mar 2011

- Consilierul județean PDL, Dan Fiera, președintele Consiliului de administrație al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, face propuneri indecente membrilor consiliului - Medicul Maria Bălan, procesomana de la Maternitatea Vâlcea, și-a găsit o nouă sursă de muls banii statului - Sărbătoare mare în organizația județeană a PSD Vâlcea, deputatul social-democrat Vasile Bleotu a fumat pipa păcii cu fostul său protejat, Cristian Nedelcu - Victor Ponta și Crin Antonescu au făcut zarurile pentru Vâlcea - Serviciile de Ambulanță au găsit soluția ideală pentru suplimentarea  finanțării: contabilizarea morților - Fiica vicepreședintelui Dumitru Persu, secretar executiv al PSD Vâlcea, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, are o idee fixă: vrea să fie directorul medical al SJU Vâlcea - Din dorința de a intoxica presa, PNL a trimis, săptămâna trecută, un sondaj-fantomă din care aflam că Emilian Frâncu, adică senatorul"Măndel  este, vezi Doamne!, preferatul râmnicenilor pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea

- Consilierul județean PDL Dan Fiera, președintele Consiliului de administrație al Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, face propuneri indecente membrilor consiliului, dar și președintelui CJ Vâlcea, social-democratul Ion Cîlea. Surse din PSD spun că democrat-liberalul ar fi propus construirea unui corp nou de clădire, cu parter și două nivele, la prețul de 14 milioane de euro, în condițiile în care proiectul de reabilitare și modernizare a SJU, aprobat deja, nu depășește 17 milioane de euro. Social-democrații au refuzat oferta democrat-liberalului, chiar dacă spitalul duce o lipsă acută de spații. În final, membrii CA au găsit o variantă care nu implică investiții majore: mutarea câtorva secții din cadrul SJU la Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Vâlcea, în spațiile dezafectate.

- Medicul Maria Bălan, procesomana de la Maternitatea Vâlcea, și-a găsit o nouă sursă de muls banii statului. Prefectul Petre  Ungureanu i-a oferit funcția de director al Policlinicii cu Plată Vâlcea, de și fosta șiefă a laboratorului de anatomie-patologică și-a luat, prin instanța de judecată, sporuri salariale de peste un miliard și jumătate de lei vechi. Cu toate că acțiunea pare legală, realitatea bate scriptele spitalului, pentru că medicul Bălan și-a pontat singură  orele suplimentare, fără acordul directorului. Maria Bălan s-a mișcat destul de repede ținând cont de faptul că mult anunțata comasare a Spitalului de Obstetrică și Ginecologie Vâlcea abia a fost semnată. Democrații s-au grăbit să-i găsească un loc călduț de muncă, chiar dacă madama este procesomană cu acte-n regulă și cere bani și pentru orele petrecute în comisiile CL, ore pontate și de Primăria Râmnicului. PDL recunoaște astfel că încurajează țepuirea statului, ba   și mai mult, o premiază cu funcții de conducere.

- Sărbătoare mare în organizația județeană a PSD Vâlcea, deputatul social-democrat Vasile Bleotu a fumat pipa păcii cu fostul său protejat, Cristian Nedelcu, primarul localității Drăgășani. Edilul intrase în dizgrația deputatului din cauza infidelității politice, Bleotu l-a prins că-i făcea ochi dulci democrat-liberalului Valentin Iliescu, ministrul secretar de stat pentru Relația cu Parlamentul, căruia îi promisese ajutor necondiționat  la  alegerile din 2012. Deputatul social-democrat a aflat și l-a amenințat cu retragerea sprijinului politic, mai exact cu expulzarea din organizația PSD Drăgășani. Conflictul a fost aplanat de liderul Ion Cîlea. Cu toate insistențele liderului suprem al pesediștilor vâlceni, Bleotu a refuzat să- și ierte protejatul, dar minunea s-a înfăptuit, totu și, sâmbătă, 19 martie, în cadrul șiedinței Biroului Permanent Județean.

- Victor Ponta și Crin Antonescu au făcut zarurile pentru Vâlcea. Ion Cîlea, liderul PSD Vâlcea, a pierdut bătălia cu președintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican. Conducerea celor două partide aflate în alianța USL l-au desemnat pe Cristian Buican pentru alegerile de la CJ. Astfel, harta publicată cu ceva timp în urmă pe site-ul pesurse.ro s-a dovedit a fi cât se poate de reală, chiar dacă liderul PSD Vâlcea spunea că liderii PSD vor ține cont de rezultatul sondajului de opinie. Un alt perdant al viitoarelor alegeri este și social-democratul Ion Matei, liderul organizației municipale Râmnicu Vâlcea al PSD. Acesta a fost săpat la București, nu de colegii de alianță, cum era de așteptat, ci chiar de colegi de-ai săi de partid. Surse din partid spun că Matei a pierdut candidatura pentru Primăria Râmnicului în favoarea deputatului Vlădoiu, de și primise asigurări că nu va fi dat la o parte. În șiedința BPJ, organizată  sâmbătă, 19 martie,  liderul Ion  Cîlea și membrii biroului au votat pentru nominalizarea lui la  Primăria Râmnicului, dar vâlcenii nu șitiau că liderii partidului făcuseră o  altă alegere. ,,Procurorul  a fost sfătuit de prietenii deputatului să-l accepte pe Vlădoiu ca unic candidat în cursa pentru Primăria Râmnicului. Matei a pierdut din nou cursa, de și a investit peste 5 miliarde de lei vechi în acțiunile organizate de liderul Ion Cîlea, pentru viitoarea campanie de la CJ.

- Serviciile de Ambulanță au găsit soluția ideală pentru suplimentarea  finanțării: contabilizarea morților. Moldovenii sunt primii la încărcarea facturilor. Conform declarațiilor secretarului de stat Raed Arafat, moldovenii au declarat un număr mult mai mare de locuitori, de și datele statistice arătau un număr mult mai mic de locuitori. Arafat a cerut sursa de informare și data la care s-a făcut numărătoarea cetățenilor. Explicația primită a fost pe măsura curiozității: angajații  serviciilor de ambulanță au folosit datele statistice din 2005, nu din 2008. Morții au intrat astfel pe lista asiguraților de servicii medicale, cu drepturi depline.  Decedații de pe lista ambulanțierilor nu a fost singura problemă a lui Arafat, directorii au cerut permisiunea de a face noi angajări, de și Ministerul Sănătății ceruse reducerea personalului din unitățile sanitare.

- Fiica vicepreședintelui Dumitru Persu, secretar executiv al PSD Vâlcea, medic în cadrul Spitalului Județean de Urgență Vâlcea, are o idee fixă: vrea să fie directorul medical al SJU Vâlcea. Măgduța Persu visează la acest post de patru ani și mai bine, dar  fără succes. Pesediștii au refuzat să-i facă pe plac tăticului, iar medicii din spital au amenințat cu demisia conducerea județului. Cu trei ani în urmă, fiica liderului PSD a încercat să se impună pentru această funcție, dar pesediștii au refuzat să aprobe numirea ei în conducerea spitalului la cererea celorlalți angajați ai spitalului. La data respectivă, medicii au făcut o adresă în care amenințau cu demisia în cazul în care domnișoara Persu ar fi fost numită în fotoliul de director medical. Pe fondul schimbărilor apărute pe scena politică locală, familia Persu a reluat atacul, dar pesediștii l-au nominalizat pe chirurgul Mihai Marinoaica pentru funcția de director medical. În prezent, se pare că Dumitru Persu face din nou presiuni asupra pesediștilor aflați în Consiliul de Administrație al SJU, pentru schimbarea lui Marinoaica.

- Din dorința de a intoxica presa, PNL a trimis, săptămâna trecută, un sondaj-fantomă din care aflam că Emilian Frâncu, adică senatorul"Măndel  este, vezi Doamne!, preferatul râmnicenilor pentru funcția de primar al municipiului Râmnicu Vâlcea. Am fost informați că artizanul acestui sondaj aberant este nimeni altul decât liberalul Moncy-Poncy, cel care face și desface ițele politice de prin PNL. Sondajul este plin de minciuni, care nu fac altceva decât să decredibilizeze imaginea PNL în rândul electoratului. Potrivit liberalilor, în cazul în care duminica viitoare ar avea loc alegeri, susțin cei care au efectuat sondajul-surogat, Emilian Frâncu ar obține 32,54% din preferințele electoratului, în timp ce fostul primar al municipiului, Mircia Gutău, nu ar fi votat decât de 4,33 dintre cetățeni. În continuare, sondajul îi prezintă pe Ion Matei (PSD) cu 16,76% și pe actualul edil al municipiului, Romeo Rădulescu, cu un scor ceva mai realist, ce-i drept, de 31,55%. Uimitor, la ultima conferință a PNL, am aflat cu stupoare că partidul își asumă fantomaticul sondaj și că, mai mult decât atât, cei care au pus la cale efectuarea acestui pseudo-studiu sociologic cred că rezultatele prezentate sun foarte aproape de adevăr. Unul dintre cei care s-a grăbit să confirme că sondajul aparține PNL este Gheorghe Ioniță, cel mai nou și mai înfocat cărător de servită a senatorului Emilian Frâncu.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro