Săptămâna pe scurt - de la lume adunate

08 Iul 2012

- Un banc cu Antonescu - Ăștia noi-vechi au înnebunit complet, de nu ne vine să credem - Dacă după 20 de ani, jocurile în România sunt făcute de turnătorii dovediți ai securității (Felix/Voiculescu) de Ilici&Hrebenciuc și de Famiglia Sârbu/Ponta, atunci ne merităm soarta - Pesediștii vâlceni au început deja să se certe pe posturile de parlamentari - Umblă vorba prin târg că fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea, Romulus Bulacu vrea să se reorienteze politic - Subsemnata Adina Ionescu, cetățean al României, vă rog să luați act de demisia mea din țara pe care ați confiscat-o în calitate de premier și lider de partid

- Un banc cu Antonescu. Nu ăla, chiulangiul șief de stat. Altul! Cică, unul, pe nume Antonescu, era director la o firmă de stat. Într-o zi, vine șioferul să-l ia de acasă și să-l ducă la birou iar el, îndreptându- și șiuvița de păr căzută pe fruntea-i îngustă, începe, umflându-se-n pene:

- Mă, Gheorghe... Auzi aici palmares. Mă scol dimineața și i-o trag lu ™ bona lu ™ aia mică, de 3-4 ori. Ajung la birou, vine secretara cu cafeaua și i-o trag și ei de 2-3 ori. Pe la zece, vine cealaltă secretară cu niște hârtii la semnat și i-o trag și ei de 2-3 ori. După masa de prânz și până seara, la închidere, mai vin secretarele, pe rând, ba cu cafea, ba cu hârtii la semnat și la fiecare le-o mai trag, de fiecare dată, de câte 2-3 ori. Ajung acasă, seara, i-o mai trag bonei de 3-4 ori, până mă culc lângă nevastă-mea.

- Dom' director, da de când vi se întâmplă chestia asta domn'le? - Nu șitiu, mă gândeam să'ncep de luni!

- Ăștia noi-vechi au înnebunit complet, de nu ne vine să credem. Pentru USL, nimic nu mai e valabil în țara asta. Nu mai țin cont de nimeni și de nimic. E incredibil... Noi, ăștia mulți și "proști , în concepția lor, parcă am fi inexistenți. Nici nu ne putem imagina cu ce se ocupă, în dosul u șilor închise, dacă fac ce fac în văzul nostru. Nu se mai poate așa ceva! Ca oameni de rând ai acestei țări, încă o așa umilință, nu am crezut că o sa trăim. Parlamentarii își fac nevoile în capul nostru, declanșând războiul româno-român. Prin ce fac acum, vor să abată atenția publică de la faptul că nu guvernează, pentru că nu au soluții. Nu s-a primit, la Parlament, niciun act normativ, referitor la guvernare, iar șiomajul a crescut cu 0,38%. Și mai vor să împuște un iepure, încercând să- și salveze liderul. Au o problemă de imagine, cu plagiatul lui Victoraș. El va trebui să răspundă pentru furt. România este subiect de discuție, peste tot în lume, din cauza lui. Șmecherul oltean se bazează pe faptul că oamenii nu înțeleg ce-i ăla plagiat, mai ales cei din mediul rural. După el, CCR este o ru șine, plagiatul este motiv de mândrie, sinuciderea înscenată este act de demnitate și Constituția-i un bloc notes al Parlamentului... Toate instituțiile care îi deranjează le subjugă. Nu pot guverna fără a acapara statul. PNL nici nu mai există, este doar USL, care este la fel ca PSD-ul din anii 2000. Ferească Dumnezeu România de stânga socialistă! Deocamdată, ne-a servit doar micul-dejun. După cum se vede, fără dubii, asta-i România ce ne-o hărăzește "il dottore , împreună cu leneșul națiunii...

- Dacă după 20 de ani, jocurile în România sunt făcute de turnătorii dovediți ai securității (Felix/Voiculescu) de Ilici&Hrebenciuc și de Famiglia Sârbu/Ponta, atunci ne merităm soarta. Nota de plată va fi cumplită, însă. Ei sunt la adăpost... economiile lor sunt în euro și nu-s în România... tot din patriotism. Antonescu e omul de serviciu ce ține locul lui Băsescu luna aceasta, cât Băsescu face plajă pe litoral. Și, sigur, Băsescu nu merge la Moscova, la reciclare!

- Pesediștii vâlceni au început deja să se certe pe posturile de parlamentari. Din câte se pare, în sânul PSD Vâlcea au avut deja primele discuții referitoare la eventualele candidaturi pe colegiile uninominale din județ, stabilindu- și deja prioritățile pentru negocierea cu partenerii din USL, liberalii. Stabilindu-se ca actualii parlamentari să- și păstreze posturile, a început o bătălie cumplită pentru celelalte funcții rămase. O situație specială este însă pe Colegiul Uninominal Bălcești, acolo unde se pare că liderii județeni l-ar vrea candidat pe consilierul județean Victor Marin. Problema este că cei care nu-l vor pe Marin sunt chiar colegii său primari PSD din sudul județului, pentru că aceștia îl vor cu ardoare pe deputatul Mazilu, cel despre care spun că sunt siguri că va reveni în sânul social-democraților. Ce-i drept însă este faptul că Dan Mazilu a avut grijă să întrețină relațiile cu edilii pesedi și, ajutându-i ori de câte ori au apelat la ei. Acum rămâne de văzut dacă actualul uneperist va reveni la matcă sau va decide să candideze din partea UNPR la alegerile parlamentare. În altă ordine de idei, printre alte nume ce se vehiculează că ar vrea să candideze pentru un post de parlamentar se numără Remus Grigorescu și Adrian Bușu, în timp ce Aurel Vlădoiu, Laurențiu Coca și Vasile Bleotu rămân pe poziție.

- Umblă vorba prin târg că fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Vâlcea, Romulus Bulacu, vrea să se reorienteze politic. Democrat-liberalul, probabil nemulțumit că nu a reu șit să acceadă la o funcție de conducere în interiorul partidului, s-ar fi gândit, se aude, să subscrie la Platforma lui MRU, a cărei ideologie și doctrină nu suntem siguri că o înțelege pe deplin. Fostul premier Mihai Răzvan Ungureanu a lansat Inițiativa Civică de Centru-Dreapta, eveniment la care au fost prezenți europarlamentarul PDL Monica Macovei, prim-vicepreședintele PDL Cristian Preda și parlamentari ai PDL, printre care Theodor Paleologu și Gelu Vișan, precum și fostul ministru de Externe Teodor Baconschi. Odată explicate aceste lucruri, suntem siguri că, în sfârșit, Romulus Bulacu a înțeles exact cum stă treaba cu platforma lui MRU și care este, cu exactitate, orientarea politică a acesteia. Cică, se aude pe la colțuri, Romulus Bulacu ar fi spus că în platforma de care aminteam, a auzit el, vor veni personaje politice care, din punct de vedere moral, nu li se poate reproșa nimic. Așadar, Bulacu nu prea are ce căuta la MRU, dintr-un considerent foarte simplu. Omul a fost găsit, pe vremea când ocupa de pomană scaunul de vicepreședinte al Consiliului Județean, incompatibil. De și nu a reu șit niciodată să iasă în evidență din punct de vedere profesional sau politic, Bulacu a ținut, pentru o vreme, prima pagină a mai multor jurnale vâlcene, atunci când jurnaliștii au aflat că omul, din poziția de vicepreședinte al Consiliului Județean, a făcut afaceri pe bani publici cu RAJDP, societate subordonată instituției pe care o conducea. Starea de incompatibilitate clară în care s-a aflat a fost îndelung discutată în presa locală, atrăgându-se atenția opiniei publice că democrat-liberalul nu mai are ce căuta în scaunul de vicepreședinte. De și probele incompatibilității sale sunt mai mult decât clare, legal vorbind, fostul prefect al județului, Petre Ungureanu, un alt personaj total necredibil, a făcut ce a făcut, reușind să-l scoată basma curată pe Bulacu.

- Pe ziare.com a apărut o demisie foarte interesantă, pe care am găsit de cuviință să o publicăm și noi. Este vorba despre demisia din calitatea de cetățean al României a tuturor celor care nu sunt de acord cu ceea ce se întâmplă în aceste zile în țară. Rapiditatea cu care USL a călcat în picioare statul de drept a oripilat Occidentul, iar românii ar trebui să deschidă bine ochii. Ăștia sunt mai răi decât cei care ocupă acum băncile Opoziției.

"Subsemnata Adina Ionescu, cetățean al României, vă rog să luați act de demisia mea din țara pe care ați confiscat-o în calitate de premier și lider de partid, urmând să încetez activitatea la data de 20 iulie 2012. Perioada de timp dintre prezenta notificare și data încetării activității reprezintă preavizul. În cazul în care doriți să renunțați parțial sau total la preaviz, sau în cazul în care, între timp, decideți să vă dați dumneavoastră demisia, vă rog să-mi comunicați. Motivele pentru care îmi prezint demisia din funcția de cetățean al României pe care o conduceți sunt următoarele:

- Nu doresc să fiu complice la încălcarea Constituției, legilor și regulamentelor parlamentare.

- Nu doresc să fiu complice la distrugerea statului de drept.

- Nu vreau să fiu cetățean al unei Românii în care Avocatul Poporului ajunge Avocatul Puterii.

- Nu vreau să fac parte dintr-o Românie al cărei premier încalcă decizia Curții Constituționale și dă buzna la Bruxelles fără vreun alt mandat decât unul imaginar dat de un grup de parlamentari traseiști.

- Nu vreau să fac parte dintr-o Românie în care ministrul de Interne sună noaptea la un infractor condamnat definitiv la doi ani de închisoare pentru a se scuza că trebuie să îl duca la pușcărie.

- Nu vreau să fac parte dintr-o Românie al cărei ministru politic al Justiției e capabil să participe la proteste menite să intimideze magistrați sau să ceară încarcerarea unor procurori.

- Nu vreau să fac parte dintr-o Românie al cărei ministru politic al Justiției îi declară, cu de la sine putere, incompatibili pe doi dintre magistrații CCR și cere public anchetarea lor.

- Nu doresc să fiu complice la aplicarea unor ordonanțe de urgență care încalcă flagrant Constituția și principiul fundamental al separației puterilor în stat.

- Nu vreau să mai strâng din dinți cu furie văzând cum un general care a stat 480 de zile în închisoare urzește strategii și continuă să voteze în Senat, chiar cu două mâini atunci când e vorba despre suspendarea președintelui țării.

- Nu vreau să fac parte dintr-o Românie al cărei premier nu demisionează după ce un subordonat declara public că nu l-a informat despre intrarea în insolvență a uneia dintre cele mai importante companii de stat - Hidroelectrica.

- Nu vreau să trăiesc într-un stat al cărui guvern incompetent și lipsit de ru șine îmi scoate pe zi ce trece din buzunar tot mai mulți bani pentru rata la casa.

- Nu vreau să fiu părtaș cu o Putere pentru care Monitorul Oficial a devenit ziar de casă cu scopul de a scăpa niscaiva politicieni din ghearele justiției.

- Nu vreau să fac parte dintr-o țară în care premierul care a semnat Tratatul de aderare la Uniunea Europeana avertizează Bruxelles-ul că ar face bine să nu- și mai vâre nasul în treburile murdare ale unui stat membru.

- Refuz să mai simt umilința permanentă de a avea în fruntea Executivului un dottore plagiator, în stare să expedieze, de la Palatul Victoria, unei prestigioase reviste de șitiință, scrisori pline de greșeli și să terfelească reputația unor oameni de șitiință remarcabili într-o încercare disperată de a amâna inevitabilul .

- Pataliputra

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Redactia

Telefoane:
+40 250 735 511
+40 350 806 801
Email:
voceavalcii@yahoo.com
redactia@voceavalcii.ro

Editorial

28
Noi2019
Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Pi dracu, Viorico... Trebie să pleci! De tot

Written byRomeo POPESCU

Doamne ajută că am scăpat de alegeri, Klaus Iohannis a mai prins un mandat de 5 ani la Cotroceni, bonus am scăpat și de Viorica. Ce să mai, fericire maximă! Urmează Magia Crăciunului, cu toată nebunia aferentă... Nu vreau să...

Opinii

21
Noi2019
Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Tristă țară: Alegem între Dăncilă și Iohannis, iar polițiștii iau bătaie de la infractori cu pistoalele în mână

Written byMagda POPESCU

Tristă țară! Trăim în România în care trebuie să alegem între Dăncilă și Iohannis. Dezbaterile de la distanță ale celor doi candidați ne-au arătat că la capitolul democrație am involuat vizibil, în ultimii 5 ani. Pe de o parte, am...