Ziar de opinie și luptă împotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.Ziar de opinie și luptă mpotriva corupției, crimei organizate, criminalității economico-financiare și abuzurilor.
"La ce-i bună libertatea cuvântului, daca nu te poți folosi de ea?" 

Săptămâna pe scurt - de la lume adunate

01 Iul 2012

- cică, pe coridoare, la Bruxelles, cineva i-a pus lui Ponta o hârtiuță pe spate (ca în liceu) și pe hârtiuță scria DOCTOR XEROX - fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a devenit un personaj politic absolut indezirabil pentru PDL - am aflat că și americanii au un Vadim al lor, un politician cu multe imaginative și tovară și de poveste cu baronul Munchaussen - prima dispută între cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vâlcea a avut deja loc - consilierul municipal Iulian Voicu, avocat de profesie, s-a gândit că nu ar fi rău să- și înceapă cariera politică cu o intervenție total inutilă - consilierii locali ai PDL încearcă să- și facă campanie electorală din tranșeele Opoziției -

- Cică, pe coridoare, la Bruxelles, cineva i-a pus lui Ponta o hârtiuță pe spate (ca în liceu) și pe hârtiuță scria DOCTOR XEROX. A fost haiul dracului. Întreaga prezență în viața politică a lui Ponta este un scandal. Când a fost numit PM de către președinte, el a jurat că respectă Constituția și legile țării și nu hotărâri ale Parlamentului lipsite de valoare juridică, emise tocmai pentru a ocoli Constituția. Și a plecat la Bruxelles în locul președintelui țării. Ca dottore copy-atus. Întreaga lume a râs de el. De aceea, e important să nu mai avem prim-ministru un plagiator, un hoț, pentru că jurământul lui Ponta de a respecta legea nu valorează nimic. În cazul plagiatului deconspirat de revista Nature, de ce să se pronunțe Comisia de Etică, numită chiar de plagiator, asupra infracțiunii comise și să nu se pronunțe Academia Română? În cazul Mang, Ponta a cerut Academiei Române să se pronunțe, tocmai pentru a îndepărta orice îndoială, având în vedere prestigiul Academiei. Dar în cazul său? Românii serio și și dornici de democrație speră ca liderii europeni, la Bruxelles, să-i fi explicat acestuia că un falsificator nu are cum să stea la masă cu ei. Ponta nu are niciun dram de moralitate, în tot ceea ce a făcut în cariera lui politică. Minciuna, Frauda și Intimidarea sunt principalele lui caracteristici de bază. Mai are și altele...

- Fostul primar al municipiului Râmnicu Vâlcea, Mircia Gutău, a devenit un personaj politic absolut indezirabil pentru PDL. Surse din presa centrală ne-au informat că ex-ministrul Transporturilor Radu Berceanu ar fi declarat, într-un cerc de prieteni politici, la Convenția  PDL, că Gutău nu va mai fi primit niciodată în rândurile partidului, lăsând să se înțeleagă că problemele pe care le-a avut cu justiția, dar și cele de relaționare cu foștii colegi de partid i-au închis, pentru totdeauna, orice căi de comunicare cu formațiunea politică. De altfel, tot pe surse, am aflat că încă de la ie șirea din închisoare a fostului edil, voci puternice din PDL au spus răspicat că partidul nu- și poate permite reintegrarea politică a unor indivizi care au fost închi și pentru fapte de corupție. În esență, înverșunarea cu care Berceanu s-a delimitat de Gutău exprimă o dezamăgire de ordin politic și uman, care nu mai lasă loc de reconciliere. Gândind, acum, la rece, lucrurile, așa se poate explica și atitudinea, de o duritate evidentă, față de partidul căruia îi datorează, indiscutabil, ascensiunea sa politică, la alegerile din acest an. Ne aducem bine aminte cum Gutău înfiera cu mânie proletară activitatea fostului primar Romeo Rădulescu, pe care a încercat să-l desființeze public de mai multe ori. Așadar, nu se poate pune problema că Gutău, odată ie șit din pușcărie, din rațiuni personale a vrut să se dezbare de democrat-liberalism, ci PDL l-a exclus, aproape brutal, din rândurile sale, în încercarea firească, totu și, de a nu mai avea, printre membrii săi, personaje de-o moralitate îndoielnică.

- Am aflat că și americanii au un Vadim al lor, un politician cu multa imaginatie și tovarăș de poveste cu baronul Munchaussen. El se numește Jonh McCain și a fost devoalat de agenția de presă Reuters. Potrivit acesteia, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA afirmă că se bucură de sprijinul extratereștrilor, a căror navă a eșuat cândva lângă orașul Roswell, statul New Mexico. Vorbind în fața simpatizanților săi din statul New Mexico, McCain a spus că a fost mai demult într-o vizită la Roswell și șitie bine de nava extraterestră care a eșuat atunci acolo. "Sunt bucuros să vă anunț că am primit sprijinul extratereștrilor. Sunt mândru de asta! , a exclamat pe un ton cât se poate de sobru candidatul republican, senator de Arizona. McCain, om cu 5 ani de prizonierat în Vietnam să bată câmpii în așa hal, cum sugerează agenția internațională de presă?

- Prima dispută între cei doi vicepreședinți ai Consiliului Județean Vâlcea a avut deja loc. Nici nu s-a uscat cerneala pe hotărârea de numire a sa în funcție și liberalul Bogdan Pistol îi vânează deja atribuțiile colegului său Dumitru Persu. Din câte se pare, penelistul își dorește cu ardoare să ocupe postul de președinte al ATOP Vâlcea, însă mulți susțin că el cu greu va reu și acest lucru. În primul rând, Dumitru Persu este cel care a constituit și a coordonat această structură încă de la înființarea ei, el a reu șit să se facă remarcat prin acțiunile sale. Mai mult decât atât, nici președintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, nu este de acord ca Pistol să îi ia locul lui Persu, pentru că în acest moment ATOP este singurul organism cu atribuții de control și cu drept de sancționare pe care-l are în subordine și tocmai de aceea nu va renunța ușor. Luptele din fruntea CJ vor fi astfel extrem de interesante, Bogdan Pistol venind cu o dorință aprigă de a le demonstra celor doi pesediști că este un adversar de temut și că nu va face figurație în instituție, așa cum a făcut pedelistul Romulus Bulacu.

-   Desigur, de vină pentru situația grea în care se află Victor Ponta e Traian Băsescu. El e cel care l-a determinat pe șieful Executivului să- și copieze lucrarea de doctorat. Băsescu a băgat Hidroelectrica în insolvență și nu oamenii PSD care încearcă să dea un tun de milioane... de euro. Traian Băsescu își bate joc de hotărârile Înaltei Curți de Casație și Justiție și face zid în jurul unui condamnat la închisoare. El e vinovat pentru lipsa de curaj a lui Adrian Năstase. Da, Traian Băsescu e șieful restaurației din TVR, suspendă emisiuni, dă oameni afară, amenință și cenzurează, el are un comportament care ne aduce aminte de epoca turnătorului Emanuel Valeriu. Da, dar din fericire pentru Victor Ponta, pentru toate acestea există un vinovat - blestematul dictator Traian Băsescu!

- Dan Diaconescu  și-a ales consilierii locali și județeni  după  chipul și asemănarea lui. Consilierul municipal Iulian Voicu, avocat de profesie, s-a gândit că nu ar fi rău să- și înceapă cariera politică cu o intervenție total inutilă prin care a  încercat să- și convingă auditoriul de valoarea sa profesională. Dacă tăcea, filosof rămânea, pentru că PP-DD-istul a lăsat să se înțeleagă că a descoperit ,,America  taman atunci, în șiedința CL. Nici  consilierii județeni nu stau pe roze, alesul Florinel Butnaru și-a început mandatul cu o solicitare inedită: numirea în altă comisie de specialitate a CJ, care să fie, chipurile, pe măsura pregătirii sale profesionale. PP-DD-istul spera să obțină un loc în comisia buget-finanțe și administrarea domeniului public și privat al județului sau cea juridică, dar nu a fost să fie. Conducerea CJ i-a rezervat un loc în comisia pentru cultură, culte, educație, tineret și sport. PP-DD-istul s-a simțit jignit și a cerut renominalizarea sa într-o comisie mai de soi, nu într-una "second-hand .

- Consilierii locali ai PDL încearcă să- și facă campanie electorală din tranșeele Opoziției. Încearcă ei, dar nu le prea iese, fie din lipsa flerului, fie din lipsă de informații. Așa se face că proaspătul consilier PDL, Mihai Persu, fost consilier PSD Vâlcea,  și fost lider PC Vâlcea, a inițiat un atac la adresa viceprimarului Gigi Ion Matei pe tema majorării tarifului la apa rece, tarif negociat prin memorandumul UE. Specialiștii primăriei și viceprimarul i-au explicat că tariful a fost stabilit la semnarea memorandumului și că nerespectarea lui atrage pierderea banilor. Persu a ținut-o, însă, pe a lui, cerând amânarea majorării, ceea ce ar fi însemnat nerespectarea contractului. Proiectul a trecut cu  votul majorității consilierilor, însă ale și PDL  au rămas la ideea lor și au votat împotrivă.

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro